Merhabalar,
Joomla ile içerik oluşturup bu içerikleri (video,makale,gibi) 3 aylık,6 aylık süreli olacak şekilde satışını yapmak istiyorum.
Böyle bir şey mümkün müdür,joomla ile yapılır mı?
Yapılırsa hangi eklentile veya modul kullanmalıyım?
Yardım edebilir misiniz?
Not: Böyle bir sistemi joomlada kurmuş olan var ise ücretli olarak da satın alabililirim.
Yardım; Joomla ile içerik satış sistemi nasıl yapılır?
8
●492
- 07-10-2012, 17:28:59Joomlada içerik eklerken sağ tarafta yayın başlama ve bitiş tarihleri var o seçenek ile yapabilirsin..
- 07-10-2012, 19:08:22Cevabınız için teşekkür ederim ismail hocam, bunun direk tarihler arası değilde süre kısıtlamalı olanı var mı?
Ayrıca alışveriş modülleri ile örneğin kullanıcı makale satın alsa ve bu makale ile üyelik menüsünde satın aldıklarım adı altında görebilme şansı var mı?
Ben tam olarak yapmak istediğim şey , kullanıcın anasayfada gözükecek makele paketlerini satın aldıktan sonra üye girişi yapıp satın aldığı makaleleri 3 aylık veya 6 aylık erişim hakkı tanımak. İnşallah böyle bişey yapılabiliniyordur
- 08-10-2012, 05:04:54Güzel bir düşünce aslında dediğin.
Siteye içerik oluşturma yetkisi verirsin. Satın al seçeneğine tıklandığı zaman yeni makale oluşturmaya gider.
3 aylık ve 6 aylık olarak kategori alanı eklersin. Kullanıcı bunu yazı eklerken kategori olarak seçer.
Yazıyı bu kategoride yazdıktan sonra yayınlama yapar. Ücreti gelince sen de kullanıcının istediği tarih kadar ayarlamasını yaparsın ve yayına sokarsın.
Ancak bu şekilde olur sanırım. Kullanıcı aylık paketini kendi seçer, sen gelince onaylayıp yayına sokarsın.. - 09-10-2012, 20:36:27Üyeliği durdurulduYapmak istediğinizi anladım sanıyorum. Ve maalesef joomla! nın belirttiğiniz tarz (direkt o amaca hizmet eden) bir eklentsi yok. virtuemart editlenerek bişeyler ortaya çıkartılabilir.
Not: 3 aylık ve 6 aylık satış olayını tam anlayamadım...
Sanıyorum bunun için ufak bir script yazılıp joomlaya entegre edilmesi lazım... - 03-11-2012, 00:50:36Sizlerinde dediğiniz gibi eklenti yazdırılması gerekecek.
Bu arada anlaşılmayan konulara açıklık getirmek isterim.
Aslında tam olarak istediğim şey şu idi.
Joomla ile bir video izleme sitesi kurmak.Bu siteye ekleyeceğim videoları satın alan müşterilere, video'ye erişim hakkı tanımak istiyordum.Ve bu hak zaman kısıtlı olacaktı.
Örneğin; fen bilgisi x konulu video 3 aylık fiyatı 10 lira 6 aylık 15lira atıyorum 1 yıllıkta izleme erişim hakkı 20lira olsun.
Müşteri bunlardan birini seçerek videoyu zaman kısıtlamalı olarak izlemeli.
Eğer joomlada bu konu ile alakalı gelişme olduysa ilgli eklentiyi paylaşırmısınız?
Ayrıca böyle bir eklenti yazarım diyen varsa ücretini msj olarak yollarsa çok sevinirim. - 03-11-2012, 11:28:27Üyeliği durdurulduİçerikleri, üyelik basamaklarına özel olarak yayına koyarsın.
Üyelik basamaklarına "3 Ay" "6 Ay" şeklinde iki basamak eklersin.
Normal kayıt olan kullanıcılardan, parasını ödeyeni bu basamaklara geçirirsin.
Basamağa geçirdiği tarihi baz alarak kendine bir ajanda oluşturursun.
Zamanı gelince üyeliği devam ettirir ya da normal üyelik seviyesine indirirsin.
İşlem çok gibi gözükebilir; üye sayınız çok olmayacağı için bence sürdürülebilir...
En azından bu şekilde basşlangıç yaparsın.