Yaklaşık 3 yıldır birlikte yaşadığım bir kız arkadaşım var. Ailemle uzakta yaşadığımız için başlarda ilişkileri iyiydi. Hatta annem onu kızı gibi seviyor, İstanbul'daki aile evine onu götürmediğimde yüzü asılıyordu. Ancak sevgilim ailesiyle büyümediği ve kalabalık ortamlara alışkın olmadığı için annemin her şeyi konu yapması onu daraltıyordu. Asıl ipler son tatilimizde koptu. Olaylar şöyle gelişti:
- Yolculuk ve Yazlık Krizi: Önce baş başa motorla İstanbul'a gittik. Oradan babamın Sakarya'daki yeni yazlığına geçerken biz motorla gelmek istedik ama ailem zorla arabayla hep beraber gitmemizi istedi. Sevgilim bu fikri pek hoş karşılamadı. Üstüne evde yatak olmadığı için şişme yatak aldık, her yerimizi sinek yedi ve deniz suyu da çok kötüydü. Sevgilim ilk günden dönmek isteyince annemle biraz tartışıp otobüsle eve döndük.
- Ameliyat Günü: Biz döndükten bir gün sonra onlar da geldi. İki gün sonra benim ufak bir ameliyatım vardı. Sevgilim geç yattığımız için uyanamadı ve operasyonuma gelemedi. Sonradan özür dilese de annem bu duruma çok bilendi.
- Çatkapı Misafirlik: Memlekete kendi evimize döndük. Aradan sadece 2 saat geçmişti ki annem aradı, "1 saate geliyoruz çoktan yola çıktık" deyip geldiler. Dinlenmeden onları misafir ettik. -izmirde yaşıyoruz-
- Evdeki Gerginlikler: Evde 101 oynarken babam kuralları bilmemesine rağmen inatlaştı, kıza "Sen gelinimizsin neyse" gibi iğneleyici laflar edince sevgilim kırılıp masadan kalktı. Ertesi gün plajda annem karpuz dağıtırken herkese verip sevgilime bilerek uzatmadı.
- Kedi Kavgası: Akşam mangal yaparken babam 2 kedimize tavuk kemiği vermek istedi. sevgilim "Kemik damaklarına batıyor, vermeyin" dedi babamda "ya ne batması biz kaç kere besledik hiç birine bir şey olmadı" diyip karşı çıkınca kız kendini tutamayıp "verme işte verme sonra veteriner masrafları 20 bin lira en az biz ödüyoruz biz uğraşıyoruz" gibi tartışma çıktı ve masa erkenden dağıldı. O günden sonra ben bilgisayarda işlerim olduğundan odamdaydım ve sevgilimde benim odamdan çıkmaz oldu.
- Vana Olayı ve Kopuş: Bir sabah sular kesildi, kahvaltıdan sonra onlara haber vermeden tuvalet için yakındaki bir arkadaşımızın evine gittik. Döndüğümüzde babamlar haber vermedik diye aşırı sinirlenip bağırmış çağırmış ve haber vermeden denize gitmişler. akşamüstü oluyorduki annem arayıp "evdemisiniz biz geliyoruz daha fazla kalmıyıcaz toparlanıp gidicez" dedi. eşyalarını toplamışlar, yola çıkıyorlardıki O sırada ben sular idaresini arayıp durumu sordum, "bölgede bir arıza yok" dediler. Sonra babam dışarıdaki su vanasının kapalı olduğunu buldu "Kim kapattı bunu?" derken falan filan onlarla vedalaşıyorum bir yandan Annem giderken sevgilime "Böyle misafir ağırlanmaz, bir daha gelmem" dedi. Kız gittikten sonra Bana da "Senin halin zor, bu kızdan olmaz" dedi ve gittiler.
- Tüm bunların üstüne bugün annem yakın bir arkadaşımı arayıp dert yanmış: "Can'ın yanında o olduğu için rahat konuşamıyorum. O kızdan olmaz, gitmemiz için su vanasını kesin bilerek kız kapattı. Siz arkadaşları olarak Can'a bir şey söylemiyor musunuz?" demiş.
Kızı seviyorum ama onun da göze batan bazı huyları var. Şimdi iki arada bir deredeyim. Sizce annemin ve yakın çevremin sözüne mi güvenmeliyim, yoksa ailemi karşıma alıp kız arkadaşımla yoluma devam mı etmeliyim? Beni korkutan şey şu, annem genel olarak insan sarrafıdır ama geri kafalıda bir insandır bu yüzden güvenemiyorum ama kızında bir yanı bana güven veriyor bir yanıda bununla bir ömür geçer mi dedirtiyor. - Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
