yaziliman adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Ticimaxten Opencarta geçilir mi ?
33
●1.824
- 28-06-2022, 16:52:50Ticimax, Ideasoft veya Tsoft her ne kadar büyük firmalar olsalar da teknolojik altyapı olarak çok eski sistemler. Hele ki Tsoft tüm bunların üstüne bir de ufacık basit işlemlere bile tabiri caizse eşek yüküyle para istiyor. Konu sahibi arkadaşın yaşadığı sorun da Ticimax'taki trafik ve web alanı problemi. En son bütün bu dinazor firmaları ayıkladığınızda da adam akıllı tek firma İkas oluyor haliyle. Tasarım çeşitlerini de artırdıklarında önünün çok açık olduğunu düşünüyorum şahsen.
- 28-06-2022, 17:06:25Öncelikle, Opencart sorunlu diyenler için; Opencart site kurulum sonrasında tema ve gereksiz tüm modüller yüklü olarak ''sözde lisanslı'' paket halinde aldığınızda elbette bir süre sonra problemler yaşamanız olasıdır.
Misal seo için Complete Seo Package kullanılıyordur ve sözde lisanslı ''eski sürüm'' olduğu için sürekli güncelleme yapan bir modülün tüm güncellemelerine erişilemediğinden bazı hatalar ile karşılaşılabiliyor. https://geekodev.com/mod/seo_package/changelog.txt
Modüller arasında hiç işe yaramayan, aksine veribatanı şişmesine neden olan cache modülü oluyor mesela. Opencart kendi alt yapısında cache barındıran bir yazılımdır zaten.
Bu nedenle ekstra bir cache gerekmez. ( litespeed sunucuda çalışan Opencart site için Lİtespeed Cache modülü kullanılabilir çünkü sunucudan alır gücü )
Ve daha bunun gibi bir çok gereksiz modüller ile gereksiz kasmalar yaşanmasına neden olunuyor esasında. (php sürüm uyumu vs)
Journal tema kullanılıyordur ama nedense Journal demolardan biri aynen bırakılmıştır. En ufak bir düzenleme yapılmamıştır.
Hatta bazı slide ve banner görselleri bile aynen kullanılıyordur, sanki bir test sitesi gibi. Haliyle ziyaretçi asla güvenmez bu siteye.
Xml ile ürün yükleniyordur, cron işlemleri nedeniyle Vds sunucuda barınmalıdır en azından ama nedense ucuz olsun diye paylaşımlı hostingde barındırmaya inat ediyordur site sahibi.
(xml yani cron gerektirmeyen siteler paylaşımlı hostingde barınabilir)
Kısacası Opencart üzerinde bir site sahibi olacaksanız gereken her şey ücretli olarak ayrı ayrı lisanslı alınmalı ve kategori, ürün sayısı, cron gibi hususlar göz önüne alınarak sunucu konusu en başından netleştirilerek iyi bir planlama ile çok güzel bir e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz.
Kiralık yazılımlarda boğuşmak yerine kendinize ait bir siteniz olması her zaman avantajdır.
Opencart sorunlu değildir, sorunlu hale getiren genelde sözde uzman ve site sahipleridir.
Burada Opencart yazılımını övmek için yorumda bulunmadım bu arada. Bazı gerçekleri dile getirmekti niyetim.
Opencart yazılımını çok basit görenler Magento kullanabilirler mesela.
Kiracı değil, mal sahibi olun derim.
İyi forumlar, bol kazançlar herkese. - 28-06-2022, 23:25:44En doğru yaklaşım. Kısa ve net.yilmaz70 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-06-2022, 12:39:47opencart siteyi, ticimax seviyesine çekebilmek için büyük maliyet + birçok kişiyle ( doğru kişiler) çalışmanız lazımdır. 3 - 4 bin tlye anca artık sunucu taşıma ve optimizasyon işleri olabilir. nereden bu bilgileri aldığınızı bilmiyorum ama dikkatli olan. ticimax gibi siteler devasa ekiplerin nihai ürünleri oluyor. tabi her yıl para vermekte için kötü yanı olsada, böyle bir siteyi opencart altında 100 bin+ maliyeti olur oda bir seferlik. opencart sadece size altyapı sağlar. en ufak sorunda uzman kişi bulmak zorunda kalırsınız ki, buda başka bir sorundur. bazılarıda sitenizi iyice bozar. haa benim vaktim boş insanlarla ve sorunlarla uğraşmayı seviyorum derseniz sizin bileceğiniz iş. iyi bütçeniz yoksa ticimax gibi firmalarla devam edin.
- 30-06-2022, 22:47:58Herkese mesajı için teşekkür ederim. Şunu farkettim. Ya tam opencart tarafında olunuyor ya da tam karşısında. Yani orta düşünen olmamış
Opencart sürekli mi sorun çıkarır ? Uraw.com.tr den başka iyi opencart sitesi örneği yok mudur ?
- 30-06-2022, 22:53:58Bunun cevabi cok basit degil mi?kasparov108 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Opencart ile otorite olmuş bir elin parmaklari kadar e-ticaret sitesi var mi once ona bakacaksiniz. (Yok demiyorum olmadigini düşünüyorum eksiğim varsa birisi duzeltir öğrenmiş olurum)
Oturmuş bir sistemde bu kadar riskli bir manevra yapma hocam, lutfen yapma.