• 04-04-2025, 09:16:48
    #10
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Ben elimden geldiğince ters cevap vermemeye çalışıyorum kimseyle kötü olmaya niyetim yok. Sinirimi bozacak şeyse zaten es geçerim gerek yok. Niye öyle yapmıyorlar onu anlamıyorum ben de
  • 04-04-2025, 09:22:31
    #11
    malkoc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Forumun olayı insanların burada ters cevapları ile stres atabilmesi mi hocam? Olumlu cevap tabiki beklemiyorum eleştiri yapılabilir, aynı fikirde olunmayabilir ancak konuda sorulan soruya destek ya da eleştiri sağlamak yerine direk olarak terslemenin "forumun olayı bu zaten, insanlar stres atabilirler" olarak adlandırdığınız kavrama uyduğunu düşünmüyorum.
    Hocam aynı şeyi sende yapıyorsun farkında değil misin burada beni tersliyorsun, ayrıca açtığın konu terslemek ve ötekileştirmek üzerine zaten. Sende şuan öfke kusuyorsun ve bir şeyleri eleştiriyorsun işte forumun olayı tam olarak bu. Hakaret, küfür, tehdit yani suç içeren bir durum olmadıktan sonra herkes her hakka sahip. Çok absürt saçma konularda insanlar sinirleniyor normal yani. Sana göre de bu konu absürt gelmiş sende tepkini veriyorsun ve eleştiri yapıyorsun. Evet insanlar gerginler ama bu ekonomi iyiyken de böyleydi forumlar böyledir sınır dışına çıkan olursa zaten banlanır.
  • 04-04-2025, 09:34:47
    #12
    Abartma hocam sen önce kendine bak dermişim 😂😂😂

    Maalesef evet çok kırıcı bir durum :/
  • 04-04-2025, 09:36:06
    #13
    Rozet sisteminden sonra bana göre gereksiz yorumlar bi tık arttı gibi rozeti alabilmek için ne diyeceğini bilmeyen adam bile yorum yapma zorunda hissediyor kendini o bahs ettiğiniz konuyu az önce okurken düşündüm bu soruda ne varda bu insanlar bu kadar saldırgan cevaplar veriyorlar. Birazda forum üyelerinde sürü psikolojisi var ilk iki yorum nasılsa ondan yüzbulup devam ediyorlar.
  • 04-04-2025, 09:46:32
    #14
    malkoc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ahahha hocam valla artık tam bu şekilde cevaplar görmeye alışır olduk
    Bende gercekten dedi sandım hocam 😁😁😅 dedim ne hız
  • 04-04-2025, 09:54:38
    #15
    Forumların böyle sinir-stres atma yeri gibi kullanılması maalesef yaygın bir durum. İnsanlar artık destek vermek yerine, kendilerini üstün hissetmek için yorum yapıyor gibi. Ama hala iyi niyetli, yardım etmeye çalışan insanlar var tabii. Bence herkes biraz daha empati yapabilse, forumlar eski samimi ortamına dönebilir.
  • 04-04-2025, 10:44:08
    #16
    Adam konuya gelip "BOŞ YAPMIŞSIN" yazıyor, profiline bakıyorsun 9 aylık üye, 19 yaşında, yozgat'ın şefaatli ilçesinden, gmail hesap satıyor.
  • 04-04-2025, 11:31:12
    #17
    Vanq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Adam konuya gelip "BOŞ YAPMIŞSIN" yazıyor, profiline bakıyorsun 9 aylık üye, 19 yaşında, yozgat'ın şefaatli ilçesinden, gmail hesap satıyor.
    Boş yapma ozmn hocam (!)
  • 05-04-2025, 02:55:09
    #18
    Kişi yorum yazmak mecburiyetinde kendisini bir şekil de hissedebilir ve de yorum elbet tabii yazabilir.

    Ancak kullanıcıların dikkat etmesi gereken hususlar söz konusu, ben elbet tabii sadece yazıyorum gören güzergâhını bu çapta değiştirir veyahutta değiştirmez, o tamami ile kullanıcının kendisinin bileceği durum olduğu gibi aynı şekil de konu sahibinin yorum alanını kullanır iken (Acaba ne yazarsam yardımcı olabilirim? Şunu yazarsam bir şekil de rencide olabilir mi? N'aparsam doğru veya sağlıklı bir yorum yazabilirim?) bunları gelecek odaklı "1 - 2 dakika" sonra olacaklar adına, yorumu yazdıktan sonra gelecek olan etkilere göre iyi mi olabilir? Ya da kötü mü düşünceleri ile yola çıkarak daim eder isek eğer, kanımca her iki taraf içinde olumlu dönüş alınabilir kanaatindeyim.

    Kullanıcılar kimi zaman hassas olabiliyorlar, içlerinde bir yerler de bilmediğimiz ön görü dahi yapamayacağımız yaşanmışlıkları olabiliyor, buna istinaden o an ki konu sahibine ithafen anlayışlı ve de bilhassa empati duyumuz ile hareket eder isek şayet daha bir etkili olacağı kaçınılmaz olacaktır.

    İnsan psikolojisini anlamaya dayalı kısmi bir eğitim dahi bizi bu çapta eğitebilir, şayet eğitimsizlik ciddiyete alınması gereken birinci temel yapı durumlarımızdandır şahsen.