• 25-03-2023, 11:20:26
    #37
    2 ay öncede 18k borcum var demişsiniz borsaya mı girdiniz hocam naptınız?

    hertürlü ödenir hocam. asgari ücretle bile ödersiniz.
  • 25-03-2023, 13:39:30
    #38
    Eğer tüm taksitini ödeyecek gücün yoksa en kötü asgarisini ödemelisin. Yoksa ilerde sana sıkıntı çıkartacaktır.
    Daha çok çek ye-iç gez demişler ama hangi kafayla diyorlar merak ediyorum ??
    Herhalde dara düştüğüm zaman mülkü satıp öderim diye düşünüyorlar. Eğer üzerinde hiçbir mülk yoksa borç varlık şirketlerine devredilebilir ama ilerde krediyle araba-ev hayalini unutman gerekir.
  • 25-03-2023, 14:41:54
    #39
    Samet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Net yatırımları ve reel işleri patlamış biri olarak sizinle aynı durumdayım. Size ve konudaki benzer sıkıntıda olan arkadaşlara tavsiyem kredili ürünlerde yasal takip - icra süreci 90 gün, kredi kartlarında ve kredili mevduat hesabında dönem borcunun tamamını yatırdığınızda 90 gün daha süre kazanıyosunuz, kredi de 1 dönem ödediğiniz takdirde 1 ay zaman kazanıyosunuz (örnek 50.000 lira krediniz var, aylık ödeme 2000 lira diyelim, 89.gün gecikmede en gerideki bi taksit meblağı 2000 lirayı yatırdığınızda gecikme gün sayınız 59 güne iniyor, yasal takibi - hacizi 1 ay daha ötelemiş oluyorsunuz)
    SON OLARAK BURASI ÖNEMLİ akbankta - enparada krediyi çektiğim aynı faizle 2.ci yapılandırma yaptım, cebteteb 1.30 küsür faizde çektiğim kredide yapılandırmayı 2.50 den yapacağını söyledi, kabul etmedim. Üstteki bilgiler aklınızda bulunsun, 90 günün sonuna doğru bankaları arayıp durumunuzun çok kötü olduğunu yapılandırma yapmak istediğinizi belirtin, yapılandırmada gecikme gün sayısı sıfırlanıyor, yani bir 90 gün daha zaman kazanmış oluyosunuz, bilginize..
    Şu mübarek günlerin hürmetine Rabbim maddi - manevi sıkıntıda olan tüm kullarının yar ve yardımcısı olsun, helal rızık kapılarının açılmasını nasip etsin inşAllah.. (Amin)
    Çok güzel bilgiler, 10 gün geciktim mi hemen aramaya başlıyorlar, BENİMDE hsbc ve denizbanka borcum var, dediğiniz gibi 80 gün ödemeyip yapılandırma isticem. Kredi kartlarında durum nasıl peki? Mesela benim 60bin kart, 60bin kredi borcum var denizbanka. 120bin tl kredi verip hepsini kapatır mı yoksa sadece krediler icin mi yapılandırma yapıyor. Olmadı kartı asgari öderim.
  • 25-03-2023, 14:42:33
    #40
    MobilApp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yorumların saçmalığına bak.
    Adam aylık vergi borcum o kadar demiş,
    Biri çekebiliyorsan tekrar kredi çek gez dolaş demiş.

    Yahu gelire göre gider olur, sen kazanıyorsun ki sana o borçlar az geliyor, arkadaşın belli ki geliri yok veya borcuna göre çok çok düşük kalıyor ve bunu sorun ediyor. Kıyas yapın diye mi açtı bu konuyu sizce?
    80 bin kimine göre çerez parası kimine göre ise yıllarca ödeyemek zorunda olacağı borç miktarı olarak kalacak. Arkadaşa tavsiyem ise bir firmada, fabrikada işe girmesi ve borcunu yapılandırarak ödemeye çalışmasıdır.
    Forumun bazen kalitesi ciddi anlamda düşüyor..
    Ali Koç : Ben o parayı bahşiş veriyorum
  • 25-03-2023, 18:36:46
    #41
  • 25-03-2023, 18:47:51
    #42
    emrahsevindik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İçime sıkıntı bastı. Allah yardımcın olsun dostum.
  • 25-03-2023, 21:00:02
    #43
    Diğer arkadaşların yazdıklarını hiç okumadım elinden hiç bişey gelmiyorsa borcu da çok dert ediyorsan asgari ücrete bir işe başlar ek işler de kovalayıp 1 sene de kapatirsin
  • 25-03-2023, 21:02:08
    #44
    Bir işe girin çalışın.
    İcraya düşünce sanırım 4 te bir ödeniyor maaştan kesinti olarak.
    Evli değilseniz 1 sene boyunca dişinizi kırarak ödemeye zorlayın kendinizi.
  • 25-03-2023, 22:16:17
    #45
    emrahsevindik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu ne borcu böyle çok yüksek bir miktar?