BEN BU İŞTE BİLGİLİ BİRİSİ DEĞİLİM SORULARINIZI BANA PM ATMAYIN KONUYA YAZIN DİĞER ARKADAŞLAR YARDIMCI OLACAKTIR.
Merhaba arkadaşlar,
Youtube üzerinden kazanç sağlama ile ilgili merak ettiğim bir konuda sizden bilgi istemek için bu konuyu açmış bulunmaktayım. İlk merak ettiğim soru bu bunun cevabını alırsam sevinirim. Diğer arkadaşlar da bu başlık altında sorarsa tüm sorular ve cevaplar tek başlıkta toplanmış olur.
Soru 1. İnternetteki bir videoyu aldım yükledim youtube kazanç sağlamak istiyorum'u da işaretledim YOUTUBE bunun telif hakkı kontrolünü yaptıktan sonra mı onaylıyor yoksa direkt onaylıyor reklamlar dönüyor ve eğer telif hakkı olduğunu anlarsa hesabımızı mı kapatıyor?
- telif den ilk yüklemede kaçabilirsin, atiyormki kaçtin bu sefer sahibi veya çok sayida geri bildirim alirsa inceler. yine telif gelir yani.
- telif hakkını videon yüklenirken çözüyor para kazanma seçenekleri hata veriyorsa ya telif hakkıdır yada 3. taraf içeriği
tabi birde hak sahibinin başvurusu üzerine telif hakkı uyarısı gelebilir ki en tehlikelisi budur.
--
Soru 2. Para kazanma seçeneğinde ürün yerleşimini seçmelimiyiz? veya hangilerini seçmeliyiz? para kazanmak için?
ürün yerleşimi varsa (reklam vb) seçmelisin yoksa boş bırak
--
Soru 3. Analytics (İstatistikler) kısmı ne kadar sürede bir güncelleniyor ?
adsense verileri ortalama 3 gün geriden geliyor
izlenme verileri vs yanlış bilmiyorsam 2 saati bulabiliyor