• 26-12-2012, 18:13:54
    Üyeliği durduruldu
    Az önce arkadaşımla telefonla görüşürken bu gün yaşadığı olayı bana anlattı ve yemin ederim 1 ay önce konusunu açıp sizlerle tartışmak istediğim bir konuyduki arkadaş bunu yaşamış.

Türk yazmanlardan birisinden xyz site kayıt ediyor, olması gerektiği gibi whois bilgilerini saklıyor yani whois bilgilerinden iletişim kurmalarını doğal olarak engelliyor, ama söz konusu şikayet ülkesi Türkiye olduğundan dolayı yetkililer ana register yani acredit kuruluşuna bakıyorlar ve yerli bir acredit firma olduğunu görüyorlar, hemen resmi yazışmaları başlatıp kişinin tüm iletişim bilgileri, ödeme kanal bilgilerini alıp koğuşturma başlatıyorlar, ve sonuç olarakta bu gün ilk mahkemesi görülüyor, arkadaşın suçlanması "Müstehcen yayına aracılık etmekten 6 aydan - 5000 adli güne kadar para cezası" ile yargılanıyor.

Şimdi geçen aklıma gelmişti, Türk accredit firmaları bizi ne kadar kendimizi gizlesekte bilgilerimizi paylaşırlarmı, diye konu açacaktım ki paylaşırmış bu gün bunu öğrenmiş olduk.

Önerim bu tür siteleri olanların domainlerini yurt dısında çok küçükte olsa bir register firmasına transfer etmenizdir.
  • 26-12-2012, 18:20:24
    Her ülkenin adli makamları kendi ülkesinin firmasından ilgili bilgileri talep edebilir. Ayrıca farklı ülkelerdeki firmalardan da hukuki merciler benzer taleplerde bulunabilirler.

Konunuzu yanlış bölüme açmışsınız, sağ üst köşeden şikayet edin Domain Genel bölümüne taşınsın.
  • 26-12-2012, 18:20:49
    Türkiye' de bulunan firmadan savcılık tarafından gönderilen resmi bir belge ile bilgiler istendiğinde bunu vermek zorunda diye biliyorum. Yabancı bir ülkeden kayıt ederseniz araya bir sürü diplomasi girer iş uzar gider.
  • 26-12-2012, 18:28:54
    Üyeliği durduruldu
    PsdBul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Türkiye' de bulunan firmadan savcılık tarafından gönderilen resmi bir belge ile bilgiler istendiğinde bunu vermek zorunda diye biliyorum. Yabancı bir ülkeden kayıt ederseniz araya bir sürü diplomasi girer iş uzar gider.
    Tabiki ama bu sırf xyz siteler için değil tüm siteler için geçerlidir. Yurt dısında bir çok firma 3.sahış (bu devlet kurumuda dahil) müşteri bilgilerini paylaşmamaktadır. Buna en güzel örnek İsviçre bankalarında paraları bulunan yatırımcılar.
  • 26-12-2012, 18:34:44
    Yorumcu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tabiki ama bu sırf xyz siteler için değil tüm siteler için geçerlidir. Yurt dısında bir çok firma 3.sahış (bu devlet kurumuda dahil) müşteri bilgilerini paylaşmamaktadır. Buna en güzel örnek İsviçre bankalarında paraları bulunan yatırımcılar.
    Orası isviçre. İnsanların haklarına özgürlüklerine saygı var vs.. ama burası Türkiye
  • 26-12-2012, 18:44:47
    Yorumcu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hani şair diyor ya "This is Spartaaaaa" diye Misal o misal "Burası Türkiye" yetkili merciler yazışmalar ile yetkilerini kullanarak ilgili bilgileri alabilirler bu normal bir şey. Ama aynı kişisel bilgileri bir çok ticari kurumda izinsiz yollarla elde etmektedir.

Vermiş olduğunuz İsviçre Bankaları örneği ile bu işin ortak bir yanı yoktur. Bugün bütün kurumlar öncelikle devlet kurumları, sonra da ticari kurumlarla her türlü bilgiyi paylaşmaktadırlar.
  • 27-12-2012, 01:19:45
    Bilgi gizleme diye bir şey kalmıyor artık, eski zamanla bir kıyaslayın bilgiye erişmek artık kolaylaştı ve gün geçtikçe her bilgi ulaşılır olacaktır kaldı ki bir kişinin bilgileri gizlenebilsin. İletişim dünyasına hoş geldiniz.
  • 27-12-2012, 10:00:08
    PsdBul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Orası isviçre. İnsanların haklarına özgürlüklerine saygı var vs.. ama burası Türkiye
    JoEN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kusura bakma ama insan hakları ve özgürlükten değil, çıkar ilişkisinden dolayı İsviçre hesapları gizli tutuyor. Dünyada belli başlı büyük ***********, kaçakçı, kalpazan, hortumcu vs. hepsinin İsviçre de hesapları vardır ve İsviçre bilerek ve isteyerek bunların suçuna ortak olmaktadır.
    isviçre örneği yanlış olmuş. daha güncel bir örnek var. mesela twitter'dan ya fbi yada cia bir kullanıcının bilgilerini istiyor. ve twitter bu bilgilerini veremeyeceğini söylüyor.

ama maalesef ülkemizde böyle bir ihtimal yok. ekşi sözlük bile istendiğinde ip numaralarını tıpış tıpış veriyor. tabi burada sözü edilen ona buna hakaret eden tipler için değil. ama açık açık eleştiri yapmak bile zorlaştı ülkemizde.

konuya dönersek xyz siteleri için yurtdışı firmaları zaten tavsiye ediliyor. kafanız rahat olur. siteyi kimin açtığı da belli olmaz. yabancı biri içinde dava açamazlar bu tür bir site için. eee internette de yüzbinlerce bu siteden olduğu için isteseler de uğraşamazlar.
  • 27-12-2012, 10:11:12
    Eposta Aktivasyonu Gerekmekte
    Snapnames aracılığıyla Backorder yaparak almış olduğum bir domain vardı.. Yabancı bir firmadan kayıt edilmişti. 6-7 ay gibi bir zaman diliminde domain ile ilgilenemedim. Sonra domain ile ilgili birşeyler yapmaya karar verdim , siteye giriş yaptığımda domain panelde yoktu.. Adamlar domainleri farklı alman bi register şirketine aktarmışlar..Haber filan vermeden birde.. Kaçkere özür dilediler.. 1 hafta boyunca onunla uğraştım ve en son isimtescile transfer ettim. Yani yabancı şirketlere transfer edin demen biraz yanlış olmuş bence..