• 12-09-2023, 19:07:26
    #10
    konuyu açan arkadaş gayet yerinde bir soru sormuş. iki devlet memuru maaşı hepi topu ve anadoluda yaşayan biri için istanbul ürkütücü gelebilir gayet normal.
    45k'ya fazla para diyenlerin asıl dünyadan haberi yok.
  • 12-09-2023, 19:09:00
    #11
    Fatihizm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ne kadar yersiz bir yorum. Belki başka şehirde ve İstanbul’da yaşayacak. Asgari ücretle çalışıp üstüne kira ödeyenlerin Allah yardımcısı olsun fakat onlara geçinebiliyor demek saygısızlık bence.
    Bence yersiz bir yorum olmamış hocam. Bence konu gereksiz olmuş. Kira olsaydı veya yaşayacağı bölgenin ekonomik, kültürel veya toplumsal araştırmasını yapmak istiyor olsaydı konu sahibi arkadaş o zaman bu yorum yersiz olurdu. Kira vermeyip 45k ile geçinip geçinilmeyeceğini bilmemek mümkün değil. Bunu hesaplamamak veya öngörmemek mümkün mü sizce ? Herkes kurallar doğrultusunda istediği konuyu açar bu beni ilgilendirmez kesinlikle okur yorum yapmam geçerim ama bu yorum yapan arkadaşın haklı olduğunu belirtmek için yorumunuza cevap verme gereği duydum.
  • 12-09-2023, 19:31:40
    #12
    magosa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    konuyu açan arkadaş gayet yerinde bir soru sormuş. iki devlet memuru maaşı hepi topu ve anadoluda yaşayan biri için istanbul ürkütücü gelebilir gayet normal.
    45k'ya fazla para diyenlerin asıl dünyadan haberi yok.
    Ne kadar da kolay ve basit söylemişsiniz, hepi topu 2 memur maaşı.

    İstanbulda yaşayan tek memur maaşı ile geçinen bir öğretmen, polis, hiç mi tanıdığınız yok? Bence dünyadan uzak yaşayan sizsiniz.

    Herkes kendi penceresinden bakıyor, rahat yaşamın üst limiti yok.

    Aslında önemli olan kişinin aldığı paranın miktarı değildir, o paranın bereketidir.
  • 12-09-2023, 19:53:18
    #13
    Aylık 75k ile zor birikim yapıyorum ben hocam. İstanbul'da da yaşamıyorum ayrıca. İstanbul'da 20 sene yaşadım, ben İstanbul'dan çıktığımda bu kadar pahalılık yoktu. Aile geçindiren biriyseniz o fiyatlara bile orta ve üzeri bir refah seviyesi bence zor olacaktır.
  • 12-09-2023, 20:42:41
    #14
    gameforevertr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ne kadar da kolay ve basit söylemişsiniz, hepi topu 2 memur maaşı.

    İstanbulda yaşayan tek memur maaşı ile geçinen bir öğretmen, polis, hiç mi tanıdığınız yok? Bence dünyadan uzak yaşayan sizsiniz.

    Herkes kendi penceresinden bakıyor, rahat yaşamın üst limiti yok.

    Aslında önemli olan kişinin aldığı paranın miktarı değildir, o paranın bereketidir.
    adama gösteriş meraklısı diyorsun hacım sen hayatında hiç boğaza gidip kahve içip yanında tatlı bir şeyler yemedin sanırım. ya da bir restorana eşinle gidip akşam yemeği yemedin. bugün en kötü arabanın lastik masrafıydı kaskosu sigortası benzini muayenesi bakımı zaten aya böldüğün zaman 5k para çıkarıyor. hadi kira ödemedin aidat da mı yok, istanbuldaki aidatlara bak eğer site içindeyse aidatı anadolu şehrindeki kiralar kadar oldu neredeyse. faturalar, yeme-içme, sağlık masrafı, kuaför masrafı, kılık kıyafeti vs. normal bir hayat için istanbulda 2 kişiye 45k anca yeter. kira da olsa 60k derdim. paranın bereketini geçeceksin bir kere cebinde 10 tl olsun istediği kadar bereketli olsun ciklet alırsın.
  • 12-09-2023, 21:04:30
    #15
    Net yaşanır. Rahat tabii...
  • 12-09-2023, 21:05:51
    #16
    kira olmaz ise bu rakam ile ülkenün her yerinde orta seviyelerde rahatlıkla yaşanır. taşra da üst seviye de de yaşanır
  • 12-09-2023, 21:35:50
    #17
    rahat yaşanır ama birikim yapıp birşeyler sahibi olmak çok zor
  • 13-09-2023, 08:10:19
    #18
    gameforevertr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Konu çok saçma geldi bana, 45k (4 asgari ücret) kazanabilecek potansiyelde insanın bu rakama geçinilir mi diye sorması, ya gösteriş meraklısı olduğunu veya aşırı karamsar-ürkünç bir kişilik yapısını gösteriyor. asgari ücretle bir şekilde geçinen insanlar var, asgari ücreti bulamayanlar var, dahası ev kirasıda yok diyorsunuz.

    Kendinizi düşünmüyorsanız, başkasına saygınız olsun. Gerçekten zor şartlarda yaşayan insanlara karşı bence bu konu bir hakaret içeriyor.
    Konu saçma değil hocam uzun süredir yurtdışında yaşayan birisinin Türkiye de ki yaşam şartlarını orada yaşayanlar gibi bilmesi çok muhtemel değildir.