İsmetKerem adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Türkiye de hızlı Tren Diye Bir Şey Yok !
19
●660
- 02-08-2025, 20:59:28Ah ah yazamıyorum silmek zorundayım yazarsamAzveNET adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-08-2025, 21:05:25
https://x.com/m_tahtasiz/status/1921...ZLyjOi5rw&s=19
Bu devletin suçlu olduğu nerede görülmüş? Çorlu tren faciasında hangi devlet bakani biz suçluyuz demiş?CerKad adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 03-08-2025, 00:40:43çok değil bundan 4-5 sene evvel insanlar uçağı otobüs yerine kullanıyordu...Caty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-08-2025, 00:50:07Bahsettiğim o değil, tam olarak RyanAir'in yapmaya çalıştığı. Adamlar koltukların tamamını söküp, ayakta yolcu alarak 1'ya uçak bileti satmaya çalıştı. Sivil Havacılık engel oldu.SeoWr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunun gelişmiş versiyonu da, güvenlik tedbirlerinin insan olmadan yapıldığı ve her şeyin insansız bir biçimde tam otomatize çalıştığı bir sistem olur. Havalimanına gelip hiç sıra beklemeden doğrudan uçağa yürürsünüz. Uçaklar dikey kalkış yapabilir hale gelmiştir. Taksi yapmalarına gerek yoktur. Piste ihtiyaçları yoktur. Çok hızlı bir şekilde kalkış gerçekleştirirler. Aynı şekilde hızları artar ve toplamda 45 dakikalık uçuş mesafesinde kaybedilen 2.5 saatlik süre, 30 dakika toplam süreye indirilebilir.
10 saniye dahi hayatta kalamayacakları Mars'a gitmek yerine, havacılık teknolojilerini bu boyuta getirseler çağ atlarız. Ancak, bu kimsenin işine gelmez. Çünkü çözümler değil, çözümsüzlükler daha çok para kazandırıyor. Çok defa hava ile su ile çalışan araçlar yapıldı. Yapan herkes kayboldu gitti. Yarın biri gelecek ve sanki hiç yapılmamış gibi yapabiliyor hale gelecek. Bize göre imkansız. Bizim zihnimiz "hava yanmaz", "su yanmaz" der ve konuyu kapatır. Oysaki havasız ateş olmaz.
Dahası, sadece bir bardak büyüklüğünde nükleer enerji ile evinin elektriğini 100 yıl sağlayabilirsin. Hiç elektriğin kesilmez. Yerkürede bu gibi teknolojiler var. Ancak nerelerde kullanılıyor? Adamlar 25 yıl yakıtsız gitsin diye savaş gemisi yapıyor ve burada o nükleer enerjiyi kullanıyor. Elindeki telefona gelince, 1 gün gitmeyen batarya koyuyor.
Konunun güvenlik riskleri ile ilişkisi yok. Olsa zaten yapay zekanın ANI versiyonunu bile halka açmazlardı. Çünkü tüm oyunlarını ister istemez bozar hale geldi. Şimdi de o deliği kapatma derdindeler. - 03-08-2025, 12:21:55Arkadaşlar hindistanda hava yastıksız araçlar var. Oraya özel üretilir. Daha ekonomik olsun diye. Türkiyede artık bu sınıfta.
Beğenmediğiniz ismail cem in ekonomik haritasıyla bu memleket ve sonraki iktidar 10-15 sene kaymağını yedik ve yediler.
Yüksek ekonomistlerin bol barındığı ülkemiz bunu muktedire maletti.
Zaten ben o zaman dedim burdan bişey olmaz...
Herkes ekonomist herkes hukukçu herkes herşey.
4 yılda bir oy vermeyi siyaseti bilmek sanan...
Dünyada her yerde seçimlerde insanlar oy kullanmaya giderken falancaya oy vermicem abi diye gider. Münasip gördüğüne verir oyunu.
Yalnız türkiye ve benzeri 8. Dünya ülkesi ve dinle kandırılan ülkelerde filancaya vericem oyumu diye gidilir.
Bu milletin adı değişsede, batıranlar çıkaranlar olsada çoğunlukla şanlı bir 1000+ yılı var.
Böyle olmamalıydı... - 03-08-2025, 12:54:30Burda devletin ne suçu var, bunlar hep amariganın oyunları !!! ( ironidir )AzveNET adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
daha fazla yazardımda bir ray için banlayamalım.