• 20-05-2010, 23:46:42
    #1
    Bu konu kafama takıldı. Birazcık araştırdım ama bulamadım.

    Mesela sitede giriş yaptım ve script beni anasayfaya yönlendirdiğinde "başarıyla giriş yaptınız" yazıyor. Ama adres çubuğunda sadece index.php yazıyor. Yani giriş yapıldığı bilgisini POST metoduyla almış. Peki bunu nasıl yapabiliriz? CURL ile denedim, ancak o sayfayı yönlendirmiyor, direk kendisinde gösteriyor. Bir nevi include ediyor yani.
  • 20-05-2010, 23:49:57
    #2
    CURL ile giriş yaptıracaksan gonderecegi sayfayı sen kod ile belirt nede olsa doğru bilgi ile giriş yaptıktan sonra hangi sayfaya gidecegi belli sen direk o sayfaya gonder.
  • 20-05-2010, 23:51:17
    #3
    Üyeliği durduruldu
    dediğini tam anlamadım ama index.php dosyasına post edip kontrol etmiş olabilir.
  • 20-05-2010, 23:57:46
    #4
    @Erdemmin; normal bir şekilde giriş yaptırıyorum. Giriş işlemi başarılıysa index.php'ye yönlendirip "başarıyla giriş yaptınız" yazsın istiyorum script.

    @JustGo; onu varsayım olarak yazdım. O şekilde olması için ne yapmam gerekir. Yani form kullanmadan, login.php'den index.php'ye $_POST[loggedin] == true değişkenini yollamak istiyorum.
  • 21-05-2010, 00:00:48
    #5
    Üyeliği durduruldu
    Form göndermeden nasıl yapabilceğin hakkında bi bilgim yok, sonuç olarak veri girişi form elemanları sayesinde oluyor. HTML5 ve JS yardımı ile div vs. güncellenebilir yani içerik değişebilir yapıyorsun fakat burdaki değişimi form gibi aktarabiliyormusun bilmiyorum.

    ajax yardımıyla yapsan dediğini? form kullanıp aynı sayfada post etsen olmaz mı? yada şu örnek olarak söylediğin iste adresini bi yazsan yada form varmı yokmu baksan form olmadan ... düşünüyorum ama çıkamıyorum işin içinden.
  • 21-05-2010, 00:07:08
    #6
    AJAX kullanmayı düşündüm, ancak tam olarak yapmak istediğim şeyi karşılamıyor. Zaten bunu illa ki yapmak derdinde değilim. Uzun süredir aklımda olan bir konu, birkaç kez denedim ama sonuca ulaşamadım. Ayrıca örnekte belirttiğimi yapan bir site yok. Ben onu, ne demek istediğim gözünüzde canlansın diye yazdım.

    Sanırım GET, AJAX veya form kullanmaktan başka çare yok.
  • 21-05-2010, 00:18:11
    #7
    Üyeliği durduruldu
    Sanmıyorum :]
  • 21-05-2010, 14:49:06
    #8
    Üyeliği durduruldu
    Hkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sanırım GET, AJAX veya form kullanmaktan başka çare yok.
    ajax ile sadece get metodu kullanmak zorunda degilsiniz. ajax ile post metoduda gerceklestirebilirsiniz
  • 27-01-2020, 00:13:34
    #9
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Hocam bende o sorunu yaşıyorum. Ajax bilmediğim içinde en kestirme yol olarak action'u boş bırakıyorum. Postu yine aynı sayfada yakalayıp yapıyorum işlemleri.