hala harun yahya yazıları geçiyorsa buradan birşey çıkmaz.
@Odesa
Labidunun bir yazısı var, - verdiği anda ötekide verebilir diye. Bu hakkı doldukça -lerse suçu ban.
Atalarımızın Ataları
88
●4.641
- 29-07-2010, 17:47:10Üyeliği durdurulduhttp://www.google.com.tr/images?hl=t...w=1264&bih=603Odesa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yeterli cevap oldumu ? Al onlarca bulunan kemik/iskelet. - 29-07-2010, 17:49:51Üyeliği durdurulduHocam olayı hakkıyla tartışan yok.OrdinaryusCan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilimsel kanıtlar kullanarak tartışmalar oluşturmayı çok severim, hatta benimle karşı görüşlü kimselere bu yüzden hayranlık duyduğum olmuştur.
Ama işi çirkefliğe vuruyor konuştuklarımında 5'te 1'i.
Ne heves bırakıyorlar ne bişey. - 29-07-2010, 17:57:01Üyeliği durdurulduBiz bundan memnuniyet duyuyoruz.Ata'mız bunlar değil;anilptc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle


Bunlardır...Kolay gelsin. - 29-07-2010, 18:04:15Ben atalarımız bunlar veya değiller demedim. Konunun gidişatından da görülüyor ki birkaç kişi dışında geri kalan herkes diğer tarafı dinlemeden ve onların görüşüne en ufak doğruluk payı vermeden hakaret yağdırıyor.OzisDesign adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-07-2010, 18:22:36Üyeliği durdurulduOrdinaryusCan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bakın hocam mesela bunun gibilerden bahsediyorum:
Kendi yobazlıklarını bize yedirmeye çalışan kimselerden.anilptc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben şimdi buna hangi bilimsel açıklamayı yapayım ? Neden ?
Kendini kapatmış zaten. - 29-07-2010, 18:42:54FurkanGNS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dogmalarla bezenmiş bir olgunun bilimsel tartışmada pek yeri yoktur. - 29-07-2010, 18:43:47Müdür senin yazında benim elimde kalıyor.Odesa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle şu önceki yazıda bir arkadaş harun yahya da zırvalar eklemiş. yok neymiş bilim hergün yaratılış gerçeği ile ilgili kanıtlar buluyormuş. Buna safsata denir. Bilimin yaratılış ile ilgili bulabileceği hiç bir kanıt yoktur. Bunu yazan adam ortaokul biyoloji bilgisine sahip yarı cahil lise mezunlarını kandırabilir sadece. Biliminsel bilginin en büyük özelliği yanlışlanabilir olmasıdır. Biz yaratıldık önermesini yanlışlayamazsınız. Çünkü biz yaratılmadık diyebilmeniz için Tanrının var olmadığını ispat etmeniz lazım. Bu alanlar Bilim Adamlarının gireceği yerler değil. Daha çok Teolog ve Filozofların varsayımsal mantıklarının sonucudur bu. Yaratıldığımıza dair hiç bir bilimsel kanıt yoktur. Tekrar ediyorum bilimsel kanıt diyorum çıkıp bana evrendeki ahenkten dem vurmayın önce bilimsel kanıtın özelliklerini araştırın.
İnsanoğlunug genetik haritası çıkarıldıktan sonra ciddi genetik araştırmalar yapıldı. Bu sayede artık evrim teorisi sadece fosil peşinde ispatlanacak bir teori olmaktan çıktı kardeşim. Ama siz hala Darwin'in devrinde kalmış fosil avcılığı yapıyor ara form istiyorsunuz. Bir de ballandıra ballandıra yazmışsın dünyanın her yerinden biri sürü fosil çıktı diye. Öyle bir şey yok. Fosil kayıtları çok kısıtlıdır. Ve fosiller çok değerlidir. Çünkü bir hayvanın fosilleşebilmesi bazı çevresel koşullara bağlıdır. Yani piyangodan çok ekstrem koşullarda ölen ve çevresel kimyasal yapı ile fosilleşip korunan örnek sayısı toplam yaşamın içinde milyarda birdir belki de.
Yani değil ara formlarını bulmayı. Tüm kemikleri sağlam ve eksiksiz günümüze gelmiş fosil sayısı bile tüm fosillerin içinde inanılmayacak kadar azdır. Genelde bir aynı türün eksiksiz bir örneği bulunamaz ve değişik yerlerde bulunan örneklerin parçaları birleştirilir eksik kalan kısımlar benzer türler ve türün yapısına göre uydurulur. Yani senin dediğin gibi fosil kayıtlarından ara form çıkmadı hikayesinin asıl nedeni budur. Bazı devirlerden o devrin iklimsel kimyasal yapısı nedeniyle hiç örnek bile kalmamıştır.
Gelelim senin dediğin insanoğlu niye değişmiyor meselesine. Sen nereden biliyorsun değişip değişmediğini. 20 lik dişleri alınan kimyasal gıdalara bağlıyorsun da Neanderthaller in genleri nerede hiç sormuyorsun. Homosapiensler ile aynı dünyada yaşayan ve maymuna benzeyen küçük insanlardılar. Soylarının nasıl tükendiği merak ediliyordu, homosapiensler daha güçlü olduğu için yok oldular sanılıyordu. Son genetik araştırmalar dünya nüfusunun %3-4'ünde Neanderthaller genleri bulunduğunu gösterdi. Yani elemanlar yok olmamışlar eniştemiz yengemiz olmuş aramıza karışmışlar. Sen de belki Neanderthaller genine sahipsin ama haberin yok ben maymundan gelmedim diye konuşabilirsin bu şekilde. Çünkü söylediklerin bilimi kendi çıkarına kullanmak isteyen ve işine geldiği kadarını söyleyenlerin jargonlarından alıntı.
Daha bir kaç ay önce insanlığı genetik haritası ile ilgili bir belgesel vardı national geographicte. Genetik bilimciler araştırmış yer yüzünden her kadında 200 bin sene önce yaşamış bir kadının geni var. Ona genetik havva diyorlar. Sonra her erkekte de 50.000 sene önce yaşamış bir erkeğin geni var. Ona da genetik Adem diyorlar. Yani zenci sarışın esmer kızıl herkes bu ortak genlere sahip. Çünkü ilk insanların tipi bir birine yakındı. Ama zaman içince göç yolları ile Afrikadan ortadoğuya avrupaya asyaya ve diğer kıtalara yayıldılar. Ve bu yayılış süreçlerinde genetik kırılmalara neden olan insanlar da biliniyor. Yani biliniyor dediğim o insanlardan kalan genler biliniyor. Yani asyaya geçen grupta gözleri çekikleştiren değişikliğin nerede yaşandığını nasıl kırıldığını takip edebiliyorlar. Böylece senin genetiğini takip edip soyunun hangi göç yoılunu izlediğini tespit edebiliyorlar.
Şimdi burada 200.000 sene önceki tek kadından sarışın zenci esmer kızıl uzun kısa şişman zayıf 3 milyar kadın gelmiş. Ve sen hala ilk insan ile şu andaki senin genetik olarak değşime uğramadığını mı iddia ediyorsun? 160 boyunda 52 kilo japon ile 2 metre boyunda 130 kilo zenci arasındaki genetik fark kedi ile aslan arasındaki genetik fark gibi değil mi? Senin modern bilim tarihi dediğin şeyin 200 senelik bir geçmişi varken bu süreç içinde genetik değişimin ve evriminin gözlemlenebilmesi gerektiğini mi iddia ediyorsun?
Zaten Evrime inanıyorum ya da inanmıyorum demek bir saçmalıktır. Evrim bir bilimsel teoridir. Bilimsel teoriler inanç değildir. Mantıklı bulursunuz ve yüksek oranda doğruluk payı olduğunu düşünürsünüz veya yeterli derecede destekli olmadığını düşünürsünüz.
Eğer ben Evrim teorisine inanmıyorum diyorsanız kutlarım sizi. Çünkü İslamiyete , Hıristiyanlığa, Museviliğe hatta Budizme inanabilirsiniz ama Evrim Teorisine inanıyorum diyene garip bakarım ben de...

