• 29-10-2010, 08:40:42
    #1


    Arkadaşlar Kubilay filmi bugün, 29 Ekim 2010'da gösterime girdi. Her türk evladının kesinlikle izlemesi gereken bir film özellikle fragmanı çok etkileyici insanın tüyleri diken diken oluyor. Daha 24 yaşında öğretmen, asteğmen Kubilayın kalleşce şehit edilmesi anlatılıyor filmde tam olarak konusu şu şekilde:

    Alıntı
    Savaştan yeni çıkan Osmanlı İmparatorluğu'nun toprakları birer birer işgal edilmektedir, imparatorluk savaştan çıkmış yorgun, bitap bir haldedir. Dönemin padişahı topraklarının bu şekilde işgal edilmesine karşı koyamamakta Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları da kurtuluş mücadelesi için Anadolu'ya doğru hareket etmektedir. Düşen hükümetin yerine kurulan yeni hükümet yaptığı Lozan Barış antlaşması ile kendisini tüm dünyaya tanıtır.

    Inkılaplar bir bir gerçekleşirken, askerlik görevini yapmak üzre İzmir'in Menemen ilçesine giden asteğmen Kubilay henüz 24 yaşında ve öğretmendir. Kendisini mehdi olarak ilan eden Derviş Mehmet ve yanındaki yobazlar yeni bir ayaklandırma başlatmak için Manisa'ya gitmeye karar verir ancak Derviş Mehmet ayaklanmayı Menemen'de çıkartmaya karar verir ve Menemen halkından Kubilay'ı katletmelerini ister.
    Detaylar ve fragman
  • 29-10-2010, 09:43:48
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Vay be teşekkür ederim Adamin1i, mutlaka izlicem

    Bu arada belliki düşük bütçeli bir film ama ne anlattığı önemli en başta unutmamak gerek.
  • 29-10-2010, 09:59:54
    #3
    evet fragmanı basit buldum ama önemli bir olay...
  • 29-10-2010, 10:18:57
    #4
    Fragman silinmiş mi hata verdi bende.

    Ben ilkokuldayken (89-90 larda) ders kitaplarımızda bile vardı bu değerli şahsın ismi, fakat ne olduysa 95-97 arası kitaplardan kaldırıldı. artık hiçbir okul kitabında yok.
  • 29-10-2010, 10:48:18
    #5
    Atamızın bu olay sonrasında menemeni haritadan silin emri verdiği, zar zor sakinleştirilebildiği söylenir.
  • 29-10-2010, 11:08:27
    #6
    Üyeliği durduruldu
    Kanka şimdi bu konuda kavga çıkar
  • 29-10-2010, 11:54:29
    #7
    Rica ederim aslında fragman tam olarak anlatılmak istenileni vermemiş gibi dursa da filmin bütününe bakıldığında gerekli mesajı vereceğinden eminim. Yönetmenin bir röportajını görmüştüm bu konu ile ilgili.

    delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Fragman silinmiş mi hata verdi bende.

    Ben ilkokuldayken (89-90 larda) ders kitaplarımızda bile vardı bu değerli şahsın ismi, fakat ne olduysa 95-97 arası kitaplardan kaldırıldı. artık hiçbir okul kitabında yok.
    Ie ile izlenince bazen sorun veriyor bende de FF ile dene hocam
    http://www.facebook.com/video/video.php?v=452898164113 burda da var zaten istersen burdan izle
  • 29-10-2010, 11:57:16
    #8
    Fragmanın yaptığı sadece İslamiyeti farklı bir bakış açısıyla kötülemek. Film de böyleyse izlenmez.
  • 29-10-2010, 12:05:17
    #9
    Propaganda,tertip dolu bir olayın propaganda dolu filmi.