Forumda Her Konuya Muhalefet Tayfa
17
●600
- 04-04-2025, 09:22:31Hocam aynı şeyi sende yapıyorsun farkında değil misin burada beni tersliyorsun, ayrıca açtığın konu terslemek ve ötekileştirmek üzerine zaten. Sende şuan öfke kusuyorsun ve bir şeyleri eleştiriyorsun işte forumun olayı tam olarak bu. Hakaret, küfür, tehdit yani suç içeren bir durum olmadıktan sonra herkes her hakka sahip. Çok absürt saçma konularda insanlar sinirleniyor normal yani. Sana göre de bu konu absürt gelmiş sende tepkini veriyorsun ve eleştiri yapıyorsun. Evet insanlar gerginler ama bu ekonomi iyiyken de böyleydi forumlar böyledir sınır dışına çıkan olursa zaten banlanır.malkoc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-04-2025, 09:36:06Rozet sisteminden sonra bana göre gereksiz yorumlar bi tık arttı gibi rozeti alabilmek için ne diyeceğini bilmeyen adam bile yorum yapma zorunda hissediyor kendini o bahs ettiğiniz konuyu az önce okurken düşündüm bu soruda ne varda bu insanlar bu kadar saldırgan cevaplar veriyorlar. Birazda forum üyelerinde sürü psikolojisi var ilk iki yorum nasılsa ondan yüzbulup devam ediyorlar.
- 04-04-2025, 09:46:32Bende gercekten dedi sandım hocam 😁😁😅 dedim ne hızmalkoc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-04-2025, 09:54:38Forumların böyle sinir-stres atma yeri gibi kullanılması maalesef yaygın bir durum. İnsanlar artık destek vermek yerine, kendilerini üstün hissetmek için yorum yapıyor gibi. Ama hala iyi niyetli, yardım etmeye çalışan insanlar var tabii. Bence herkes biraz daha empati yapabilse, forumlar eski samimi ortamına dönebilir.
- 05-04-2025, 02:55:09Kişi yorum yazmak mecburiyetinde kendisini bir şekil de hissedebilir ve de yorum elbet tabii yazabilir.
Ancak kullanıcıların dikkat etmesi gereken hususlar söz konusu, ben elbet tabii sadece yazıyorum gören güzergâhını bu çapta değiştirir veyahutta değiştirmez, o tamami ile kullanıcının kendisinin bileceği durum olduğu gibi aynı şekil de konu sahibinin yorum alanını kullanır iken (Acaba ne yazarsam yardımcı olabilirim? Şunu yazarsam bir şekil de rencide olabilir mi? N'aparsam doğru veya sağlıklı bir yorum yazabilirim?) bunları gelecek odaklı "1 - 2 dakika" sonra olacaklar adına, yorumu yazdıktan sonra gelecek olan etkilere göre iyi mi olabilir? Ya da kötü mü düşünceleri ile yola çıkarak daim eder isek eğer, kanımca her iki taraf içinde olumlu dönüş alınabilir kanaatindeyim.
Kullanıcılar kimi zaman hassas olabiliyorlar, içlerinde bir yerler de bilmediğimiz ön görü dahi yapamayacağımız yaşanmışlıkları olabiliyor, buna istinaden o an ki konu sahibine ithafen anlayışlı ve de bilhassa empati duyumuz ile hareket eder isek şayet daha bir etkili olacağı kaçınılmaz olacaktır.
İnsan psikolojisini anlamaya dayalı kısmi bir eğitim dahi bizi bu çapta eğitebilir, şayet eğitimsizlik ciddiyete alınması gereken birinci temel yapı durumlarımızdandır şahsen.