• 26-08-2025, 15:16:57
    #10
    _salih_t adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Dostum öncelikle yaş mamaya alıştırma,alıştıktan sonra kuru mama yemiyorlar yaş mama da bi hayli pahalı.Kuru mama olarakta hayvan pazarlarında açık mamalar satılıyor,birer kilo al,köpek hangisini severse ondan torba şeklinde al.Önemli olan bizim değil köpeğin beğenmesi 😀
    Dipnot:Beğenmediği mamayı kesinlikle yemiyorlar,en azından benim beslediğim türlerde öyleydi
    2-3 mamada karar kılıp, sonunda hepsinden 1-2 kilo alıp beğenisine sunmak en doğru. Ama bütçeme uygun bir kaç ürün belirleme niyetindeyim. Tavsiye için teşekkürler.

    Yaş mamayı haftada bir vermeyi düşünüyorum, ama 4-5 aylık olduktan sonra. Yani hiç tadını bilmeden yaşamasın
  • 26-08-2025, 15:17:44
    #11
    Bende de 1 yaşında labrador var. Ya ND kuzu etli tahılsız alıyorum ya da akana alıyorum
  • 26-08-2025, 15:19:19
    #12
    hocam bu seçtikleriniz yetişkin köpek mamaları. sizin alacağınız mamalar bunlar değil. siz büyük ırk yavru maması alacaksınız.
  • 26-08-2025, 15:23:11
    #13
    KaanBekir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bende de 1 yaşında labrador var. Ya ND kuzu etli tahılsız alıyorum ya da akana alıyorum
    Kaan hocam, sürekli alabileceğim biraz daha uygun bir ürün arıyorum.
  • 26-08-2025, 15:24:38
    #14
    By_ReFLeX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam bu seçtikleriniz yetişkin köpek mamaları. sizin alacağınız mamalar bunlar değil. siz büyük ırk yavru maması alacaksınız.
    Aynen üstad, yazdığım markaların yavru köpek mamaları var. Bu arada, ilgilinize teşekkürler. Biraz daha araştırma yapıp. Topladığım bilgileri paylacağım. Saygılar.
  • 26-08-2025, 15:30:10
    #15
    Labradorlar yemek seçmez önüne ne koyarsanız yer. Ancak tüy dökümü cilt sağlığı ve diğer hastalıklar için hocam biraz kaliteli mama ile beslemenizi öneririm. Zaten obur hayvanlar. Benim 10bin TLyi geçiyor aylık beslemesi.
  • 26-08-2025, 16:42:33
    #16
    Kurumsal Üye
    Markası duyulmamış ucuz kalitesiz mamalar maalesef bir müddet sonra sağlık problemlerine yol açıyor. Bu kaçınılmaz bir durumdur ne yazık ki.

    ND, Acana en ideal mamalardır.
    Proplan biraz tartışmalıdır ( mama içerikleri açısından ) ama iyi bir araştırma ile ideal olanı bulunabilir köpek ve kedi için.
    Ayrıca Brit marka da iyidir. Araştırabilirsiniz.

    Lavital kullanabilirsiniz ancak veterinere danışmanızı öneririm.

    Ve yaş mama hususu da önemlidir. Her zaman vermemek gerekiyor yoksa kuru mama tercih etmiyorlar sonrasında. Belirli aralıklarla vermek en ideali.

    Bu arada mama ile su tüketimi de çok önemli. Ne cins olursa olsun mutlaka temiz su içmelidirler.

    Ekonomik olarak zorlanabiliyoruz, bu konuda hak veriyorum elbette.
    Ama dediğim gibi ucuz mamalar ciddi sağlık problemlerine yol açıyor emin olabilirsiniz.

    Mutlaka veterinere danışın.
    Ne marka olursa olsun içerik vs iletin, veteriner ideal olup olmadığını söyleyecektir.

    En azından ilk zamanlar kaliteli mama almaya özen gösterin derim.

    Kolay gelsin.
  • 26-08-2025, 16:50:28
    #17
    Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar; bütçeme uygun ve değerlerini ve yorumlarını beğendiğim aşağıda resmini paylaştığım ürünü sipariş verdim. 3 KG - 399 TL'den aldım. Link paylaşmıyorum, Dog Plus Yavru Köpek maması olarak aratırsanız çıkıyor.

    Öneriler doğrultusunda, ayda 1 konserve vereceğim. Ve her hafta kemik suyu kaynatıp destekleyeceğim. Ayrıca, mama elime ulaştığımda yeme durumunu ve gelişimini bu başlık üzerinden paylaşacağım. Birde bu ürünü seçmemim en büyük sebebi YEME GARANTİLİ satılıyor olması. Yemezse iade edebiliyormuşum.

    Zaman ayıran herkeze teşekkür ederim.