AperioN adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Sigara içenlere soru
27
●1.164
- 28-10-2025, 22:55:0010+ senedir sigara tüketen birisi olarak bir aralar bunu çok düşündüm, örneğin odaklanma problemi yaşadığımda sigara yakıyordum ardından daha rahat odaklanabiliyordum. Bu duygu kontrolünden uyku düzenine kadar her şeyde böyle gözüküyor, içtikten sonra daha iyi oluyor evet. Fakat sonradan fark ettim ki aslında durum pek de öyle değil. Evet sigara bizi 0dan 1e yükseltiyor doğru. Sizi üretken yapıyor mesela. Aslında sizi 0a düşüren de sigara. Yani zaten 1deyiz, sigarasızlık bizi 0a düşürüyor farkında olmadan, içtiğimizde ise tekrar 1e yükseliyoruz ve sigaranın olumlu tarafını görüyoruz..
- 28-10-2025, 22:57:58Yok hocam ya zorla içmeyin demek anlamında açmadım konuyu 😂😂 biraz merak ettim birde maksat sohbet olsun dedimHediyeo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-10-2025, 22:59:22Herkes özenti veya heves ile başlar, bağımlılık oluncada stres üzüntü vs bahane olur. Bu standart olarak böyledir. Hiç içmeyen birisi stres olduğunda veya üzgün olduğunda sigara aramaz. Ama bağımlı olan birisi bu durumları yaşadığında sigarasız duramaz.
Başlamayın, başlatmayın.
İnsanın kendine en büyük zararı sigaradır.
Kolay kolay bırakılmıyor, umarım herkes bir gün bırakır, bende dahil. - 28-10-2025, 23:00:46ilk içtiğimde bir tadı vardı sigaranın, verdiği bir rahatlık hissi vardı. şimdi ne tadı var ne rahatlığı, hem ağızımız hem ciğerlerimiz kültabağına döndüğünden. sadece bağımlı olduğumuz için içiyoruz. içmediğimde beni aşırı öfkeli biri yapabiliyor. strese bağlı olarak sigara kullanımım da artıyor. keyfim yerindeyken 40 dakikada bir içiyorsam, stresliyken peşpeşe. 2gün sigara kullanmayım, çevremdekiler için tehlikeli olabileceğime inanıyorum. stressiz bir ortamda kontrollü şekilde bırakmayı denemeli sigara içenler. hiç kullanmamış olanlar asla kullanmasın. maddi manevi zarar, tat almıyoruz, leş gibi kokuyoruz, 2 paket içsen günde ayda 6k sigaraya gidiyor.
- 28-10-2025, 23:01:55Biliyorum hocamMubi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
içmeyenlere gönderme yaptım bende D: iyin için arkadaş çünki yarın yok
- 28-10-2025, 23:21:43Harika birşey hocam strese 10 numara
tavsiye etmem ama
nasıl bilirdiniz iyi veya kötü diğip herkes dağılacak o yüzden ya ferro ya merro