Codeigniter 4 İle Panel ve Site Yapımı
19
●1.451
- 19-11-2019, 10:55:06Arkadaşlar merhaba. Codeigniter'yeni başladım. Udemy'den kursuna başladım. Sormak istediğim bir konu var kafamı kurcalayan. Tek bir codeigniter ile panel ve site dosya şablonunu nasıl oluşturabilirim? site.com olarak girilince ziyaretçi arayüzü, site.com/panel olarak girilince yönetici paneli olsun istiyorum. Kursu veren hoca site ve panel için ayrı ayrı codeigniter kurdu. Ancak ben ayrı ayrı codeigniter kurmak istemiyorum. Bu yapıyı nasıl kurabilirim bir türlü mantığını kuramadım. Muhtemelen codeigniter yapısını çok fazla bilmediğimden çözemedim ancak bunu çözemeden de ilerleyemiyorum. Controller ve içerisinde "panel" ve "arayuz" şeklinde iki klasör oluşturup o şekilde ilerlemek istiyorum ancak yapamadım bir türlü. Basit Bi klasör yapısı ve class hazırlayıp buradan paylaşabilen okursa çok sevinirim. Yardımlarınızı bekliyorum.
- 19-11-2019, 15:05:52Controllerler?Zalmoxis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de yeni başladım codeignitera şu anki çözümüm controller için App_Test Admin_Test şeklinde - 19-11-2019, 15:12:40Routing ile kolayca ayarlayabilirsiniz fakat ben şahsen iki farklı klasör altında ayrı ayrı kurmayı tercih ederim. Bir paket dosya fazla gibi görünüyor fakat ileride güncelleme yapmak istediğinizde kafanız karışmaz. Bunun yanında daha performanslı çalışacağına inanıyorum.
- 19-11-2019, 19:37:40Valla bana da ayrı ayrı paketler çok karışık geliyorAhmetBOZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu arada routing ile nasıl yapabilirim? Kurslarda codeigniter fonksiyonlarına yer vermiyorlar pek. $routes->add(); gibi bir şeye denk geldim ancak yapıyı bilmediğimden nasıl kullanmam gerektiğini çözemedim. Eğer codeigniter'da uzmansanız basit bir şablon oluşturup ss paylaşabilir misiniz? yada zip olarak falan?
bu arada codeigniter 4 kullanıyorumparsmedya33 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 19-11-2019, 21:09:17panel diye controller oluşturursanız site.com/panel yazdığınızda panel arayuzune gider
- 19-11-2019, 21:14:01öncelikle codeigniter 4 bildiğim kadarıyla daha beta sürecinde,
*htaccess dosyası kurup index.php olayını ortadan kaldırmanız gerekmekte (internette birçok htaccess örneği var amacınız index.php yazmamak direk herşeyi index.php ye göndermek aslında )
*config altındaki routes klasörünüz istediğiniz routing işlemlerini yapmanız ve controllerdaki istenilen functiona yönlendiriceksiniz.
ardından işlem bu kadar
birçok youtube kaynağı mevcut codeigniter phpye göre biraz daha araştırma gerektiriyor acayip hatalar alabilirsiniz.
Kanal önerisi ==> kablosuzkedi - 19-11-2019, 21:15:07Ben aşağıdaki gibi bir yapı kurmak istiyorum ancak routes.php'de bir türlü çözemedim.DeRyaca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
... App
...... Controllers
......... panel
............. login
............. dashboard
............. vs vs
......... site
............. index
............. about
............. contact
bu arada routing ile nasıl yapabilirim? Kurslarda codeigniter fonksiyonlarına yer vermiyorlar pek. $routes->add(); gibi bir şeye denk geldim ancak yapıyı bilmediğimden nasıl kullanmam gerektiğini çözemedim. Eğer codeigniter'da uzmansanız basit bir şablon oluşturup ss paylaşabilir misiniz? yada zip olarak falan?