• 03-12-2023, 06:26:52
    #10
    Ben ve eşimde tam olarak böyleyiz çok ağır yaşadık depremi bu yüzden . Zamanla atlacağız Allahın izniyle bu bir tranva haline geldi . Bol bol dua et uyumadan tek tavsiyem. Dua ettikçe için ferahlıcak huzur bulucaksın.
  • 03-12-2023, 07:09:37
    #11
    We 🤍 WordPress
    Bende o sırada hataydaydım hocam kötü günler atlattık umarım biran önce bu psikolojik sorunlarınız düzelir. 🙏
  • 03-12-2023, 07:18:25
    #12
    Hocam öncelikle çok geçmiş olsun bende diyarbakırdaydım sizin kadar değil ama bende yaşadım sizi az çok anlıyorum ilk 3,4 ay bende öyleydim malesef ama zamanla benimki geçti tabi sizin bölge bambaşka idi hocam sizin kendinizi psikolojikmen düzeltmeniz gerek her ne kadar yazmak kolay olsa da korkmamaya çalışın çünkü başka çare yok yani isterseniz bi psiklogtan da yardım alın derim yada bunu paylaşacak bir yüzyüze bir arkadaş edinin annem mesela sizin gibi en ufak şeyde deprem diyordu oda atlattı ama hala arada en ufak şeyde deprem diyor o da teyzemle felan sürekli konuşarak vs az çok öyle öyle atlattı tavsiyem şudur dediğim gibi birileriyle arada konuşup yavaş yavaş öyle atlatırsınız yada bi psikolog yardımı alın derim ben
  • 03-12-2023, 07:41:59
    #13
    Üyeliği durduruldu
    Depremden bir saat önce uyumustum o gün. Gece işlerle uğraşıyordum. Uyandığımda bir uğultu bir sallantı. Normalde yerimden kalkamazdım ama tek aklıma gelen çok büyük bir deprem olduğu. Ev mustakil ikinci kattı. Ve ben o sallantı da duvarlara çarpa çarpa evden kaçtım. 5 dakika sonra olan deprem de ise ev gözümüzün önünde devrildi. Çok garip şeyler şimdilerde kamyon sesi duysam deprem mi oluyor diye beş on saniye sesi dinliyorum. Allah yardımcımız olsun yaşadıklarımızı sadece biz anlarız hocam. Bol bol dua et namaz kıl bu dünyaya kendini adamamis insanlar ölümden korkmaz. O yüzden içini ferah tutmaya çalış.
  • 03-12-2023, 07:56:08
    #14
    GZR
    Tek Niyet: Memnuniyet ✅
    Biraz korku iyidir ama zamanla geçmesi lazımdı. Sen sürekli aklında tutmuşsun hocam. Bu saatten sonra en mantıklısı herhangi bir psikiyatri ile görüşmek.

    Ben de depremi memleketim Nurdağında yaşadım. Yaşayan bilir, yaşamayan bilemez. Hâlen kaldırımdan yürürken bile binalara yakın gitmiyorum bir şey düşer diye. Arabayı en açık alana park ediyorum falan. Unutmak mümkün değil
  • 03-12-2023, 08:03:57
    #15
    Kurumsal Üye
    Bu sorun bende 2 ay devam etti sonra geçti. Depremi unutarak ve deprem ile ilgili hiçbir şeye odaklanmadan zihnini farklı şeylere yönelterek yaptım ben
  • 03-12-2023, 08:15:18
    #16
    Umulur ki, hoşlanmadığınız bir şey sizin için hayırdır. Ve yine umulur ki, sevdiğiniz bir şey de sizin için şerdir. Siz bilmezsiniz, Allah bilir.
    Amentuyu okuyun hocam sık sık
  • 03-12-2023, 08:43:00
    #17
    Hocam sizi ben çok iyi anlıyorum Van depremini yaşayan biri olarak ama deprem araştırmaları yapıyorum sürekli şuana kadar Deprem Bölgesi için 5.3 ü geçmeyecek depremler ara da bir meydana gelebilir bunları ztn 6 şubatta olan iki büyük depremle ilişkilendirilebilir veya o bölgede bulunan bağımsız faylar kırılabilir şuan da korkulacak bişey yok tabi yine en iyisini Yüce ALLAH bilir.
  • 03-12-2023, 08:48:47
    #18
    Merhaba. Bende aynı durumdaydım ama psikolojik destekle atlattım. Bence bir görüşme ayarlayınız.