hasip adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Gözünüzü Çizdirirken 2 kez Düşünün
34
●2.598
- 29-04-2023, 18:37:2214 sene evvel cizdirmistim. Doktorum 15 sene sonra tekrarlayabilir demişti. 4 numara ile cizdirdim. Şu an 0.50 olmuş. 4 numaraya göre gayet iyi.
Halen cizdirmekle çok iyi karar almışım diyorum.
Doktor çok önemli. Unutmayın bazı doktorlar ve hastaneler para için adam kesiyorlar. - 29-04-2023, 18:38:1010 yıllık gözlükçü deneyimim ve geçmişime dayanarak konuşuyorum;
Göz çizdirmek tamamen mantıksız bir harekettir eğer numaranız -6 ve üzeri değilse. Göz numarası kesinlikle geri gelir ve aşırı ışık hassasiyeti oluşur. Göz sağlığı alanı tamamen ticari odağa dönmüş durumda. 0.50 numaraya bile hemen lazer yapalım diyen doktorları da gördüm duydum. eğer göz numaranız 2 3 seviyelerinde ise ve gözlük kullanmıyorsanız lens kullanabilirsiniz. eğer 5 6 ve üstü ise çizdirmek mantıklı olabilir çünkü kavanoz dibi gibi (gerçi artık inceltiliyor ama ateş pahası) cam kullanmaktansa 0.75 1 numara kullanmak daha mantıklı olabilir.
Sonuç: Göz çizdirmek tamamen sağlığınıza ve cebinize zarar. Doktorların para kazanmak için kırk takla attıkları olaydır. - 29-04-2023, 18:39:33Ben çizdireli 10 sene oluyor ve sadece tek gözde 0.25 artış var diğerinde hiç yok ( bu gözde olabileceğini de doktorum söylemişti ). Maalesef insanların yanıldığı en büyük nokta özel hastane ve marka adı. Belirttiğiniz hastane içinde diğer hastaneler içinde sayısız şikayetler var sizin gibi. Ben çok araştırmıştım, araştırmalarım çoğu da hastane yerine doktor üzerine olmuştu ve çok doğru bir karar verdiğimi anlamıştım. Genelde "işletme" mantığı ile yaklaşarak her ameliyatı yapıyorlar. Örneğin ben çizdirmek için görüşmeye gittiğimde sizin yaptırdığınız hastane hemen çizeriz demişti, çizdirdiğim doktor ise kesinlikle uygun değil beklemelisin demişti. Tam 3 yıl bekledim ve doğru bir karar olduğunu anladım.
Not: sol 11 sağ 12 derece bozuktu
Çok geçmiş olsun. - 29-04-2023, 18:49:46Hocam özellikle mavi ışık dediğimiz , cihazlar üzerinden gelen ışığa gündelik hayatınızda maruz kalıyorsanız GÖZ ÇİZDİRMEK mantıklı değil.
Çünkü göz dereceniz tekrar büyüme yapma olasılığı olan bir şey.
Doktor burada sizin yanıltmış mesela ben en son aralıkta kontrole gittiğim zaman Ameliyat için görüştüm.
40 lı yaşlarına kadar tekrarlayabilir ve gözlük ihtiyacın olabilir ama o yaştan sonra gözlük kullanmak seni rahatsız etmez.
Onun yerine 20 lerin sonu ve 30 unu daha konforlu geçirme şansın var. Bu yüzden ameliyat öneriyorum dedi.
Ben genel olarak haftada 3-4 gün zaten lens kullandığım için şimdilik Ameliyata ihtiyaç duymadım.
Yaklaşık 10 yılı geçti Lens + Gözlük kullanıyorum.
Özellikle bu yaş aralığında tekrar büyüme yapma ihtimali çok yüksek.
Ama işim çok fazla mavi ışığa maruz kalmayacak şekilde olsaydı kesinlikle olurdum.
