Merhaba arkadaşlar
Astteğmen nasıl olabiliriz ben biraz araştırdım 4 yıllık üni okumanız gerekiyormuş şimdi okuduktan sonra sınavları vs geçtik 1 sene görev yapıyoruz. Görev bitiminde asgeriyede kalabiliyormuyuz? Askeriyede her 3 yılda bir görev artırımı oluyor üstteğmen yüzbaşı oluyor ya 3 sene sonra rütbemiz artıyormu ?
Astteğmenlik hakkında bi kaç sorum olcak
6
●789
- 09-12-2012, 23:49:30bildiğim kadarıyla sınav oluyor. sınavı geçersen teğmen olarak askeriyede kalıyorsun.. yükselme konusunda pek bilgim yok.. ama diğerleri gibi bir yükselme imkanının olduğunu düşünmüyorum.. ben 337. kısa dönem olarak gittim. bende asteğmen olabilirdim ama kısa dönem yapıp döndüm. askere gittiğinde orada kalma fikrin olmayacağına emin gibiyim.. gibiyim çünkü seni çok tanımıyorum. ama gerçekten askerlik iş olarak yapılmayacak bir olay..
- 10-12-2012, 00:05:56Üyeliği durdurulduSandess adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
daha oncede belirtmistim bi konuda, bu ise guvenmeyin, cunku kolay kolay adam almiyolar,her yil harb okulundan yuzlerce tegmen cikiyor. bu yuzden tsk da rutbeli sayisi bayagi artmis durumda, suanda 600000 kisilik orduya sahip olmamiza ragmen subay ve general sayimiz çinden bile fazla. yani formalite icabi sinanlar falan yapiyolar sonra gozunun ustunde kas var diyip eliyolar. cok sansli oldugunuzu dusunuyosaniz sansizini deyin yinede ama herseyi bu ise gore ayarliyipta sonradan pismanlik yasamayin - 10-12-2012, 00:09:35Askerliği 12 ay asteğmen olarak yaparsın tabi sınavı kazandığını varsayıyorum genelde mühendisler doktorlar oluyor.Askerliğin bitimine 1 ay kala teğmen olursun 1 yıldızın olur yani.Sonra istersen sözleşmeli devam edersin.
- 10-12-2012, 01:59:44asteğmenim ben şu an.11 ayın sonunda teğmen oluyorsun sınavlar var onları geçersen sözleşmeli subay olarak devam ediyorsun 3 yılda bir rütben artar en fazla yüzbaşı olursun.Üniversite bitiren herkes asteğmen olmuyor K.K.K rastgele atıyor ben kısa dönem istedim asteğmen oldum asteğmen isteyipde kısa dönem olan çok arkadaşım var.