Merhaba arkadaşlar,
Bir A.Ş firma kuracağız; X,W,Q gibi yabancı karakter kullanabilir miyiz?
Firma, Türkiye'de kurulacağı için isim olarak bu yabancı karakterli kullanmak sorun çıkartır mı?
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler şimdiden...
Bir A.Ş firma kuracağız; X,W,Q gibi yabancı karakter kullanabilir miyiz?
11
●5.522
- 06-01-2013, 23:02:25bi yerde okumuştum türkçe olması lazım diye biliyorum.tam emin değilim.
- 06-01-2013, 23:08:39limited ve a.ş ikiside sermaye şirketidir kişi şirketi değiltrithon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-01-2013, 23:14:52Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Ticaret unvanı Türkçe olarak tespit edilir. Unvanda yer alan muhayyel adlar da Türkçe olmalıdır. Ancak kanuna, milli, kültürel ve tarihi menfaatlerimize aykırı olmaması, şirketin faaliyet konusuna giren mal veya hizmetin tanıtıcı ad veya markasının yabancı dilde olması ve yabancı ortak bulunması halinde, ticaret unvanında yabancı kelime bulundurulmasına izin verilebilir ( Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret 2003/3 sayılı tebliğ).
- 06-01-2013, 23:16:11Üyeliği durdurulduResul hocam çok teşekkürler cevabınız için.
Ben de araştırmalarım sonucu X ve W'lu şirketlere ulaşmıştım ama bu kadar detaylı bulamamıştım.
Bu hafta içi aile şirketimizi, A.Ş olarak yeni bir isimle açacağız da muhasebecimiz biraz yaşlı olduğu için X, W, Q gibi isimlerin olamayacağını söylemiş büyüklerimize.
Onlar da doğal olarak muhasebeci ne derse, inanmak durumundalar.
Ama şirketin isminde X'li bir kelime geçiyor. Orijinalliği bozulsun istemiyorduk.
Tekrardan teşekkürler...
Bazı gereksiz arkadaşlar dolayısıyla ağzımı ilk kez bozmak durumunda kaldım. Ben kendim şirket açacağım demediğim halde, bir saldırı da bulundu. Kusura bakmayın. Dilerse mod arkadaşlar konuyu silebilir.
Resul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 06-01-2013, 23:16:59Founders adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleYabanci ortak olmasina ragmen bazan ticaret odalari ticari sicil kayitta puruz yasatabilir.EmreDeveci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle