• 19-11-2012, 15:31:04
    #10
    Abdlsmt! adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hem iş gereği hem de ortam piyasasına bakarsak,
    gerçek şu ki piyasa da para yok. iş çıksa bile, emeğimizi tam anlamıyla alamıyoruz.
    bilişim sektöründe iş yoğunluğu yok, koşuşturmak çabalamak lazım.
    tekstil sektöründe ise hem iş yoğunluğu hemde para gelmemekte. gelen müşteriler bile ne istediğini bilmediği bir dönemdeyiz
    gıda sektöründe ise 2 adet pastanemiz var. evet müşteriler aynı öğrenciler hastane civarı olduğu için değişen bir şey yok ama aylık ciroya nazaran gider daha çok artmakta. toptancılar ununu biraz daha yüksek fiyattan vermekte. yani kâr markajı düştü.
    Herşeye zam olunca doğal olarak toptancılarda yüksek fiyattan verecek tabi. Ama sende zaten 75 kuruşa sattığın poğaçaya daha zam yapamadığın için dolayısıyla kâr oranı düşecek.
  • 19-11-2012, 15:51:20
    #11
    Üyeliği durduruldu
    çok enteresan aslında..bu konuyu açma nedenim sadece merak.
    çanta imalatı yapan arkadaşım, süpermarket sahibi arkadaşım, bilişim firması sahibi arkadaşım, doktor mühendis ve hatta uluslararası nakliyat firması sahibi arkadaşım bile kan ağlıyor. ne enteresan bir sürece girdik..Allah sonumuzu hayr etsin. durum gerçekten kötü. kırmızı alarm veriyor esnaf
  • 19-11-2012, 16:19:53
    #12
    Point adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Herşeye zam olunca doğal olarak toptancılarda yüksek fiyattan verecek tabi. Ama sende zaten 75 kuruşa sattığın poğaçaya daha zam yapamadığın için dolayısıyla kâr oranı düşecek.
    haklısın hocam. ama orantı olarak yükseltmekte sıkıntı çekiyoruz maalesef. hitap ettiğimiz kesim öğrenci olduğundan.
  • 19-11-2012, 16:36:52
    #13
    Kamuda hizmetliler bile memurdan çok maaş alıyor.
  • 19-11-2012, 16:45:50
    #14
    Arkadaslar bir de soyle bir sey var. Hangi sektorde oldugunuz onemli.

    Ornegin hosting sektoru bunu 10 sene sonra cok az olacak veya gercek buyuk sirketler ayakta kalacak.

    Ve hangi ulkede hizmet verdiginiz cok onemli. Turkiyede veya baska ulkelerde bu piyasa degeri dusmus olabilir ama ornegin yeni gelisen ulkelerde bu sektor cok guzel yerlere gelecek.

    Suan ornegin Thailand , China, Pakistan, Hindistan veya arap ulkeleri bunlar gelisiyor. Burada simdi dogru bir sekilde hizmete baslayin zamanla cok guzel paralar kazanabilirsiniz.

    Ama artik Turkiyede 20-30TL e vps satarak para kazanilmaz.


    Simdi diceksiniz bana sen ne yapiyorsun.

    Allah'in diktir ettigi bir kac ulkede web sitem var, veya pazarin kucuk oldugu ulkelerde.
  • 19-11-2012, 17:07:12
    #15
    üreten olmadığımız sürece 5 para kazanamayız.

    şöyle bu kosgebler varya hani, sözde sermaye veriyorlar hani,yanlarına yanaşınca nanik yapıyorlar, niye ? çünkü olmayan bişeyi bulcan da efendime söyleyeyim onunda tutacak bişey olması lazım da versinler.

    çok istedim şöyle bi tavuk üretimi veya büyükbaş küçük baş hayvan çiftliği açayım ama nerde bizde öyle devlet, bize yaptırmaz gider tüccara kredi verir ithalat yaptırır.

    Allah belasını versin böyle sistemin.
  • 19-11-2012, 17:13:13
    #16
    Üyeliği durduruldu
    Ben lise öğrencisiyim. Haftada bir 300 kağıt çıkartıyordum. Çok fazla da harcamıyordum. Yazın bir olaydan dolayı ekmek teknemi satmak zorunda kalmıştım ortalama büyüklüğü şuan ki ekmek teknemin 10 katı idi. Şimdi yavaş yavaş doğrulmaya çalışıyorum. Elimdeki xxxx değerindeki nakit xxx'e düştü 1 haftada.
  • 19-11-2012, 17:19:26
    #17
    Ben unı ogrencısıyım . Su aralar gercekten cok sıkısıgım , eskıden donerdı bısıler, sımdı gelıyor onu ode bunu ode 0 dayız
  • 19-11-2012, 17:52:41
    #18
    Üyeliği durduruldu
    eticaret sektörü mesela. tedarikçi firmalar var. " stoksuz çalışma imkanı " veriyorlar güya.
    ismi lazım değil bu firmaların. ama bakıyorsun hemen hepsinin parekende sitesi var.
    örneğin x ürün, toptancı firmada 12.90 tl ( bayi fiyatı )
    kendi açtığı parekende sitesinde bu ürünü 15.90 dan satıyor. zaten elinde hazır malı var.
    ben eticaret sitesiyim ve güya bayisiyim. bana 12.90 dan veriyor. bana sipariş geldiği zaman bu toptancıdan o ürünü satın almam lazım. üzerine 4-5 tl kargo biniyor ve bana x ürünün maliyeti 18-19 tl ye geliyor. ben bu ürünü alışveriş sitemde kaça satacağım ?
    üzerine en az 7-8 tl kar koymam lazım ki benim ekmek teknem dönsün.

    15.90 dan satılan bir ürün varken, tüketici neden benim sitemden 19 tl ye alsınki. oda haklı.
    bir kısırdöngüdür almış başını gidiyor. eticaret siteleri on binlere dayandı.

    bu sadece bir örnek..

    kargo şirketleri keza öyle..devletin PTT si bilezam yaptı kargo ücretlerine. en ufak bir döküman bile istanbul içi 5-6 tl den aşağı gönderilemiyor.

    nasıl dönecek bu tekne..