• 31-12-2012, 17:21:50
    arkadaş içerik türkçe,domain ingilizce .tr uzantılı olacak demiş.birçok kişi yanlış anlamış sanırım.bence .tr uzantılı domaininiz ortak kullanılan kelimeler olmadığı sürece örnek olarak
    "bodybuilding,fitness... vs" aklıma şimdi gelmiyor,bu tarz kelimelerse iş yapabilir öbür türlü
    car.gen.tr nin çok büyük bir proje olmadıktan sonra iş yapacağını sanmıyorum.fakat hergün güncellenir masraf yapılırsa alakasız domainler bile iş yapar...
  • 31-12-2012, 17:28:56
    tetik77 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    arkadaş içerik türkçe,domain ingilizce .tr uzantılı olacak demiş.birçok kişi yanlış anlamış sanırım.bence .tr uzantılı domaininiz ortak kullanılan kelimeler olmadığı sürece örnek olarak
    "bodybuilding,fitness... vs" aklıma şimdi gelmiyor,bu tarz kelimelerse iş yapabilir öbür türlü
    car.gen.tr nin çok büyük bir proje olmadıktan sonra iş yapacağını sanmıyorum.fakat hergün güncellenir masraf yapılırsa alakasız domainler bile iş yapar...
    evet ya onu demek istedim teşekkür ederim ama seo'sunu yaptırıcam örnekdi sadece car şimdi. car.gen.tr yi alsam araba kelimesinde çıkması nasıl olur yani ? zorlanırmıyım yoksa carbirde kelime .com almak mı karlı?
  • 31-12-2012, 19:57:24
    Üyeliği durduruldu
    Alphan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    içerik türkçe sadece domainin türkçe hali alınmış bende o kelimenin ingilizcesi boştu onu alsam diyorum ne olsa oda bold çıkıcak yani bunun zararı olur mu ?
    Yani Örneğin araba blogu kurucam araba.gen.tr dolu car.gen.tr boş car.gen.tr yi alıp türkçe blog yapsam zararı olurmu iyi mi olur ? Açıkladım heralde
    o zaman olur hocam farketmez. abidikgubidik.com bile alsan olur, önemli olan sitenin içeriği vs.. Site Türkçe olacaksa al
  • 31-12-2012, 20:26:42
    Üyeliği durduruldu
    Google çeviri yapma özelliğine sahiptir.

İçerik Türkçe olacaksa ingilizce isim alabilirsiniz.

Globalleşen web girişimlerinde esas dil İngilizce ' dir.
  • 01-01-2013, 00:18:35
    teşekkür ederim arkadaşlar.