• 07-09-2009, 12:23:04
    #19
    Sene 99 asp ile aramız bozukken perl yada php arasında kalıp, php seçtim. memnunum.
  • 07-09-2009, 12:27:18
    #20
    Sene 2003 herkesin forum açtığı dönemler, biz de açalım bir forum dedik baktık bizim forumun diğerlerinden ne farkı var girdik footerden navbara kadar en az 20 kere yedekle uğraştıktan sonra adam edebildik ama tabi o zamanlar domainin süresinden haberimiz yok yeni şeklini yayınlayamadan domainin süresi bitti .
  • 07-09-2009, 12:49:23
    #21
    10 yıldır web sitelerle uğraşırım. Dial-Up ile siteye pokémon oyunları upload ederdim İlk 6 senesi hep html ve javascript destekli sürdü. 7. sene üşengeçliğim tavan yapmaya başladı ve işi artık ticarete dökme mantığı oturdu. Bu içerikler yönetici panelinden eklense ve işim erken bitse ne olurdu ki? Php bilen arkadaşıma yazdırdım hep scriptlerimi. Daha sonra sürekli onu uğraştırmaktan utandım ve onun yazdıklarını incelemeye başlamıştım. Başlayan ve azmeden mutlaka bir şeyler öğrenir. Halâ öğrenmeye devam ediyorum..
  • 07-09-2009, 13:04:40
    #22
    Eposta Aktivasyonu Gerekmekte
    Ne zaman başladığımı hatırlamıyorum Bir ara C ye başladığımı sonra onu bıraktığımı vbulletin template editlerken arraylarla tanıştığımı sonra php öğrendiğimi hatırlıyorum
  • 07-09-2009, 13:28:53
    #23
    Merak, İstek, Mecburiyet, Ama ilk SMF ile başladım uğraşırken, "Ne bu echo array marray" dedim öğrendim ki php'ymiş sonra öğrenmem gerektiğini anladım. İlk Turkekip'in cd'leri ile başladım ilk scrptimi yazdıktan sonra bir güven geldi artık istediğimi yapabiliyorum. Ama daha öğrenecek çok şeyim var.

    PHP öğrenme hevesi ile Grafikerliği unuttum artık grafik'de sadece kendime yetebiliyorum çok da mutluyum.
  • 07-09-2009, 16:53:07
    #24
    mynet'in mysite olayıyla işe başladım bir süre sonra yetmedi ve profesyöneller için html özelliği! diye birşey yazıyordu. dedim bu html de ne böyle? başladım html'e baktım ki ondanda birşey çıkacağı yok. birkaç site gezerken php-nuke diye birşey öğrendim. onu kurdum (ilk kurduğumda canım çıkmıştı o ayrı.. 4 gün sürdü ) sonra yıllarca nuke ile idare ettim. editlemeler, modül yazmalar, blok yazmalar falan.. o sırada php den az biraz anlar oldum. ama beklediğim gün geldiğinde nuke'yi bir kalemde silip attım kafamdan bilişim teknolojileri bölümü öğrencisiydim ama hep donanım konusunda ilerliyorduk. ama bir gün yazılım'a geçtik ve programlama aşamasına geldik. basic den sonra php gösterilmeye başlandı. 2-3 hafta içerisinde hızlı bir ilerleme kat ettim (modül vb. editlemeleri yaptığımdan az biraz biliyordum işi.) sonra kendi kendime geliştirdim ve ilk scriptimi yazdım (birkaç kişinin piyasayı 30 TL ye kadar düşürmesi nedeniyle satışa sunmadım ve 2-3 eksiği kalmış haliyle öyle bıraktım. duruyor hala pc de haber scriptine ihtiyaç duyarsam kullanıcam inş. ) şimdide scriptler hazırlıyorum ama tasarım konusunda çok zayıfım birazda o işlere yönelirsem tam olacak (css den bir anlayabilsem... )
  • 07-09-2009, 16:55:07
    #25
    Üyeliği durduruldu
    galiba bu konuda şanslı sayılırım ailemde baya bir yazılımcı var
  • 07-09-2009, 17:14:56
    #26
    turkekip.com'un cdlerini bitirdiğimizde kesin öğrenebilir miyiz acaba ? istek var, arzu var, hahrik var
  • 07-09-2009, 17:15:03
    #27
    Hakkı Öcal'ın PHP hakkında yazdığı kitaplar daha taslak halindeyken ben html i bitirmiş perl üzerine bişiler yapmaya çalışıyordum. Bu dönemde yaşadığım bir bunalım sonucu kendimi o güne kadar hiç sevmediğim chat odalarında buldum. Takıldığım yer java tabanlı çalışıyordu. Bir ay sonra chat odarını ziyaret sebebim sohbetten çok nasıl çalıştıklarını incelemek için oldu. Javayı araştırırken php ile tanışıverdim. İlk başlarda kaynak sıkıntısı çoktu. Ama nedense java yerine php'i yi seçtim. O gündür bu gündür php.