• 12-04-2023, 00:40:32
    #10
    hocam aslında başkanlar bakanlar herkes Türkiye halkının ortalamasının karşılığı bizim eğitim seviyemiz ve kültürümüz max neyse ülkeyi yönetmesi için seçtiğimiz kişiler de aynı seviyededir. Yani aynı dilden anlarlar
  • 12-04-2023, 00:51:11
    #11
    Emekliye para vermek
    asgari ücret artırmak
    hatta her vatandaşın banka hesabına 100 bin TL vereceğim demek bir devlet için kolaydır

    Basar basar verir , para dediğin şey rakamdan ibaret , asıl mesele bu durumda paranın değeri ne olacak ? Bunu insanlar düşünmez. Yoksa düşünecek beyinleri mi yok Emin olamadım şimdi.

    Zamlar için marketlere , esnafa fırsatçı demekten gerçek hatalıyı göremiyor millet. Kime ne anlatacaksın. Adamlar devletin tüm vergilere yaptığı %130- %180 zama gözünü kapatıp , esnafın yaptığı zamda yapıştırıyor fırsatçı fetecü damgasını . Öyle bir kafadalar.


    Bu ülke insanı yardım severdir , duygusaldır , vatanını sever fakat çıkarcıdır , hem'de öyle böyle değil. Kendi çıkarına bir şey olduğunda sonucunu düşünmez
  • 12-04-2023, 00:55:29
    #12
    Beyler bu dünyada kimse çıkarı olmasa işini gücünü ailesini bırakıp memleket kurtarma sevdasına girmez.
    Kimse ne bu ülkeye sevdalı ne bu millete sevdalı.
    Kimse bu ülkeye hizmet için hayatını adamıyor.

    Tüm siyasetçiler önce kendi ikballerini kendi koltuklarını kendi çıkarlarını düşünür.
    Hepsi ya para için, ya güç için, ya ego tatmini için o başa geçmeye yönetmeye çalışırlar.

    Bugüne kadar EYT liler bütçeyi mahvedeceği, bu maliyet karşılanamayacağı için emekli edilmiyorlardı.
    Bugün ne değişti? Devlet eskisinden daha az kaynağa bütçeye sahip.
    Ama birileri seçim kazanmak için, yani kendi ikballeri için EYT lileri emekli ettiler.
    Çünkü kendileri iktidarı kaybetmemek için ülkenin ekonomisine dinamit koymaya tereddüt bile etmediler.

    Çünkü dürüst olanlar, doğrucu davutlar siyaette tutunamazlar yükselemezler.
    Siyasi olarak yükselen insanların hepsinin karakterinde büyük bir ego büyük bir hırs büyük bir ihtiras vardır.
    Taviz vermeden, döneklik yapmadan, karakterinden ve dürüstlükten ödün vermeden siyaset yapılamaz.

    Özetle ben gidersem ülke bölünür batar diyerek koltuğa yapışan adam ile, 5 seçim geçirip iktidara yaklaşamadığı halde ala partinin başında duran adam aynı adamın farklı siyasi kollarıdır.
    20 senedir koltuğa yapışmış bir iktidar var, bırakayım da 1 dönem başkası yönetsin demiyor bu adamlar
    15 senedir defalarca seçim kaybedip iktidar kendi kendini batırsın da iktidara geleyim diye bekleyenler var.

    Yani ne Erdoğan vatan sevdalısı benim gözümde ne Kılıçdaroğu.
    Ama Erdoğan faiz inadı ile ve dinci politikaları ile ülkeyi uçuruma sürüklediği için karşısına su damacanası koysalar damacanaya oy atarım.

    Son sözüm Erdoğan'a ve Kılıçdaroğlu'na da suç bulmayın.
    Böyle milletten böyle liderler çıkar.

    Bu ülkenin vatandaşı cahil, eğitimsiz olduğu için aklı ile değil duyguları ile karar veriyor.
    Siyasetçi ile gönül bağı kuran vasıfsızlar var.
    Adam siyasetçiyi ailesinden biri gibi görüyor, o siyaetçi eleştirildiğinde anasına sövülmüş gibi tepki gösteriyor.
    Çünkü beyni çalışmıyor, çünkü ekonomiden siyasetten idari yapıdan hukuktan anayasadan anlamıyor.
    Cahil akılsız adam için kavramlar olgular yoktur sloganlar vardır, böyle küçük akıllı hayatında 3 kitap okumamış adamları kendi gibi olmayanların vatan haini olduğuna kolayca inandırırsın.
    Bu kadar düşük bilişsel düzeydeki insanlar güzel konuşanla kendine yakın gördüğüyle empati kurup kim kendisine beklentilerine uygun yalanlar söylerse onun peşine takılıyor.

    İnsan kalitemiz yükselmeden, içimizdeki fosil zihniyetler toprak olmadan bu ülke gelişmez değişmez düzelmez.
  • 12-04-2023, 01:45:13
    #13
    Kişisel Rütbe
    zeusunpederi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    30 tl iyimser bir rakam olmuş
    30 Rakam değil ki
  • 12-04-2023, 01:47:57
    #14
    doğru diyon 20tlye iki kanserojen çikolata geliyor şu an
    Saitama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    30 Rakam değil ki
  • 12-04-2023, 01:48:56
    #15
    Kişisel Rütbe
    karamazov adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    doğru diyon 20tlye iki kanserojen çikolata geliyor şu an
    Harbiden eğitim seviyemiz ölmüş 17 kere değiştiten sonra