• 21-11-2023, 03:45:21
    #10
    Zaten bunu Kuran ' da söylüyor insanların pek çoğu inanmaz. (Yusuf Suresi). Eğer inanç ile ilgili ciddi sorunlarınız var ise Kuran da yer alan bilimsel ayetlerle ilgilenmeniz ufkunuzu açar diye söylüyorum ancak iman yoluna Allah'ın izni ile girilir. Sorgulamak, anne babadan öğrenilen dinden çok daha iyidir. Yani kalkıpta cennete gitmek için namaz kılıcağınızı öğrenirsiniz anne babanızdan ama aslında maksat Allah'ın rızasını kazanmaktır. İşte mesele tam olarak budur. Allah'ın istediği şey gayb'a iman etmeniz sizden günahsız bir kul olmanızı veya sorgulamamanızı istemiyor sürekli akıl etmez misiniz? düşünmüyor musunuz? diye sorar. İmanınız cennete gitmek için olursa bu bir ticaret işine döner ve mantığınıza asla uyum sağlamaz. İman rızayı kazanmak ve şükrü eda etmek için Ahirete giden bir yoldur.
  • 21-11-2023, 03:46:37
    #11
    Bu düşünce çok yanlış bence aileniz neye inanıyorsa ona inanıyorsunuz hiçbir türlü araştırma gereksinimi duymuyorsunuz sorgulamıyorsunuz
    dozer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben her ne olursa olsun, doğru yada yanlış umurumda değil. Yalnızca Allah'a iman ediyorum. Dindarmıyım değilim ama Allah ile aramda özel bir bağ okduğuna inanıyorum ve bu beni mutlu ediyor. Huzurluyum. Sanırım hayatım boyunca sorgulamayacağım tek şey Allah...
  • 21-11-2023, 03:48:02
    #12
    Ben 2 sene oldu kaybedeli
  • 21-11-2023, 03:48:19
    #13
    Aynı durum bende de söz konusu,

    Araştırma yapıp en doğru fikirleri bulmak sizin elinizde. Ben evrim teorisine inanıyorum, bilim dinden daha ağır basıyor benim düşünce yapıma göre. Belki de teknik olarak dinin var oluşu ile alakalı herhangi bir somut delil veya olay yaşamadığımdan kaynaklı olabilir.

    Evrim Ağacı web sayfası ve kanalını takip edebilirsiniz, en doğru kararı vermeniz dileğiyle.

    2-3 kez forumda da bazı üyelerin tartışmalarına tanık oldum, yazılan görüş ve fikirlerin mantığını anlayarak daha iyi fikir sahibi olabiliyorum bu tür konularda. Bence insan araştırmaktan vaz geçmemeli, dinin ne olursa olsun inancın ya da varoluşluğa ait düşüncen ne olursa olsun bu tür konuları araştırmakta bir sakınca olmamalı. Kaldı ki eğer gerçekten din ve tanrı diye birşey var ise hiçbir zaman net olarak bu tür konuları anlayamayıp kavrayamayacağımızı düşünüyorum.

    Ek olarak şöyle bir düşüncem de var, biz neden sınanıyoruz ve neden bu dünyada yaptığımız hareket ve davranışlardan dolayı yargılanıyoruz. Temel olarak böyle bir simülasyonun amacı ne olabilir? Öldükten sonra ne olacak ve neden insanlar cennet ve cehennem denilen yerlere gitmek zorunda? Madem bu şekilde bir yargı sistemi olacak neden en baştan herkes iyi yaratılıp bu sorun kökten çözülmüyor.

    Bu konuları düşünürken bile çelişkilerden dolayı doğru cümle yapılarını oluşturamıyorum, sadece görüşlerimi belirtiyorum ve yazdıklarımda uzun zamandır tecrübe ederek ve çoğu olayı gözlemleyerek belirttiğim ithamlar.

    Biraz düşündüğümüz zaman insan eli açık ve yüksek zekaya sahip bir varlık, geçmişte din - inanç - tanrı ve benzeri görüşleri tamamen insanlar da oluşturmuş olabilir. 1000-2000 yıl önce hatta on binlerce yıl önce ne olduğunu bilmemiz mümkün değil, tamamen geçmişten gelen ırklardan aldığımız bilgi birikimlerine göre hareket edersek neyin doğru neyin yanlış olduğunu doğrudan anlamamız mümkün değil. Bu mantığa göre yargılanmamız ya da öbür dünyanın olması gibi bir olasılıkta mümkün değil.

    Çelişkide olduğumu söyledim, bu koskoca gezegeni bir tanrının yaratmış olması da olası ve mümkün fakat farklı bir düşünce yapısı ile düşündüğünüz zaman neden keşfedilmeyi bekleyen milyarlarca gezegen ve evren var, eğer kıyamet olacaksa neden olacak ve neden hala kıyamet kopmadı ve insanlık yaşayıp dünyayı tüketiyor?

    Soru ve görüşlerime net yanıt verebilecek arkadaşlarla bilgi alışverişi yapabiliriz en azından boşlukta olan ya da fikir arayan insanlara kitap oluruz.

    Bol şanslar
    • CengizYurek
    CengizYurek bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 21-11-2023, 03:49:00
    #14
    Üyeliği durduruldu
    Ateeq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu düşünce çok yanlış bence aileniz neye inanıyorsa ona inanıyorsunuz hiçbir türlü araştırma gereksinimi duymuyorsunuz sorgulamıyorsunuz
    Bu dediğin kesinlikle doğru ama inan mutluyum. Yani bir an için sorgulamak istemedim bile.
  • 21-11-2023, 03:49:26
    #15
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Ateeq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu düşünce çok yanlış bence aileniz neye inanıyorsa ona inanıyorsunuz hiçbir türlü araştırma gereksinimi duymuyorsunuz sorgulamıyorsunuz
    Oysa ki dünyanın pek çok ülkesini gezmiş, küçük yaşta yatılı kuran kurslarında 2 yıl kalmış, maddi durumu hallice ve iyi bir üniversite bitirmiş biriyim. Sorguladığım şeyler ilkokul düzeyinde değil. Belki de bu yüzden cevapsız sorularım..
  • 21-11-2023, 03:49:52
    #16
    Allah sevdiği kullanirini imtihan eder. Belkide bu senin imtihani dir.
    Herkes neye inaniyorsa inansın. Allah birdir. Ve kitabida kurani kerimdir. İslam dinini kimse inkar etmiyor. Fakat herkws inandığı şeye bakiyor. Bunda ozgurler irade özgurlugu var. Değişmeyen tek kitap kuranı kerimdir.
    Aklını başına al. Basından ne geçti bilmiyorum ama dinden çıkma.
  • 21-11-2023, 03:51:16
    #17
    SyranaX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Allah sevdiği kullanirini imtihan eder. Belkide bu senin imtihani dir.
    Herkes neye inaniyorsa inansın. Allah birdir. Ve kitabida kurani kerimdir. İslam dinini kimse inkar etmiyor. Fakat herkws inandığı şeye bakiyor. Bunda ozgurler irade özgurlugu var. Değişmeyen tek kitap kuranı kerimdir.
    Aklını başına al. Basından ne geçti bilmiyorum ama dinden çıkma.
    Kuranın 7 farklı mushafı ( baskısı ) var desem? Emevi döneminde 6 tanesinin yakıldığını söylesem ?
  • 21-11-2023, 03:52:01
    #18
    Dinler aldatmacadır. İnancımı ben çoktan kaybettim daha mutluyum. Kuran'da tonlarca çelişki mevcut. Araştırdım zamanında. Yıllardır Kuranla ilgili o kadar çok şeyler söyleniyor. Bir kitabı çözmek için yüzyıllardır uğraşıyorlar. Bir kitap eğer bu kadar zor çözülüyorsa benim için hükümsüzdür. Diğer kitaplarda aynı şekilde.