Hocam oglum 5 yasinda.
2 yasinda onun adına 2 tane bende, 3 tane hanımda toplam 5 ayrı bes e 1000 er tl yatırıyoruz. Ayrıca 2 senedir kendi adina ziraaten hesap actik. Her ay 3-5 ben havale ediyorun. Biraz fazla da annesi gonderiyor. Hesabi da bankacimizi her ay arayip birikeni vadeli hesabina geciriyoruz. Amacimiz.ilerde olur da cok iyi bir unv kazanamazsa tum ozel unv parasi hazir olsun.
Çocuğum İçin Uzun Vadeli Yatırım Önerisi
17
●790
- 27-09-2024, 21:57:18
- 27-09-2024, 22:23:04Benim de 6 yaşında bir kızım ve 3 yaşında bir oğlum var ama ekonomik şartlar nedeniyle bırakın birkim yapmayı günü kurtarsak şükrediyoruz. Evlatlarına böyle yatırım yapan anne - babaları gördükçe hem hafif bir burukluk yaşıyorum hem imreniyorum. Düşüncenizden dolayı da ayrıca tebrik ediyorum. İnşallah bize de bu tür konuları düşünebilecek imkanlar nasip olur.
Önerime gelince birkim şansım olsaydı muhtemelen altın olurdu. Rabbim evladınıza/ evlatlarımıza hayırlı ve sağlıklı ömürler nasip etsin. - 27-09-2024, 23:08:29Allah yavrularınızı size bağışlasın hocam, bizlerde çok yatırım yapabilecek durumda insanlar. Hiç içiniz burkulmasın, sizin gibi düşünceli ve hassasiyet sahibi bir baba & anneye sahip olmaları da çocuklarınız & çocuklarımız için son derece kıymetli. Aileniz ile mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim..paskevich adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-09-2024, 02:41:16Hocam benim de 7 aylık bir oğlum var. Doğduğu andan itibaren her ay belirli miktarlarda Kripto ve Hisse yatırımı yapıyorum. Bunu bir kültür haline getirdim ve devam ediyorum. Majör hisselerden şaşma. Kripto konusunda ise projesi ve ekibi sağlam projelere yönel.hiciste adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-09-2024, 04:55:43Çocuk ömrü uzun.hiciste adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
20 sene vadede bir yatırımda yedek akçeli birikim yapmanızı öneririm.
20 sene içinde büyük ekonomik krizler, savaşlar, pandemiler gibi borsaları dibe düşürecek problemler çıkacaktır.
Asıl para kazanma yolu böyle dönemlerde kelepir fiyattan fırsatı değerlendirecek nakit ya da nakte dönebilir birikiminizin olmasıdır.
Aktif olarak yönetmeyecekseniz aylık birikim yapabileceğiniz bir tutar belirleyin.
O tutarın yarısı ile bireysel emeklilik ya da teknoloji hisseleri fonlarına yatırım yapın, kalan yarısını da altın ya da para piyasası fonlarında biriktirin.
Bireysel emeklilikte devletin ciddi katkısı var yerli ya da yabancı teknoloji hisseleri fonları da diğer sektörlere göre uzun vadede daha fazla yükseliyor.
İleride büyük bir kriz yaşanır fiyatlar çöktüğünde yedekte tuttuğunuz altını ya da para piyasası fonlarını bozup hisseye geçip büyük kazanç elde edebilirsiniz. - 28-09-2024, 05:20:38eğitimin bilginin öğrenmenin yaşı yokturEducation adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-09-2024, 11:46:18Arsa, tarla tamamen şans işi. Babam halkalıdan zamanında 400 m2 almış. Devlet el koydu yola gitti. Sultanbeyliden 800m2 almış istimlak edildi. Devletten doğru düzgün para bile alamadık. Az miktarlarda yatırım yapılabilir.