• 03-09-2012, 23:05:22
    #1
    Chatroulette nedir ve neden bu kadar hızlı bir şekilde yükselişe geçmiştir? Aslında adından da kolayca anlaşılacağı üzere chatroulette iki ingilizce kelmenin (“chat” + “roulette”) birleşiminden oluşmuştur. Bu kelimelerden chat sohbet etmeyi temsil ederken roulette de şansı temsil etmektedir. Kısacası şans eseri chat yapmak anlamına gelen chatroulette Kasım 2009 da, Andrey Ternovskiy isimli bir Rus öğrenci tarafından tasarlanmıştır. Bu sistem sayesinde isteyen herkes karşısındaki kişiyle, sisteme üye olmadan direkt olarak kameralı sohbet etme imkanı kazanıyor. Andrey, kendisine neden “chatroulette” ismini seçtiklerini sorunca cevap olarak şöyle söylemiştir. “1978 yapımı olan ve Vietnam savaşındaki savaş esirlerine Rus Ruleti oynatılmasını konu alan The Deer Hunter filmini izledikten sonra çok etkilendim ve 2 gün 2 gece uğraştım ve insanların şans eseri istedikleri kişiyle kameralı sohbet imkanı veren bu sistemi tasarladım. İsmini de chatroulette olarak koymamdaki sebep herkesin kendi şanslarıyla yüzleşmesi”

    Kaynak Site
  • 03-09-2012, 23:30:18
    #2
    valla uzun zamandır chatroulette ve benzeri sitelere girmiyorum profesyonel tastikli abaza kaynıyor oralar.
  • 03-09-2012, 23:35:50
    #3
    teknoman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    valla uzun zamandır chatroulette ve benzeri sitelere girmiyorum profesyonel tastikli abaza kaynıyor oralar.
    benimde zaten bu tarz konulardan bahsetme amacım insanların bir siteye yönlendirmek falan değil,sadece google da çok aranan kelime olduğu için birisi ....nedir diye sorduklarında ha evet biliyorum,bi yerde okumuştum,şöyle şöyleymiş filan diyebilmelerini sağlamak.hepsi bu.
  • 04-09-2012, 07:41:03
    #4
    tanıtım yazısı gibi olmuş
  • 04-09-2012, 09:22:45
    #5
    Premium kodu aldığınızda iyi bir sistem. İngilizcenizi orada geliştirebilirsiniz Sohbet edebilirsiniz.
  • 04-09-2012, 09:23:05
    #6
    r10'u imleme sitesi olarak kullananlar azalmıştı. üyelikler geri gelince yeniden başladılar sanırım.
  • 04-09-2012, 09:28:56
    #7
    AqHuaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    tanıtım yazısı gibi olmuş
    e zaten tanıtım yazısı.yani sitede anlattığım konuyu burda da paylaşmak istedim.tabi ticari bi amaçla falan değil.

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 09:28:56 -->-> Daha önceki mesaj 09:25:44 --

    ahtapot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    r10'u imleme sitesi olarak kullananlar azalmıştı. üyelikler geri gelince yeniden başladılar sanırım.
    imlemeyle ne alakası var?herkes burda kendinden birşeyler katıyor.forumun amacı da bu değilmi zaten?merak edenler okuyor.Ayrıca diğer mesajlarımı da okursan hangi konuda bilgim varsa onu paylaşıyorum.Yani bunun yanlış neresinde?
  • 04-09-2012, 10:25:03
    #8
    Katılıyorum

    ahtapot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    r10'u imleme sitesi olarak kullananlar azalmıştı. üyelikler geri gelince yeniden başladılar sanırım.
  • 04-09-2012, 10:26:13
    #9
    Zenci Adası