• 13-11-2012, 22:02:08
    Merhaba ,
    Bugün google'ın speedtest sitesinde sitemin hızını test ettim.
    100 puan üzerinden 38 verdi.

Niye bu kadar düşük sitemiz hızı. Wordpress bulut teması kullanıyorum. Geçenlerde bulut temasındaki functions.php dosyasını inceledim şifrelenmiş. Acaba şifreleri çözerkenmi site bu kadar yavaşlıyor.

sitem : http://atknuludag.com

• 13-11-2012, 22:51:37
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    https://www.r10.net/google-optimizasy...eknikleri.html

google pagespeed ve http://tools.pingdom.com/fpt/ buradan sorgulayarak nelerin sıkıntı çıkarttığını görebilirsin.
  • 14-11-2012, 14:08:01
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Devhasal resimler var bu yüzden
  • 14-11-2012, 14:21:23
    Hız sıralamasında E sınıfında yer alıyor.

En büyük sorunun resimler olduğunu görünmekte sonrasında ise css dosyaların sıkıştırılmadığı görülmektedir.

Wp Total Cache
    ve Gzippy Eklentisi kurarak 1 - 2 basamak yükselir resimleri optimize edersen A yada B sınıfna yükselirsin
  • 14-11-2012, 14:41:11
    resimlerin yanında veritabanı sorgusuda önemli sanırım seohocasin dan bakarak 43 sorgu görünüyor sanırım buda yavaşlamaya etken
  • 14-11-2012, 21:31:49
    Teşekkür ederim yorumlarınız için ama öbür temayı aktif edince bir sorun kalmıyor. Makalelere eklediğim resimlerden sorun olsa öbür temadada site çok yavaş olur. css sıkıştır nasıl yapmam gerek.

@OsGaKa Arkadaşımız sorgu ile birşey demiş ama tam anlamadım ? Sitede en fazla 4-5 eklenti vardır. onlarda gerekli olan eklentiler
  • 15-11-2012, 03:37:52
    En önce resimler için; timthumb kullanın,
    ardından javascript ve css dosyalarını online minimizer siteleri ile küçültün
    ardından gereksiz eklentileri silin (sayaç gibi eklentiler çok kasar siteyi)
    ardından wordpress cache eklentisi ile cache kurun.

ayrıca herhangi bir şifreli dosya varmı bi bakın her site açılışında başka bir siteye istek gönderiyor olabilir buda siteyi geç açmasına işarettir.

Bu teknikler ile %80 lik bir gözde görülür şekilde hız artışı olucaktır.
  • 15-11-2012, 07:48:46
    aTKn94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Teşekkür ederim yorumlarınız için ama öbür temayı aktif edince bir sorun kalmıyor. Makalelere eklediğim resimlerden sorun olsa öbür temadada site çok yavaş olur. css sıkıştır nasıl yapmam gerek.

@OsGaKa Arkadaşımız sorgu ile birşey demiş ama tam anlamadım ? Sitede en fazla 4-5 eklenti vardır. onlarda gerekli olan eklentiler
    wordpress den fazla anlamam ama sorgu dediğim olay anasayfana diğer sayfaların işlemleri çağırılması olayıdır.örnek olarak rasgele konular,son yazılar,son yorumlar vs.. uzar gider kısacası veritabanından bilgi çekilmesi diyebilrim
  • 15-11-2012, 10:45:19
    OsGaKa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    wordpress den fazla anlamam ama sorgu dediğim olay anasayfana diğer sayfaların işlemleri çağırılması olayıdır.örnek olarak rasgele konular,son yazılar,son yorumlar vs.. uzar gider kısacası veritabanından bilgi çekilmesi diyebilrim
    Hocam tamam yan bölümde çok yer var. Son yorumlar popüler konular vb. Bu temayı başka arkadaşda kullanıyor onun hız problemi yok. Siteme upload ettiğim resimler boyutu büyük olsa öbür temada hızı test ediyorum sorun yok.

Benim kullandığım tema bulut teması . Para ile satın aldım. Temanın functions.php bölümü ıoncube decoder ile şifrelenmiş. Şifreyi çözmeyr çalıştım. Bazı yerlerini çözemedim. Çözülem kısımda lisans kontrolü için başka bir siteden veri çekiyor . Temayı yapan kişiye mesaj attım birçok kişiyi bu temayı kurdum diyor sadece sizde sorun var diyor.