Bu konuda son noktayı ben koyayım bari
Aynı ağdaki bir makinaya baglanmanın iki farklı yolu vardır.
1. IP Adresi ile
2. Bilgisayar adı ile
Nasıl baglanırsınız?
Her makinanın kendıne özgü bir IP adresi vardır.Makinanızın local IP numarasını yerel ag baglantısından gorebilirsiniz.Varsayalım ki 198.168.1.33 olsun.
http://198.168.1.33/ yazdıgınızda o makinanın local server'ine baglanmış olur ve default sayfasında ne varsa onu gorursunuz.
http://192.168.1.33/klasor yazarak ta istediğiniz web klasorune girebilirsiniz.
Her makinanın bırde kendine özgü adı vardır ve bu isim DNS yontemiyle 127.0.0.1'e yonlendirilmiştir. 127.0.0.1 =
http://localhost/
Bu anlamda
http://bilgisayar-adi/ seklinde de girebilirsiniz.
Ha son olarak bunların calısabilmesi için baglanmak istediginiz makinada guvenlik duvarının kapalı olması gerekiyor.
Bu şekilde localhost ağa açılıyor, fakat işlemleri yaptıktan sonra localhostu kurduğunuz pc resetleyip, servisleri tekrar başlatın, ayrıca ip adreslerini elle verildiği zaman modem aç kapa yapıldığında değişirmi sorun çıkarırmı?
İkinci bir sorumda; localhostu ağa açtık diyelim, mekana,eve iş yerine gelen kişi wifiye bağlandığında oda localhosta bağlanabilecek, oda orada çalışan sistemi görecek buda güvenlik açığı değilmi bunun önüne nasıl geçeceğiz, sadece belirlenen bilgisayarlar bağlansın diyebiliriz? yada swich ilemi bağlantı kurdurmak gerekiyor. kablolarla yerel ağ, modemsiz?