ysozmen adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Çok bunaldım yardım edin
48
●2.274
- Bugün, 16:46:55Kardeşim frontend bittiyse alan değiştirip backende geç farklı teknolojilere geç frontend bitti diye yazılım bitmiş sayılmaz r10 da iş kesilsin illaki nasip gelir bulur yapay zeka sektörü bitiremez her zaman bize ihtiyaç olacak .
- Bugün, 16:47:36Şimdi öncelikle yazacaklarımı kesinlikle karşılaştırma olarak görme kardeşim sadece kendine "Evet ben yapabilecek durumdayım" demen için bunları yazıyorum.
İntihar kelimesi vs kullandığın için bunlardan bahsediyorum ki asla sevmem ben ve çevremde bile asla konusu açılmaz söyleyeceklerimin.
6 yıldır beyin tümörü ve 3 yıldırda evre 2 (3 e kadar çıkmıştı) akciğer kanseri ile savaşıyorum. 13 yaşından beri ailem yok yalnız yaşıyorum.
Yaşadığım mevcut sorunlardan dolayı sigortalı bir işte çalışmam yasak ve bazı nedenlerden dolayıda malulen emekli olamadım.
İşsizlik mi ? Evet dibine kadar yaşadım yaşıyorum.
Yalnızlık ? Herkes elini tutacak ya da başını koyacak bir omuz bulurken ben ellerim cebimde çok dolaştım.
Aldığım tek bir nefesi dahi kimi zaman kendime hak görmedim ve hep şükrettim. İşin maneviyat kısmına girip öyle süslü kelimelerle sana teselli vermek değil amacım.
Ama şunu düşün... Hepimiz bir amaçla getirildik bu dünyaya ve hepimizin bir zamanı var. Fakat çabalamakta elbette bizim elimizde. Hiç bir şey yapamazsan bile nefes almak için çabala.
Zamanla aldığın nefesi önce kendine sonra etrafındakilere faydalı olmak için çabalayacaksın.
Karşına bir çok sorun çıkacak, engebeler tümsekler çukurlar adını ne koyarsan artık.
Ama hepsini birer birer aştığında şunu söyle kendine. "Aslansın sen be bak nasılda yapabiliyormuşsun meğerse!"
İntihar vs gibi düşünceleri çıkar aklından ve hiç bir zaman hiç bir şey için geç değildir. Yaşı filan kafaya takma ben 55 yaşında hayatını yakalayan insanlar gördüm onkoloji servisinde 20 yıl gibi tedavi süreleri sonunda.
Ve hepsi şunu fısıldıyordu kendine...
Bundan sonraki güzel günlerin ilk gününe yarın sabah uyanacağım...
Şimdi senin yapman gereken şu, bu söylediklerimi hayatının evreleriyle karşılaştırıp "Ben neden yapamayayım ?" demek ve hayata sımsıkı sarılmak. Sonrasında her şey kendiliğinden gelecektir.
Kanser bazen organlara etki eden bir hastalık değildir, düşünce kanseri diye de bir durum vardır. Tedavisi ise düşüncelerini düzeltmekten geçer. En yakın zamanda atlatmanı diliyorum.
Sağlıcakla kalasın... - Bugün, 16:48:43Merhaba,
Öncelikle sizlere de geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim, kendimle birlikte.
"Gelecek kaygısı yaşıyorum" dediğiniz için sizin de umutlu olduğunuzu ancak, eş zamanlı olarak geçerli bir amacınızın olmadığını gözlemlemekteyim.
Şanslısınız, sizden büyük bir birey olarak, ben uzun yıllarca gelecek kaygısı ya da sorumluluğu, daha doğrusu hayata ve varoluşumuza dair iç dünya sorgulamasına ciddi anlamda bu sene dışında girmemiştim.
Öncelikle bu fırsatı iyi değerlendirmeniz gerektiğini unutmayın.
Ölüm zaten kaçınılmaz ayrıca, ama bunu hiç yaşamayacakmış gibi düşündüğümüz için genelde zaman ve benlik yönetimi konusunda ciddi bir yanılgı içinde oluyoruz..
Kendinize lütfen geçici bile olsa herhangi bir hedef belirlemeye çalışıp, o yönde ilerlemeye bakın.
Ancak, içinizdeki yangını söndürebilmeniz için tıbbı destek başvurusunda da bulunmayı ihmal etmeyin.
Saygılarımla.
https://www.youtube.com/watch?v=_iA7GKv0ZFg
https://www.youtube.com/watch?v=YoI5X5-lBhA
https://www.youtube.com/watch?v=gtXtzLoCCfk
https://www.youtube.com/watch?v=nk7pIebaJag - Bugün, 17:08:37uzun süre ayakta duramama sebebin hastalık falan mı?
yoksa yoruluyorum, istemiyorum gibi bir neden mi? eğer hastalık falan değilse, uzun süre ayakta durabilirsin inan bana.
buradaki çoğu insan çalıştığı işi sevmiyordur ama mecburuz, ben de aynı şekildeyim, istediğim bir iş veya çalışma tarzı değil, çalışma saati değil ama mecburuz.
sen de mecbursan; dediğim gibi hastalık gibi bir durumun yoksa bence ayakta durabilirsin. - Bugün, 17:10:27Calismayayim, ayakta durmayayim, erken uyanmayayim, ama asgari ucretin ustunde kazanayim. Üşengeçim. Tembelim ama masa başı iş olsun. Intihar felan
))) dostum ona bile üşenirsin.

))) dostum ona bile üşenirsin.