Tabii ya, bunca ölüm ve doğum nizam içinde yaşanırken, güneş programlanmış şekilde doğup, batarken, yeni doğan bir bebeğin annesinin memesini kendi kendi bulup ( süt içmeyi öğrenerek doğup) ağlayarak ihtiyaçlarını söylerken, ortalama 70 80 yıllık ömürler yaşanıp, biri gidip biri gelirken, bunca şeye boşuna demek gerçekten çok mantıksız.
İnan müslüman bile olmasaydım, sadece bu konudan ötürü bile Allah'a sonsuz inanabilirdim. Bu kadar şey boşa olamaz. Ot muyuz biz, bunca hizmet önümüze serilmiş, dünyada gerçekten en üstün varlıktır insan (dünyada diyorum). Ve bunca yapılan kötülük cezasız, iyilik ise mükafatsız kalacağını hiç düşünmüyorum.
Ölümden sonra kesinlikle hayat vardır. Yani bu yeniden dünyaya geliş değil, ahiret hayatından bahsediyorum.
Edit: Arkadaşlar, herkesin dinine, inancına sonsuz saygım ve hürmetim var, lakin benim inandığım şeylere de aynı saygıyı göstermenizi bekliyorum, hür bir şekilde düşüncelerimi ifade ettim, lakin bunun bilimsel boyutunu tartışmak isteyen arkadaşlar varsa, konuşabilir, tartışabiliriz. Ben Alim değilim, aciz bir insanım, milyon tane galaksinin içinde karınca dan küçük gözüktüğümüzü unutmayalım. Sevgi ve saygıyla kalalım, dünya hepimize yeter.
Ölümden sonra yaşam var mı ?
142
●7.056
- 12-04-2023, 21:52:33Katılıyorum size, bu dünyada yaşadığımız her şeyin boşa gitmeyeceğini düşünüyorum.bycaos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 12-04-2023, 21:54:03Üyeliği durdurulduBende kafamda tam olarak oturtabilmiş değilim ama bizi yaratanın yani tanrı adıyla andığımız şeyin sonsuz evrendeki farklı bir medeniyet olduğunu düşünüyorum. Metafiziksel varlıklara inanmıyorum ve 6 büyük meleğin o medeniyetteki varlıklar olduğunu düşünüyorum.FireRox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 12-04-2023, 21:55:31sec41 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleHerkesin düşüncesi çok farklı, fakat tek bir neticede herkes yaşamın olduğunu düşünüyor ölümden sonra. Bende buna inanıyorum.erebusx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle