• 03-07-2025, 21:14:53
    #1
    Üyeliği durduruldu

    Part time adı altında fulltime çalıştırılıyor
  • 03-07-2025, 21:16:04
    #2
    Resmi Shopify Partner
    Onlara göre full time sabat 8 gece 12
  • 03-07-2025, 21:16:37
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Zamanımızı bu kadar kıymetsiz görmeleri de ayrı bir trajedi bakalım kendi çocukları da aynı şartlar altında mı çalışıyor
  • 03-07-2025, 21:16:47
    #4
    yemekleri bizimle berarber yicek kısmına koptum 🤣
  • 03-07-2025, 21:17:34
    #5
    Aile gibiyiz diyen şirketler temsili.
  • 03-07-2025, 21:17:37
    #6
    İş veren part/full tarafında cahil bir yaklaşım göstermiş ancak ayda 20 gün çalışıp, her gün iki öğün yemeğin olduğu 8 saatlik kafe mesaisi gayet güzel bir iş (öğrenci olanlar için) gibi duruyor. Sosyal medyada BGY ile beraber çok fazla taşlandı bu ilan, özel bir beceri gerektirmeyen bir meslek grubu için sıradan gibi görünüyor (asgari ücrete göre) maalesef.
  • 03-07-2025, 21:17:41
    #7
    Banlanmayacağımı bilsem çok orijinal küf*r edebilirdim bu ilanı açan...
  • 03-07-2025, 21:19:02
    #8
    ChatGPT & Lisans Ürünleri
    Canepe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İş veren part/full tarafında cahil bir yaklaşım göstermiş ancak ayda 20 gün çalışıp, her gün iki öğün yemeğin olduğu 8 saatlik kafe mesaisi gayet güzel bir iş gibi duruyor. Sosyal medyada BGY ile beraber çok fazla taşlandı bu ilan, özel bir beceri gerektirmeyen bir meslek grubu için makul gibi görünüyor (asgari ücrete göre) maalesef.
    8 saatlik kafe mesaisine asgari ücret bile alamıyorsun.
    Bu durumun normalde yasa dışı olduğunun farkında mısın? İşletme sahibisin sanırım
  • 03-07-2025, 21:24:10
    #9
    saydogan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    8 saatlik kafe mesaisine asgari ücret bile alamıyorsun.
    Bu durumun normalde yasa dışı olduğunun farkında mısın? İşletme sahibisin sanırım
    İşletme sahibi değilim, asgari ücret 28 gün üzerinden günlük 850₺'ye tekabül ediyor. 9 saat olan mesai 8 saat olarak belirtilmiş ve tatil avantajı büyük.

    Kafe sektörünü bilmeden, kafe sektöründe çalışmadan birçok kişi yorum yapıyor. O sektörde çalışmış olan bir arkadaşınız olarak bu iş ilanının kafe sektörü için iyi bir ilan olduğunu söyleyebilirim. Gece gündüz shifti yok, hafta sonun tatil ve günde 2 öğün yiyebilme şansı var.

    Bu şu demek değil ama, herkes kötü şartlarda kesinlikle çalışmamalı. Ancak o gidip kahve içtiğiniz işletmelerde öğrencilerin ne şartlar altında çalıştığını, şeflerinden kendilerine geçerken arada yenilen komisyonların haddi hesabı yok.

    Sektör kafe olunca, bu ilan için iyi demek dışında bir şey diyemiyorum.