• 09-06-2024, 01:46:04
    #19
    Şu aramayı bile yaparsanız alakalı sonuca varıyorsunuz: "köpekler tarafından parçalanan çocuk". Çözümü ne olur bilemem, fakat ne olursa olsun bu sorun çözülmelidir. Şimdi bunun sorumluluğunu almazsak ilerde daha farklı sonuçlara ulaşabiliriz. Belki de zamanında çözülmemesinin sebebi de kimsenin sorumluluk almamasıdır.

    Not: Geçen Ankara'ya gittiğimde oradaki köpekleri gördüm, öküz gibiler cidden. Gece 5-6 tanesi tarafından etrafımın çevrilmesini istemezdim.
  • 09-06-2024, 01:47:12
    #20
    MotilusLTD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Baştan belirteyim. Köpeklerin toplanması veya uyutulmasına karşı biriyim. Şahsen bende evcil hayvan besleyen arabasında sürekli mama bulunduran ve uygun ortamda hayvanları besleyen biriyim.
    2-3 bin saldırgan ve kuduz köpek demişsiniz ama aşağıdaki istatistikleri görüyorsunuz hocam. Bu konuya kesin ve net bir eylem planı gerekiyor. Her nasıl olacaksa olacak. Ama uyutmak vs. ile olacak iş değil.

    Sağlık Bakanlığı verilerine göre, evcil hayvanlar da dahil olmak üzere 2018-2022 yılları arasında kuduz riskli temas sayısı ortalama 267 bin iken 2023 yılında bu sayı iki katına yakın artarak 438 bine ulaşmıştır.
    Bu tablonun insan hayatı ve sağlığı açısından ürkütücü boyutlarda olduğu aşikar. Yurtdışından Türkiye'ye gelecek olanlara kuduz aşısını neredeyse zorunlu tutmaya başladılar. Buda ciddi bir konu afrikadan sonra en çok risk bizde görülüyor.
    Afrika ile zaten bir çok konuda aynı seviyede olsakta sanırım bu konuda bari olmayalım dediler diye düşünüyorum.
    Bahsettiğiniz istatistik hayvanlar tarafından ısırılan veya tırmalanan kişilerin sayısında çok büyük artış olduğunu gösteriyor. Demek ki bir yerde bir sıkıntı var. Devlet şimdiye kadar hiç önlem almamış( gerçek anlamda yoksa yasal olarak bazı düzenlemeler var) şimdi bir kesimin gazını almak için bütün köpekler öldürülsün demek tamamiyle tribünlere oynamaktır.
  • 09-06-2024, 01:52:40
    #21
    canyucel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şu aramayı bile yaparsanız alakalı sonuca varıyorsunuz: "köpekler tarafından parçalanan çocuk". Çözümü ne olur bilemem, fakat ne olursa olsun bu sorun çözülmelidir. Şimdi bunun sorumluluğunu almazsak ilerde daha farklı sonuçlara ulaşabiliriz. Belki de zamanında çözülmemesinin sebebi de kimsenin sorumluluk almamasıdır.

    Not: Geçen Ankara'ya gittiğimde oradaki köpekleri gördüm, öküz gibiler cidden. Gece 5-6 tanesi tarafından etrafımın çevrilmesini istemezdim.
    Selam olsun,

    İnsanlar kaç köpek öldürdü, köpekler kaç insan öldürdü?
    Gerçekten sayılarla mı çözmek lazım ya da biz güçlüyüz diye güçsüz olanı öldürmek hakkımız diye mi düşünelim?
    Hadi, köpeklerin zekası insan kadar değil de biz insanların zekası köpekler kadar mı olsun?

    Yazımda belirttim "sorunu inkar etmiyorum" çözüm yolunu öldürmek yani köpeğin saldırması gibi bir zekayla mı çözeceğiz? diye sorguluyorum.
  • 09-06-2024, 02:07:33
    #22
    Normalde az önce çok kaba bir dille yazıp atmaktan vazgeçmiştim, şimdi biraz yumuşuak bir dil kullanacağım.

    Yıllardır agresif, insanlarla beraber yaşamayı reddeden sokak köpeklerini bildirmemize rağmen hiçbir şey yapılmadı. Şimdi neden bir kenarda sakin, kimseye bir zararı olmadan yatıp, iki başını okşadığımda yüzü gülen köpek dostlarımın da uyutulmasını isteyeyim? Bu bana adaletsiz geliyor.
  • 09-06-2024, 02:20:55
    #23
    İtseverim. Lafta müslümanlığına laf etmeyenler bütün köpekler öldürülsün der.Almanya bizi kıskanıyor diyen hükümet bir zahmet buna da çözüm bulsun bütçe ayırsın herşeye ayırmayı biliyorlar.
    Geçen 13 yaşındaki kıza 15 kişi tecavüz etti kaç kişinin sesi çıktı acaba ama konu köpek olunca evimize giremiyoruz sokakda çocuklarımıza saldırıyor falan filan. İnsan insanı da öldürüyor ne yapalım bütün insanları mı öldürelim ? Çakma müslümanlar sanki o hayvanların canını onlar vermiş.Diğer öldürülen böcek sinek vs ile bunu karşılaştıranlar yok mu hele =) .O yenilen hayvanlar insanlar için yaratıldı.Zararlı olanlar da gerçekten zararlı ..Bütün köpekler öldürülsün dersin ama o köpek seni depremde göcük altında bulur. Neyse .....
    Çözüm bütçe ayırırsın toplarsın kısırlaştırırsın belediyelere bütçe ayırırsın.Tedavisi olmayanlara son ama son çare öldürmek olmalı artık ne olursa mecbur kalınırsa o da bütün hayvanlar değil yani.
  • 09-06-2024, 02:34:51
    #24
    anilguler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Her canlı özeldir ve duyguları vardır...

    Bu Yavru İçin Kapınıza 3-5 Yaş Arası Cocuk Bırakmayı Unutmayın
  • 09-06-2024, 02:37:12
    #25
    Geçen caminin önünden geçiyordum Ezan okunuyordu o sırada sokak köpeği kafasını kaldırıp kurtlar gibi ulumaya başladı ezan bitene kadar devam etti tanımak lazım şu canlıları
  • 09-06-2024, 02:37:41
    #26
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

    Bu Yavru İçin Kapınıza 3-5 Yaş Arası Cocuk Bırakmayı Unutmayın
    Selam olsun,

    Sokak köpeği mi bu?
    Ayıptır. Günahtır.
    Böyle yalanlara neden gerek duruyorsunuz?
  • 09-06-2024, 02:39:20
    #27
    serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Selam olsun,

    Sokak köpeği mi bu?
    Ayıptır. Günahtır.
    Böyle yalanlara neden gerek duruyorsunuz?
    Yok Abi Ben Sen Köpekleri Sevenlere Karşı Actin Sandım Konuyu Yoksa Senin Görüşünün Tersine Birsey Demek İstemem

    Konu Kızışmıs Biraz Sakinleşsin Diye Attım

    İyi Geceler Abi