Müteahhit Bir Daireyi İki Kişiye Sattı Yardım
14
●854
- 23-07-2025, 10:17:39Durumunuzda siz, iyiniyetli üçüncü kişi olarak, müteahhitten taşınmazı satın almışsınız; ancak önceki alıcının (X kişisi) ödediği bedelin müteahhit tarafından iade edilmemesi nedeniyle açılan dava sonucu daireye ihtiyati haciz konulmuş. Eğer resmi satış işlemi tapuya tescil edilmemişse, mülkiyet hâlen arsa sahibindeyse ve X kişisi de arsa sahibine karşı kazandığı dava neticesinde bu hakkı elde etmişse, tapu devri yapılmadan taşınmazı koruma hakkı doğabilir. Ancak eğer siz tapuya tescil edilmiş gerçek bir alıcıysanız ve iyi niyetliyseniz (X kişisinin alacağını ve uyuşmazlığını bilmeden satın aldıysanız), Türk Medeni Kanunu m.1023 uyarınca kazanımınız korunur ve ihtiyati haczin sizin mülkiyetinize etkisi olmaz; ihtiyati haciz yalnızca müteahhittin hissesine uygulanabilir. Bu kapsamda öncelikle tapuda sizin adınıza tescil yapıldı mı kontrol edilmelidir. Ayrıca elinizdeki banka sözleşmesi, dekont ve senetler tapu dışında dahi olsa mülkiyetin devrine yönelik güçlü deliller sunabilir. Bu aşamada sizlere profesyonel hukuki destek sağlayabiliriz.
- 24-07-2025, 04:07:37hocam kat mülkiyet tapu daha geçerli değil micanfidelity adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-07-2025, 23:28:40Kat mülkiyeti tapusu inşaatın tamamlanmasıyla verildiği için temelden satışla alakası yok.okyanus1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biz genellikle topraktan daire sattığımız zaman kat irtifakı tapusuyla satışı yaparız. Alıcı aldığı malın mülkiyeti üzerinde hak sahibi olmuş olur.
Eğer temelden almıyorsanız zaten, bitmiş ve iskanı alınmış bir yapı için kat mülkiyeti verilecektir sizlere. - 26-07-2025, 23:56:10Üyeliği durdurulduBiz de benzer bir durum yaşadık. Müteahhit bizden aldığı parayla başka bir yer yaptırmış. Bizim daireler kaldı. Babam kooperatifin başına geçti ve bu ay teslim edildi daireler Allah'a şükür.okokok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O yüzden ne kooperatife, ne toprağa bulaşmayın. Gidin 300-500 fazla verip hazır daire alın. En mantıklısı, en garantisi bu.
