• 04-10-2009, 00:30:46
    #19
    Çok kötü bir durum...
    Bazen gerçekten insan çaresiz oluyor...Biri dese hemen hayır öyle şey olmaz derim...Ama bazen git çalış demek işe yaramıyor..

    Allah korusun ailesinden birinin bir ameliyatı için para lazımdır ne bilim hani sağlık dışında aklıma birşey gelmiyor ama...Bazen böyle zorluklar oluyor Allah hepinize hepimize yardım etsin.
  • 04-10-2009, 00:41:51
    #20
    28K iyi para ***
    70 milyon olarak satsak borçlar biter nasıl olsa 2 tane var meclise öneri gelir.
  • 04-10-2009, 00:43:08
    #21
    bir saate 350 tl para veriyorlar ama yardıma muhtac insanlara 1 krş vermiyorlar bu nasıl insanlık anlamadım valla...
  • 04-10-2009, 01:06:15
    #22
    böbreklerden birini satınca tek böbrek ile sorun olmuyor mu arkadaşlar ? tek böbrek sorun çıkartır mı ? motor tekler mi aklımızda bulunsun
  • 04-10-2009, 01:08:41
    #23
    Üyeliği durduruldu
    devlet bunada vergi koymasın
  • 04-10-2009, 02:29:39
    #24
    Eposta Aktivasyonu Gerekmekte
    norabilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    böbreklerden birini satınca tek böbrek ile sorun olmuyor mu arkadaşlar ? tek böbrek sorun çıkartır mı ? motor tekler mi aklımızda bulunsun
    Bildiğim kadarıyla kişinin ilerde böyle sorunlarla karşılaşmaması için testler, kontrol falan yapılıyor.
  • 04-10-2009, 03:00:19
    #25
    norabilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    böbreklerden birini satınca tek böbrek ile sorun olmuyor mu arkadaşlar ? tek böbrek sorun çıkartır mı ? motor tekler mi aklımızda bulunsun
    donör ağır bir işte çalışmıyorsa pek sorun olmuyor. Zaten böbrek alınmadan önce alınacak kişi üzerinde tetkikler yapılıyor vücudunun herhangi bir yerinde hastalık varsa kişiden böbrek alınmıyor. Ayrıca böbrek naklinde yaş faktörüde önemli 55-60 yaş üzerindekilerden böbrek alınmıyor alınsa da kendi yaşıtlarındakilere takılıyor diğer yaş gruplarında böbreğin atma riski yüksek oluyor.
    Organ bağışı konusundaki ülkemizdeki bilinçsizliğin yüksek oranda olduğunu söylememiz yanlış olmaz.Diğer ülkelerde yapılan kök hücre çalışmalarından güzel sonuçlar çıkmasını temenni ediyorum ki organ nakli bekleyen hastaların ihtiyaçları ancak bu şekilde karşılanabilir. Organ mafyaları hikayeleri, dini yönden günahı sevabı tartışıla dursun organ bağışının insanoğlu nezdinde kötü birşey olduğu gösteriliyor.
    Ayrıca internet üzerinden organ satışının yasak olduğu fakat insanoğlu çaresiz kalınca nelere başvurduğunu da görebiliyoruz.

    hızlı yazdığımdan dolayı imla,devrik cümle hatalarım olarım olabilir onları hoşgörüyle karşılayacağınızı umuyorum.
  • 04-10-2009, 03:08:53
    #26
    yuh artık bencede tepeden ülkeyi izleyenlere bu lafım. haberlerde izledim bende paranın kölesi iki insan var dünyada "biri tapmış, biri mecbur kalmış" burdaki böbreğini satan insan mecbur kalanlardan. Türk'e yakışmayan bir çok şey oluyor dünyada buna seyirci kalmak ne kadar acı. Türkler ki dünyaya zamanında huzur bolluk sağlamıştır bu zamana dek. bunları ve diğerlerini görüp bilip seyirci kalmak benim zoruma gidiyor. ırk ayrımı yapmıyorum tamamen tüm insanlık adına Türk öyle böyle demeyede getirmiyorum tarih herşeyi söylüyor zaten ama şu yüzyılda ki bu yaşanılanlarıda tarih kayda alıyor. üzücü gerçekler. ALLAH yardımcımız olsun cümlemizin.
  • 04-10-2009, 03:10:26
    #27
    Eğer gerçekse Allah yardımcısı olsun valla.