İflas Eden Adamın Trajedik Hikayesi
74
●5.356
- 14-09-2025, 23:47:27Çok geçmiş olsun. Dibin dibini gördükten sonra, aslında daha da dip olmadığını anlıyorsun. Eminim, yeniden küllerinden doğacak ve daha güçlü geri geleceksin. Şunu da asla unutma: Ne kadar postun var, o kadar dostun var, demişler. Tekrar geçmiş olsun. Bir gün yeniden ben geldim paylaşımlarını görmek dileğiyle.
- 14-09-2025, 23:50:12bolluk döneminde de, verirken de dağıtırken de ne kadar yalnız olduğumu biliyordum. Benimkisi bile bile ladesti.ByMetiN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu ara beni en iyi anlatan dörtlük şudur:
İzmir gibiyim artık,
Gülmeyi Alsancak'ta bıraktım,
Coşkuyu Karşıyaka'da,
Aşkı Bornova'da...
Asansör kadar yorgun,
Agora kadar yıkık,
Eşrefpaşa kadar belalı,
Basmane kadar vedalara alışık,
Kemeraltı kadar kalabalık,
Yalı kadar cefakar..
İzmir gibiyim yani;
Uzaktan ışıl ışıl, ama aslında yorgun
Ve her şeye rağmen,
Saat kulesi gibi dimdik ayakta - 15-09-2025, 02:51:31Sizinkisi bilinçli yapılan, bile bile sizin de deyiminiz ile (LADES) olmuş hocam, seçimler / tercihler her daim bizim, yaşıyor olduğumuz bu zaman çerçevesinde hâl ve hareketleremizi doğru orantılı tutmalıyız ki hesap / kitap kendini tayin etsin.
Çok ama çok büyük ve de tehlikeli bir hata, belirli işlere yoğunlaşmak ancak farklı işlere yönelmemek, tabiri caiz ise aynı derede paso avlanmak, hiç farksız aynı durum bu sizin durumunuz, tehlikenin sonuçlarını yaşıyorsunuz, öte yandan hanımınız... Hocam yorumlar da denk geldim de, kendinizi çocuklarınızın Annesine, yani hanımınıza dahi açamıyor, açmak istemiyorsunuz, bunun bir sonu yok? En yakınınız dakine bu durumu açmayıp n'apacaksınız, sadece evlenmek için mi evlendiniz? Kusuruma bakmayın hocam, sizin hayatınız hatalar ve de sabitlikler ile dolu, deneyim ve tecrübelerin olması gerekenin tam zıttı gibisiniz.
Hocam bir şeylerin tekrarlanması çok güzel bir şeydir, çok kolaydır, öte yandan yeni dağlar, yeni ovalar keşfetmek... İşte bu zordur, zor olan genel de kolayın zıttıdır ve anlaşılan yeni durumlar katmak için sizi çağırır, ancak karşılık bekler, müdahale bekler, adım bekler, girişim bekler.. Siz siz olun, sadece bir şeye yoğunlaşmayın, internet derya deniz.. Akla mantığa neler geleceği meçhuldür, her daim gizemlidir, ancak fikirler müdahaleye tabii tutulduğunda ve de istikrar sağlandığında, zor olanın kolaylaştırılması başlar, çünkü artık bir adım var ve istikrar sağlandı, artık o sizin için yeni bir yapı olmaktan çıkar, sizin yapınız olur, sizin deneyim ve tecrübeniz olur ve yeni ufuklar bekler....
Demek istediğim hocam: "Artık değişim zamanı... En azından borçların bir haylisinin kapanmasına vesile olacak varlıklarınız mevcutta var... Ve lütfen, artık elinizi cebinize bir başkası için göndermeden evvel... Bir kaç kere düşünün, tartın!" - 15-09-2025, 03:28:51Çırpınıyorsun ve başına gelecek kötü şeyleri düşünüyorsun.
Çırpınmaya devam edersen düşündüğün şeylerin hepsi gerçekleşecek icraya düşeceksin, eşinle problem olucak belki de gidicek, belki işinden bile olacaksın, çocuklarına harçlık veremeyecek bir duruma bile düşebilirsin.
Bunları niye yazdım aynısı olmasa da benzerlerini yaşadım inan psikolojim o kadar bozuldu ki Allah'a canımı al demediğim gün sayılıdır belki son 3 sene içinde.
Saat 5.30 da kalkıp işe gidicem hala uyuyamadım borçları düşünmekten.
Çırpınma arkadaşım inan çırpınan daha çok batıyor sadece otur ve düşün mantıklı bir karar al bir büyüğüne danış, yakın dostuna danış.
Millet duymasın, millet görmesin diye diye en son milletten borç istemeye kadar gidecek bu iş ne kadar gurur yaparsan o kadar gururun kırılacak kimseye mahçup olmuyum gününde borç ödeyeyim diye diye ne borçlar ne faizler ödedim hala da devam ediyor .
Allah yardımcın olsun umarım tez zamanda atlatırsın. - 15-09-2025, 05:21:02Benzer bir durumdayım . para bitince aşk bitiyor . ufak bir birikimle taylanda geldım . oda günden güne eriyor para olmadıgı ıcın vızemı yenıleyemıyorum . burdanda malezya ordada dusuk malıyetlerele 2-3 ay , burda yapılacak iş çok ama senin hesap saga sola savurdugumuz paralar olsa sermaye olurdu Allah cumlemızin yardımcısı olsun
- 15-09-2025, 12:33:21allah hepimizin yardımcısı olsunsiberdenal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle