• 13-08-2023, 18:24:42
    #19
    Tartaros adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bunun için online aramak yerine mahalle aralarındaki size en yakın tesisatci sucu klimaci vs kücük dükkanlşara bakmak gerekiyor. malzeme parası hariç bazi işleri 300 500 tlye halledebilirsiniz.
    Bunlar semt fiyatları.
  • 13-08-2023, 20:13:53
    #20
    nurettinselcuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Son günlerde başıma gelen olaydır kendisi.

    Öncelikle 1 + 1 50m2 evime boyacı aramaya başladım, 1+1 ev için online sitelerden aldığım en ucuz fiyat 7500 tl oldu.

    Sonunda 6 bin tl karşılığında zor bela tanıdık birini bulup anlaştık. 2000 tl boya masrafı, sabah 9.30 da geldiler 16.00'da iş bitmişti 2 kişi. 15 gün aradım bu adamları bulabilmek için.

    Duşakabin montajı yaptırıcam, duşakabin 4500, ustalar montajı için 2500 tl istiyorlar. İşin süresi 3 saat. Sonunda koçtaştan aldım, 1100 tl ye montaj parası ödeyerek.

    Ufak tefek tesisat işleri var, bir musluk değişimi ve çamaşır makinesi musluğu takımı, işin uzunluğu iki saat 1500 TL istiyor tesisatçı (o da eğer lokasyon yakınsa yoksa gelmiyor.), daha ucuzu yok.

    Bu işler bitti evi temizleteyim diyorum, boş ev, inşaat pisliği vb yok cam dolap silmesi vb civarda bu işi yapan ne kadar insan varsa sordum 1 hafta sonraya 1250 tl ye randevu alabildim, bu ev 1+1 50m2.

    Ciddi anlamda yarım günlük iş için bile 1000 tl ye çalışacak adam bulamadım, bu saçmalık nereye kadar gidecek merakla bekliyorum.

    Yıllarca okuyan gençliğe yazık.
    sen koca ist de bulamamışsın ben 30 bin nüfyslu ilçede bulamıyorum

    sonrada diyolarki suriyeliler neden burada
  • 13-08-2023, 21:07:12
    #21
    Mahallede nalburlar olur oradan direk usta bakarsanız daha uyguna getirilebilir fakat bu tarz günlük işler her zaman normalden daha pahalı olur.
  • 13-08-2023, 21:38:06
    #22
    Bizde 450 calismaya devam
  • 13-08-2023, 21:53:57
    #23
    Ustasından ufacık azar işitmeyi bile kaldıramayan çıraklar yüzünden böyle oluyor. El kadar çocuğa hop desen alıp başını gidiyor. Piyasada usta kalmadı, bizim çıraklığımız böylemiydi be, ensemizde boza pişirirlerdi yine sesimiz çıkmazdı meslek öğreniyoruz diye.

    Bu arada bir meslek ustasının orta bir alanda okumuş bir insanla aynı parayı kazanıyor olması gayet normal, hatta biraz daha fazla kazanması da normal bence. Biri beynini patlatırken diğeri de bedenini patlatıyor yıllarca usta olabilmek için.
  • 14-08-2023, 00:08:41
    #24
    nedenini siz kendiniz yazmışsınız zaten. "yıllarca okuyan gençliğe yazık" her yere üniversite açarsan, hiç kimse çocuğunu sanayiye, esnafın yanına, ustanın yanına vermezse böyle adamlar yetişmez var olanlar da böyle fiyat çeker.
  • 14-08-2023, 00:33:33
    #25
    Üyeliği durduruldu
    Haksız kazanç şeref nişanı oldu. Gözü açık, uyanık. Vs vs
  • 14-08-2023, 01:06:50
    #26
    Konu sahibi arkadaş haklı. Her konuda fiyatlar uçmuş durumda. Ama eleştirdiği ustalar da kendileri açısından haklı. Adamlar bir ayda 10 iş yapıyor, o 10 işten kazandığı para ile aylık geçimini sağlıyor. Doğal olarak da yüksek fiyat çekiyor. Oysa bu tür işler daha planlı olsa, maaşlı çalışan kişiler yapıyor olsa örneğin, hem daha ucuza maledilmiş olur hem de planlı olduğu için ustalar/kalifiye işçiler boşta kalmamış olur. Söz gelimi, musluk değiştirmeye gelen kişi günde en fazla bir işe gider, o da bir iki saattir. Günün geri kalanı boş kalır. Düşünsenize, o boş saatleri bir şekilde üretime yöneltilebilse...
  • 14-08-2023, 03:07:35
    #27
    Boyacı hariç diğerleri genelde inşaatlarda çalışırlar size gelenler günde 1-2 saat çalışıp yevmiyemi çıkartayım kafasında olduğu için pahalı oluyor. İnşaattan sonra ek iş yapanları bulun yarı fiyatından daha aza yaptırırsınız.