Burada can güvenliğim var hatta yanımda suriyeli veya afgan geçerken bunu iliklerime kadar hissediyorum...
Dil bilmeyen hiç bir yeteneği olmayan adam bile bir şeyler başarabilir kaldı ki buraya başvuruyorsan en azından dili temel olarak bilirsin oraya gittiğinde geliştirebilirsin.
Yıllardır olan şirketler ben gidince çökmez diye düşünüyorum

zaten kimse bir ömür boyu bunlarla geçinirim kafasında değil, düzen oturana kadar düzgün bir iş bulana kadar yapılacak işler.
Herkesin hemen hemen cebinde silah var hocam. Demek ki manyağın tekine denk gelmemişsiniz. Suriyeli ve afganlara da bence çok güvenmeyin.
Dile yatkınlığı olanlar için bir şey demiyorum. Ama 2 cümleyi bir araya getiremeyen adam, farklı aksanları anlayamayan adam çok zorlanır. Burada dil öğrenseniz bile orada karşınıza ağzında çakıl taşı varmış gibi konuşan ve ne dediğini anlamakta güçlük çektiğiniz hintliler çıkacaktır.
Hocam ne şirketler battı, zaten bunlar kar da edemiyor öyle. Uber sürekli milyarlarca zarar açıklıyor. 23,6 milyar dolar zarar etmiş şimdiye kadar. Şu sıralar biraz kar elde ediyor. Bunlar geçici işler. Bugün yaparsın yarın yaparsın. 50-60 yaşına kadar yapamazsın.
Düzgün bir iş derken öyle masa başı iş hayal edilmesin. O kolay bir şey değil. Vasıflı birisi belki büyük uğraşlarla kendine düzgün bir iş bulabilir. Ama burada vasıfsız işçi olarak hiç bir işi beğenmeyen adam orada da tutunamaz.
Ha buradaki ücreti beğenmiyordur, burada geçinemiyordur o ayrı. Ama ben buradaki hiç bir işte çalışmam deyip de orada ofis boy olarak çalışmak o kadar kolay değil.
Green card alacaksa bir şey kaybetmez. Alabiliyorsa mutlaka almalı. Bir zararı olmaz.
Benim demek istediğim mutlaka bir planınız olsun.
Ne iş yapabilirim, kendimi 5-10 yıl sonra orada nerede görüyorum, adapte olabilir miyim, dili öğrenebilir miyim, kültüre ayak uydurabilir miyim diye düşünmesi lazım.
Alaçatıya yada alanyaya gitmiyorsunuz ki. Ülke değiştiriyorsunuz.
Farklı bir kültür, farklı bir dil, farklı bir yemek alışkanlığı.
Kaçak yollardan mülteci olarak gidip New York un arka sokaklarında kalan ve intihar eden insanlar var.
En mantıklısı şartları zorlayıp kendi yaşadığınız yerde bir şeyleri başarmaya çalışmak. Dolar kazanabilmeye çalışmak. Herkesin yapmadığı farklı işler yapmak. Olmuyorsa tabii denenebilir.