Bu düşünceye sadece ben sahibim sanıyodum

Ortak bi dil üreticez diye rayında ilerleyen şeyleri değiştirmek (hemde hiç geliştiremeden, sadece sınırlar koyarak) bana da saçma ve hantalca geliyor.
İş formlarında hep "en az 2 framework bilen" diye yazıyolar artık. Bir ömür boyu işsiz kalacam
Kendi başına çalıştın mı kendi frameworkünle iş yaparsın. Takım çalışmasının ya da kurumsal çalışmanın yapıldığı projelerde herkesin aynı üst düzey yazılım standartlarına sahip aynı frameworkleri öğrenmesi, ilk işe alınan yazılımcının paşa gönlüne göre ürettiği standartları tartışılacak kodları öğrenmek, düzeltmektan daha kolay karlı ve performanslıdır.
Eğer binlerce yazılımcının hazırladığı ortak zeka ürünü, en son yazılım standartlarını temel alan, sürekli güncellenen bir frameworkten daha iyi bir framework yazabileceğinizi düşünüyorsanız bu işten senelerdir para kazansanız da amatör zihniyette bir yazılımcısınız demektir.
Html siteye bir iletişim formu yazmak için framework kullanın denilmiyor ama geliştirlecek, büyüyecek, güncellenecek bir projede framework yerine kendi kodlarını kullanmak hamallıktır.
Küçük çaplı işler için kendi kodlarınızı kullanabilirsiniz. Ama orta ve büyük çaplı projelerde framework yerine kendi kodlarınızı kullanmak tam anlamıyla hamallık ve amatörlük olur. Eğer üst düzey 5-10 yazılımcıya bir kaç sene iş verecek bütçeniz varsa bir proje yöneticisi ile kendi frameworkünüzü de yazdırabilirsiniz. Ama binlerce adamın yazdığı, binlerce insanın test ettiği kararlı framework sürümlerine ulaşmanın zaman ve para maliyeti de bu adımı amatör hale getirir.