KISA KESMEK İSTEYENLER İÇİN BAŞLANGIÇ NOKTASI
Daha anlaşılır olabilmesi için bugünkü olayı basit bir görsel ile besleyeceğim, araç konumları birebir doğru olmasa da kısaca buna benzer bir durum vardı:
Mavi kutuları ATM, kırmızı kutuları diğer "park etmiş" araçlar ve turuncu kutuyu da benim aracım olarak düşünelim.
Aracı koyacak başka yer olmadığı için işaretli yerde durdum ve o alanda bulunan polislerden bir tanesi sormama kalmadan sadece bakıp geçti, araçtan inip diğer polisin yanına gittim ve "Aracı kısa süreliğine buraya koymam problem oluşturur mu?" dedim, "Sorun olmaz koyabilirsin" dedi ve gitti hadi yanlış anladım desem o sırada yanımda bulunan yakınım da bu konuşmaya şahitlik etti, bunu dediğine hemfikiriz. Sordum çünkü diğer araçların alandan ayrılmasıyla beraber araç kabak gibi ortada kalacaktı, koyacak başka yer de olmadığı için polisin rızasıyla beraber aracı oraya koyup ATM'ye gittim.
Geri döndüğümde aynı polis aracın başında bekliyordu, tam araca binerken bana bağırarak "2 Saattir(max 7-8 dakika) sana ulaşmaya çalışıyoruz buraya araba mı konulur arabalar çıkamadı" gibi söylemlerde bulundu(çıkamayan araçlar çıkmış bu yüzden araç ortada kalmış) önce şaka falan yaptığını düşündüm sonuçta en fazla 8 dakika önce aracı oraya koymama izin veren kendisiydi. O söylenirken araçtan inip yanına gittim ve bizzat kendisinin izin verdiğini söyledim inkâr etti ve ben mi izin vermişim? ben buraya araç konulmasına izin vermem, 2. sıraya park yasak nasıl izin verecekmişim? bin arabana git, arabanı götür şuradan gibi şeyler dedi
Baktım herif ne dediğini bilmiyor ben de dalgaya vurup o zaman başka polis izin vermiş, benlik bir durum yok ben polisin onayını aldım dedim daha da sert çıkışmaya başladı bağırarak yürü bas git vs. dedi.Herif olayı büyüttüğümde haklı veya haksız olmam fark etmeksizin yüksek ihtimalle memura mukavemetten işlem yapacak, elindeki yetkilere güvenerek çatacak yer arıyor bu yüzden sesimi çıkartmadım arabayı konuşturarak bastım gittim.
KISA KESMEK İSTEYENLER İÇİN BİTİŞ NOKTASI
Tamam yoğunluk var, hava 40 derece ve bu herifi güneşin altına dikip emir vermişler bir oraya bir buraya koşturup duruyor. Peki bu benim problemim mi? Bu mesleği seçen kendisi değil mi? Görevini adam gibi yapmayacaksa neden orada bulunuyor belki de atanıp işini severek yapacak insanlardan en az bir tanesine engel oluyor? Bu mesleğe girerken yan gelip yatarak para kazanacağını mı düşünüyordu? Ben aracı oraya koydum çünkü başka alternatif yoktu ve gidip sordum bir trafik polisi olarak bizzat kendisi izin verdi, bunu inkâr etse bile ben onayı alıp aracın başından ayrıldıktan sonra bu benim problemim olabilir mi?
Sanırım tek hatam bu herifin adını ve soyadını almamak oldu, CİMER'e şikayetimi ilettim belki tespit edip başta vatandaşa saygılı davranması sonra görevini daha doğru yapması konusunda uyarırlar. Uğraşacakları konusunda pek umudum yok ama ben yine de hiç yoktan bir şikayet olsun diyerek şikayetimi gönderdim.
Siz ne düşünüyorsunuz? Daha önce bu tarz giydiği resmi kıyafetin hakkını veremeyen polislere denk geldiğiniz oldu mu ve nasıl yollar izlediniz? Şayet bana bu kadar tecrübe yetti bundan sonra en küçük fırsatta gerekli bilgilerini alıp bizzat olay yerinde şikayetçi olurum, ipin ucu gittikçe kopuyor. Benim gördüğüm kadarıyla ABD gibi birçok açıdan gelişmiş ülkelerde suçlu ile suçsuz vatandaş aynı muameleyi görmüyor, o halde bizim tek problemimiz gelişememiş olmak mı?

turkiye okuma aliskanligi ortalamasinin cok üstünde bir metin