• 17-12-2023, 20:35:33
    #28
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yarın birgün nerden geldiği belli olmayan bu para için mahkemeye çağrılırsa 2 kişiyi takip ettim 100 tl kazandım demesine hakim inanır mı sizce? Bu gelen paraların sıkıntılı paralar olduğu kesin. Bankayla mahkemeyle uğraşmaya değer mi? Birkaç kere daha gönderirler muhtemelen. Mahkemeyi bir şekilde atlatsa bankalarla uğraşacak. Çalıntı hesaplardan onlarca kişiye 100 er tl atsalar şikayetçi olan kişi doğal olarak herkesten tek tek şikayetçi olacak.
    Zaten çağrılacak boş ver anlatma hocam millet para kazanmayı bu kadar kolay sanıyor. Sonra mahkemeye çıktıklarında bilmiyordum dese de bunun bir geçerliliği olmaz. Mahkemeye çıkanlar var bu yüzden. Ben yazdım geçtim nerden geldiği belli olmayan paralar bunlar. Zaten bundan sonra da başka birinin hesabına arkadaş vasıtasıyla para yollatacaklardı ama o aşamaya gelmedi daha.
  • 17-12-2023, 20:35:45
    #29
    tekcizgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Siz öyle diyorsanız elindeki delil de bir işe yaramıyorsa orada burada herkes kara para haklıyor script satışı yapandan tutun post ücreti alanlara kadar onlar da mı kara paracı buradaki her arkadaş zanlı sizin dediğinize göre.
    2 kişiyi takip edip 100 tl almakla script satıp 100 tl almak çok farklı. Takipten aldığınız para çalıntı vs hesaplardan geliyor. O hesapların para gönderdiği herkes riske giriyor.
    "500 kişiyi takip ettim 1 milyon tl ödediler"
    "2 kişiyi takip ettim 100 tl ödediler"
    Hakim sormaz mı sen düşünemiyor musun 2 kişiyi takip ettin diye niye para versinler sen fenomen misin?
    Nerden geldiği belli olmayan illegal 100 200 tl için bu dertleri sahiplenmeye hiç gerek yok bence. Herhangi bir mahkeme en az 2 yıl sürüyor. 3 5 yıl sonra birden kapınız çalınır aynı açıklamayı yaparsınız.
  • 17-12-2023, 20:39:16
    #30
    tekcizgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kara para deyip geçilmiş ifade denilmiş iyi güzel de burada bir emek karşılığı gönderilmiş kişi bunları takip göndericez demiş oda takip etmiş almış hak edişini nasıl kara para oluyor yada nasıl ifadeye çağırılıyor onu anlamıyorum delilleri kişinin ifadeye çağırıldı diyelim ne yapacaklar usulsüz ne var şuan? napmış arkadaş bahis yapmış 100tl mi kazanmış nedir bu sizin kara para olayınız anlam veremedim
    o daha kötü
    nerde bu kazancın verigis
    fiÅŸ / fatura kestin mi
    yoksa vergi kaçırmaktan ceza
  • 17-12-2023, 20:40:08
    #31
    Hiç bir şey olmaz.Güle Güle Harca.Yarın Mesaj Atıp Para Yatırman Karşılıpı x TL Para Göndereceğini Söyleyecekler.Yapma.
  • 17-12-2023, 20:56:41
    #32
    olay şöyle oluyor kardeşimin de yakın zamanda başina geldi. En son diyolarki daha fazla görev için şu paketi almanız gerekiyor. Verdikleri x10 alıp tüyüyolar.
  • 17-12-2023, 20:57:03
    #33
    imgvia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    yarın da senden para yatırmanı isteyen bir görev yapacaksın diyerek para koparmaya çalışacaklar ama tabi ki hayır diyerek engelleyip yoluna bakacaksın. ponzi
    Ponzi??? Hocam ne ponzisi. Dolandiricilik deseniz anlarım da ponzi baska bisi ))
  • 17-12-2023, 20:57:57
    #34
    erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ponzi??? Hocam ne ponzisi. Dolandiricilik deseniz anlarım da ponzi baska bisi ))
    ponzi de dolandırıcılık hocam. aynı kefede. biri açık açık yapıyor diğeri üstü kapalı
  • 17-12-2023, 20:58:59
    #35
    Ne kara parası ya,

    Sistemdeki kullanıcılar birbirlerine sipariş adı altında para atıyor sizin hesabınıza gelen parada diğer kişilerin parası. Kara para aklama bu mu?
    Sizden para isteyene kadar devam.
  • 17-12-2023, 21:00:21
    #36
    imgvia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ponzi de dolandırıcılık hocam. aynı kefede. biri açık açık yapıyor diğeri üstü kapalı
    Hocam siz ponzinin ne oldugunu bilmiyorsunuz. Ponzi dolandiricilik degildir. Ponzi de tepedekilere akar ama asagidakilere damlar. Tepedekilerin zenginligi aşağıdakiler icin her zaman moyivasyon kaynagi olur ama onlara sadece damlar. Ponzi de ürün ve satış vardır. Ve satis uzerinden kar payı dagitilir ancak pastanin buyugunu ilk kademeler yer. Alt kademeler dibini yalar. Aslında yasaldır.