• 02-07-2010, 18:01:57
    #19
    Bilgilendirme için teşekkürler bu gibi durumlar kimsenin başına gelmez umarım.
  • 02-07-2010, 18:22:29
    #20
    Bu sizi rahatsız eden telefon sapıklarını ne yapıyorsunuz yerini bulup polisemi bildiriyorsunuz yoksa ne yapıyorsunuz?
  • 02-07-2010, 18:35:16
    #21
    🌐 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗳𝗹𝘆.𝗰𝗼𝗺
    HayatHost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu sizi rahatsız eden telefon sapıklarını ne yapıyorsunuz yerini bulup polisemi bildiriyorsunuz yoksa ne yapıyorsunuz?
    Sapıklık yapanlar polise bildiriliyor. Hattı çıkaranlar zaten bir kere arayıp bırakmıyor, sürekli arıyor. O halde de yer tespiti yapılıp tekrar polise havale ediliyor.

    112'yi meşgul etmenin cezası büyüktür arkadaşlar. Cezasını geçtim ucunda insan hayatı vardır. Böyle şeylere izin vermeyelim.
  • 02-07-2010, 20:12:30
    #22
    Üyeliği durduruldu
    Ne bilgisi verirsek verelim herşey oluyor bitiyor 112 o zaman geliyor 112 ile uğraşmam bir daha bindir bi şekilde arabaya götür. Her türlü daha çabuk götürülür.
  • 02-07-2010, 20:52:55
    #23
    🌐 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗳𝗹𝘆.𝗰𝗼𝗺
    Weave adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ne bilgisi verirsek verelim herşey oluyor bitiyor 112 o zaman geliyor 112 ile uğraşmam bir daha bindir bi şekilde arabaya götür. Her türlü daha çabuk götürülür.
    112 olay yerinin uzaklığına bağlı maximum 5 dakika içinde olay yerine intikal ediyor. Bir boyun kırığında siz onu arabaya bindirip götürdüğünüzde o kişinin tekrar yaşayacağınımı, yada sağlam olarak yaşayacağınımı sanıyorsunuz?

    112 ekibinin olay yerine geç varması, ekibin suçu değil, cahil halkımızın suçudur. Ambulans yolu açıyor diye herkes arkasına takılıyor, önünde yol açıldığı için önünde hızla gidiyor, daha sonra elbet karışıklıklar oluyor.

    Bir diğer suç ise yanlış veya eksik bilgi verilmesi. Bizim burada en fazla olay yerine intikal süremiz 4 dkdır.
  • 03-07-2010, 02:12:30
    #24
    Allah aratmasın tskler.
    ben 17 yasında oldugum halde birçok kez aradım okulda bayılan çok oluyor.
    Ama Allah büyük kazalarda , olayları göstermesin .
  • 03-07-2010, 11:37:44
    #25
    Bilgilendirme için teşekkür ederiz, fakat günümüz teknolojisi artık gps ve Gsm vericileri tarafından yer tesbitine olanak tanıyor. Şimdi 112 ve 155 özel telefonlar yani bu numaraları aradığınızda ya hastanız var yada olay var demektir. (küçük bir not 112 telefonun tuş takımı kapalı olsa bile aranılabilen bir numara) Şimdi 112 aradığımda adımı soyadımı ve olayın özeti bilgisini verdiğimde gelmeli bence, gsm hattı üzerinden yer tespiti anında yapılmalı.