• 16-10-2012, 00:01:24
    Arkadaşlar şimdi bu Yandex ; Google Chrome,Mozilla ve Opera gibi tarayıcılara karşı olarak çıkmadı mı ? çıktı.

Peki şimdi soruyorum size,madem bu rakip olarak çıktıysa neden Chrome ile aynı firmayla yapılmış.Chromium firması Yandex Browser'ı üretmiş olaya bak.Google Chrome da aynı.

Fakat söylemek isterim ki özgün olamayınca olmuyor...Resmen Google Chrome kopyalanmış ismi değiştirilmiş.Bence Yandex : Browser piyasasında ki yerini biraz ufak tutsun.
  • 16-10-2012, 20:54:10
    Yandex tr ye geldi diye bütün webmasterlar heyacanlandık ama kendimizi kandırdık. Çünkü yandex den bi cacık olmaz. Yandex Bank asyada top koşturuyor google şampiyonlar liginde.
  • 16-10-2012, 23:18:15
    Açık kaynak kod?
  • 16-10-2012, 23:19:34
    Ne açığı ne kodu hocam,Google'dan izin alınıp kendi adlarına yapılmış
  • 16-10-2012, 23:25:43
    bu şekilde bir tarayıcı yandexin imajına zarar verdi.
  • 16-10-2012, 23:25:59
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    t4ko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ne açığı ne kodu hocam,Google'dan izin alınıp kendi adlarına yapılmış
    Yanlışsam duzeltin Chromium açık kaynak kodlu bir proje istersem kullanıp r10 browser yazarım istersem yazdığımı satarım tamam yandex çakma chrome yapmış ama rezil oldu bence Google dan izin aldiginida düşünmüyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 16-10-2012, 23:53:15
    errapps adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yanlışsam duzeltin Chromium açık kaynak kodlu bir proje istersem kullanıp r10 browser yazarım istersem yazdığımı satarım tamam yandex çakma chrome yapmış ama rezil oldu bence Google dan izin aldiginida düşünmüyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Chromium

Whois bilgilerine bakarsanız Chromium Google'ın kurduğu açık kaynak kodlu bir proje.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Yandex_Browser

Yandex ise bu açık kaynak kodu kullanarak,bir tarayıcı çıkarmış kısacası kopya denecek kadar.Yandex,Google'ın projesini bedava kullanmaz heralde.

Bence Yandex kendi tarayıcısını oluştursaydı kullanılabilirdi fakat bu şartlarda kesinlikle yanlış bir tutum.
  • 17-10-2012, 00:16:11
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Yandex i yeni kullanmya başladım mail özellikleri felan gayet güzel geldi bakalım hayırlısı.
  • 17-10-2012, 00:26:17
    ukayl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yandex i yeni kullanmya başladım mail özellikleri felan gayet güzel geldi bakalım hayırlısı.
    hocam güzel olmasına güzel de Google'ın altyapısını kullanması kötü işte