Şarap hakkında bilgili birisine benziyorsunuz görmüşken bir soru sormak isterim.
Yaklaşık 10 yıl önce, yaklaşık 100mmlik mini bir demir mataraya o dönemin en berbat kırmızı şaraplarından birisini doldurmuştum. Halen muhafaza ediyorum, geçtiğimiz günlerde yıllar sonra ilk kez kapağını açıp kokusuna baktım ekşimsiydi.
Tadını merak ediyorum sizce bir riski var mıdır? Daha doğrusu şarap yıllandıkça güzelleşir olayını, en kötü şarap bile güzelleşir mi diye merak ediyorum. Demir matarada muhafaza etmek sağlığa zararlı bir şeylerle sonuçlanmış olabilir mi diye tereddütdeyim.
Selam olsun,
Şarabı gerçek manada şişelediyseniz yani hava ile iletişimini kestiyseniz zararı olmaz. Zarar ziyan sadece hava teması olduysa olabilir.
Kötü şarap yoktur, damak tadı vardır.
Benim en keyif alarak içtiğim şarap bir yıllık ve 400 TL olan bir şarap.
Şarapta benim damak tadıma öküzgözü uyduğundan 40.000 TL lik şaraptan içtiğimde o lezzeti alamıyorum.
Şarabın güzelliği zaten damaktır.
Damağınıza uygun bir şarap 10 yıllık inziva halindeyse o artık aşk gibi bir şey olmuştur, şarap demek ayıp olur.
Zarar konusunda yazdığım gibi hava teması olmasına bağlı ki o zarar da ciddi bir zarar değil.