• 16-05-2023, 03:34:46
    #10
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Böyle satıcıların belli kesimleri, bilinçsiz yaşlı müşterileri vs kandırmak için satış yaptığını düşünüyorum. Zaten dandik olan ürünlerinin iade edilmek isteneceğini bildiklerinden, ne olursa olsun satış gerçekleşsin diye sadece değişim yapıyorlar. Butik hakkında şikayetleri okudum gerçekten para iadesi yapmayıp bir de müşterileri azarlayıp tehdit ediyorlarmış. Yasal yollara başvurulmasından da korkmuyorlar çünkü tüketiciler de çok uğraşmak istemiyorlar sanırım.
  • 16-05-2023, 06:16:27
    #11
    redheads adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    kargo ücretlerini ödemeyi kabul ettiğini belirtmedim evet. 3.000TL para gasp ediliyorken birinin 35tl kargo ücreti için "etik değil ama : S" demesini beklemediğim için bu tür detayları atladım. o da benim ahmaklığım. forumlarda, twitter'da vb. mecralarda konunun aslını umursamayıp seni eleştirebilmek için bin takla atan birileri muhakkak çıkıyor senin gibi çünkü : d ve böyle dil döküyorsun bir saat.

    senin etik tartışmanın "kargo ücreti" üzerinden dönmesi tam bir komedi. 3.000tl'den bahsediyorum. sakız parası mı oldu 3k ben anlamadım?
    Müşteri kargoyu almamış, vazgeçmiş. Ne ürünü giyip giyip bırakmış ne de paketi açmış. Direkt geri yollamış.

    İade yapmayı reddeden, 3k paraya çöken, yasalara uymayan sözde kurumsal bir satıcı var ortada ve sen gidiş geliş max 60-70tl kargo ücretinden etik tartışması açmayı deniyorsun ve ayıp ediyorsun.

    E-ticaret yapıyorsan yanlış yapılan bir harcamanın da yanlış verilen bir siparişin de sorumlususun.
    Yanlış verenin iptal etmesinin etik değerlendirmesini başka bir konuda tartış istersen. üzerine çökülen bir 3.000tl var ve ben sizin saçma sapan alakasız etik tartışmanız üzerinden gasp edilen paranın meşrulaştırılmasını istemiyorum
    Sabah sabah ne kadar boş konuş mussun.
    Acaba firmaya da böyle lakayit lakayit mi mesaj attınız yok takla atan falan bunlar ne basit cümleler bakın sizin basit ve baya olmanız karşınızdakinin de böyle olduğu anlamına gelmez lütfen beni alintilayip rahatsız etmeyin iyi günler şimdiden.
  • 17-05-2023, 12:23:41
    #12
    Bu kadar rahatsız olduysanız hakem heyetine gider 3 ay sonuç beklersiniz. Sonra karar cıktıktan sonra icraya verirsiniz. Bazen tüketici/müşteriler pazaryerleri gibi her şey kolay yoldan çözülecek diye bekliyor.