Arkadaşlar, bu konuda eskiler son sözü söylemişler....
" Evlenin, eşiniz iyi çıkarsa mutlu olursunuz, eşiniz kötü çıkarsa filozof..."
Evliliğin Aslında Öyle Çok da Kötü Birşey Olmaması Sorunsalı
34
●2.310
- 06-05-2023, 10:30:23Altına imzamı atarım bu yorumun. İnsan güzelse evlilikte oyle olur.
Evliliği parayla bagdastiranlar olmuş guzel kardeşlerim evliliği bu kadar zorlaştıranda biz yani doyumsuz insanlarız. Su olacak bu olmazsa olmaz suna hava atmamız lazım komşu akraba ne der vs. Aslında problem bizim düşüncelerimiz ve kendimize bakmadan herşeyi suclamamiz.
alatli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 06-05-2023, 11:15:09Kiminle evlendiğiniz tüm bu kriterleri arşa çıkarabilir ya da yerlerde sürükleyebilir.
Bekarken gezdiğimden daha çok geziyorum (10 aylık evliyim)
Daha sakin bir hayat sürüyorum ve çok daha keyifli.
Bomboş zamanımı harcadığım arkadaş çevreme ihtiyaç bile duymuyorum zamanım bile olmuyor ama bunun en büyük sebebi aynı şeyleri sevmek örneğin tarihi çok seviyoruz sürekli yeni keşifler yeni turlar şehirler ilçeler vs yani diyeceğim o ki doğru kişiyle birlikteyseniz gerisi çok kolay
- 06-05-2023, 20:22:52Benim gibi programcı bir eş alın üniversiteden problem yaşamazsınız
- 06-05-2023, 21:40:11yine yorumları şaşırarak ve üzülerek okudum. Pek çoğunuz böyle düşündüğüne göre ya çok çok şanssızsınız ya da gerçekten çok yanlış seçimler yapıyorsunuz. Evlendiğiniz kişi sizin seçtiğiniz ailenizdir. Hiç bir mecburiyetiniz olmadığı halde, hayatınızı zenginleştirmek ve güzelleştirmek için özgür iradenizle yaşamınızın bir parçası haline getirdiğiniz, kendi kararınızla hayatı paylaştığınız insandır. Eğer evlenmek size avantaj sağlamayacaksa ve hayat kalitenizi arttırmayacaksa bu, evliliğin kötü bir şey olduğu manasına değil, sizin evlenmek için yanlış bir insan seçtiğiniz manasına gelir.
İnsan zaman zaman kendi yaptıklarını kendi bile beğenmezken, kendine bile kızdığı zamanlar olurken, %100 uyum ve sıfır problemli herhangi bir iki kişilik ilişki düşünülemez. Elbette zaman zaman uyuşmazlıklar olacaktır, insanların hayatları da her daim güllük gülistanlık değil ve birbirlerine karşı toleransları düştüğü anlar da olabilir ama böyle zamanlarda birbirine destek olmak hayatı oldukça kolaylaştıran bir şey. Karşılıklı azıcık anlayış ile her şeyi mümkün olan en iyi hale getirmek bile olası. Eşiniz sizin için bunu yapmıyorsa, siz de eşiniz için bunu yapmıyorsanız zaten birbirinize uygun değilsiniz demektir. Ama bu evliliği kötü bir şey yapmaz.
Diğer yandan, bir ömür boyu bekar kalmak, çocuksuz bir yaşam tercih etmek de bardağın diğer yarısı. Bu tercihin de uygun olduğu kişiler ve karakterler olabilir ama ben yine de insanların yalnız yaşamak ve yaşlanmak için uygun varlıklar olmadıklarını ve her şeyin en az 2 kişi daha kolay olduğunu düşünüyorum. Tabi ki doğru 2. kişiyle..
Yaşayarak öğrenmiş oldum...
