• 02-08-2025, 20:57:40
    #10
    İsmetKerem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Az önce yağmurdu şimdi fırtına oldu hocam sürekli hava durumları güncelleniyor 😁😁
    Almanyada millet sokakta kalıyo. Herkes aç. Fakirlik diz boyu. 1kg domates 30avro. Valla kurulu düzenimiz olmasa gelirdik. Türkiye cennet(bunda şüphemiz yok). Kıymetini bilin. Burda günde 6 vardiya çalışıyoruz mercedes almak için
  • 02-08-2025, 20:59:28
    #11
    AzveNET adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Almanyada millet sokakta kalıyo. Herkes aç. Fakirlik diz boyu. 1kg domates 30avro. Valla kurulu düzenimiz olmasa gelirdik. Türkiye cennet(bunda şüphemiz yok). Kıymetini bilin. Burda günde 6 vardiya çalışıyoruz mercedes almak için
    Ah ah yazamıyorum silmek zorundayım yazarsam
  • 02-08-2025, 21:05:25
    #12


    https://x.com/m_tahtasiz/status/1921...ZLyjOi5rw&s=19


    CerKad adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Asiri isinmis rayda tren kaza yapsa yine suclu devlet olurdu.
    Bu devletin suçlu olduğu nerede görülmüş? Çorlu tren faciasında hangi devlet bakani biz suçluyuz demiş?
  • 02-08-2025, 21:08:01
    #13
    Yalan haber
  • 02-08-2025, 21:11:22
    #14
    AzveNET adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yalan haber
    Tamam
  • 03-08-2025, 00:40:43
    #15
    Caty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    40 dakika süren uçak yolculuğu 2,5 saat sürüyorsa, trenin de yavaş gitmesi normaldir.
    Çağ atladığımızda uçağa otobüse biner gibi biniyor olacağız. Umarım o günler bizim yaşam dönemimize de denk gelir.
    çok değil bundan 4-5 sene evvel insanlar uçağı otobüs yerine kullanıyordu...
  • 03-08-2025, 00:50:07
    #16
    SeoWr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    çok değil bundan 4-5 sene evvel insanlar uçağı otobüs yerine kullanıyordu...
    Bahsettiğim o değil, tam olarak RyanAir'in yapmaya çalıştığı. Adamlar koltukların tamamını söküp, ayakta yolcu alarak €1'ya uçak bileti satmaya çalıştı. Sivil Havacılık engel oldu.

    Bunun gelişmiş versiyonu da, güvenlik tedbirlerinin insan olmadan yapıldığı ve her şeyin insansız bir biçimde tam otomatize çalıştığı bir sistem olur. Havalimanına gelip hiç sıra beklemeden doğrudan uçağa yürürsünüz. Uçaklar dikey kalkış yapabilir hale gelmiştir. Taksi yapmalarına gerek yoktur. Piste ihtiyaçları yoktur. Çok hızlı bir şekilde kalkış gerçekleştirirler. Aynı şekilde hızları artar ve toplamda 45 dakikalık uçuş mesafesinde kaybedilen 2.5 saatlik süre, 30 dakika toplam süreye indirilebilir.

    10 saniye dahi hayatta kalamayacakları Mars'a gitmek yerine, havacılık teknolojilerini bu boyuta getirseler çağ atlarız. Ancak, bu kimsenin işine gelmez. Çünkü çözümler değil, çözümsüzlükler daha çok para kazandırıyor. Çok defa hava ile su ile çalışan araçlar yapıldı. Yapan herkes kayboldu gitti. Yarın biri gelecek ve sanki hiç yapılmamış gibi yapabiliyor hale gelecek. Bize göre imkansız. Bizim zihnimiz "hava yanmaz", "su yanmaz" der ve konuyu kapatır. Oysaki havasız ateş olmaz.

    Dahası, sadece bir bardak büyüklüğünde nükleer enerji ile evinin elektriğini 100 yıl sağlayabilirsin. Hiç elektriğin kesilmez. Yerkürede bu gibi teknolojiler var. Ancak nerelerde kullanılıyor? Adamlar 25 yıl yakıtsız gitsin diye savaş gemisi yapıyor ve burada o nükleer enerjiyi kullanıyor. Elindeki telefona gelince, 1 gün gitmeyen batarya koyuyor.

    Konunun güvenlik riskleri ile ilişkisi yok. Olsa zaten yapay zekanın ANI versiyonunu bile halka açmazlardı. Çünkü tüm oyunlarını ister istemez bozar hale geldi. Şimdi de o deliği kapatma derdindeler.
  • 03-08-2025, 12:21:55
    #17
    Arkadaşlar hindistanda hava yastıksız araçlar var. Oraya özel üretilir. Daha ekonomik olsun diye. Türkiyede artık bu sınıfta.
    Beğenmediğiniz ismail cem in ekonomik haritasıyla bu memleket ve sonraki iktidar 10-15 sene kaymağını yedik ve yediler.
    Yüksek ekonomistlerin bol barındığı ülkemiz bunu muktedire maletti.
    Zaten ben o zaman dedim burdan bişey olmaz...
    Herkes ekonomist herkes hukukçu herkes herşey.
    4 yılda bir oy vermeyi siyaseti bilmek sanan...
    Dünyada her yerde seçimlerde insanlar oy kullanmaya giderken falancaya oy vermicem abi diye gider. Münasip gördüğüne verir oyunu.
    Yalnız türkiye ve benzeri 8. Dünya ülkesi ve dinle kandırılan ülkelerde filancaya vericem oyumu diye gidilir.
    Bu milletin adı değişsede, batıranlar çıkaranlar olsada çoğunlukla şanlı bir 1000+ yılı var.
    Böyle olmamalıydı...
  • 03-08-2025, 12:54:30
    #18
    AzveNET adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aynı sıcaklık fransada japonyadada var.
    Onlarınki tren rayıda bizdeki üzüm çöpümü.
    Burda devletin ne suçu var, bunlar hep amariganın oyunları !!! ( ironidir )
    daha fazla yazardımda bir ray için banlayamalım.