• 24-03-2023, 14:32:56
    #46
    Ateşten uyuyamayan çocuğu yeni uyutmuşken, ağrıdan yatakta kıvranıp uyumaya çalışırken gelen davul sesinden pekala herkes rahatsız olabilir hastalık veya çocuk gibi bir durumunda olması şart değil. Oruç tutmayan bir insan da, gelenek adı altında 30 gün boyunca uyandırılmak zorunda değil. Bunu gereksiz edebiyata döküp, din konusuna bağlayan insanlar nasıl bir kafa yaşıyorlar anlayamıyorum...
  • 24-03-2023, 14:57:37
    #47
    Birçok adet adı altında yapılan şeyler aşırı rahatsızlık verici mesela sünnet yaparlar konvoy ile tur atarlar zart zart korna çalarlar, askere biri gider yolu tıkayıp halay çekerler havaya ateş ederler, düğün yaparlar sokak ortasında bangır bangır müzik çalarlar, toplumun eğitimsiz olması Celal Şengör hocanın dediği gibi :
  • 24-03-2023, 17:57:28
    #48
    Geleneklerinden yoksun amerikan sevdalısı cahillerin söylemleri bunlar, bugün davulcu yarın ezan öbür günde camiye gereksiz derler bedava hamburger için ülkesini satar başka ülkeleride cennet zannederler.
  • 24-03-2023, 18:00:50
    #49
    Matriks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Geleneklerinden yoksun amerikan sevdalısı cahillerin söylemleri bunlar, bugün davulcu yarın ezan öbür günde camiye gereksiz derler bedava hamburger için ülkesini satar başka ülkeleride cennet zannederler.
    Meeee 🐏🐏
  • 24-03-2023, 18:02:09
    #50
    onurcanhare adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Meeee 🐏🐏
    Birde tabi kendi gibi düşünmeyenleri ezik olarak göstermeye çalışan ezik sürüleridir diye eklemiş olayım kendi üstüne alınabilirsin.
  • 24-03-2023, 18:03:11
    #51
    Boş konularda bugun, burasi webmaster forumumu sikayet forumumu belli degil sikayeti olan dilekci versin muhtarliga.
  • 24-03-2023, 19:41:41
    #52
    oguzhanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba,

    bu işin sonu 'Yıl olmuş 2023 hala ezan okunuyor; namaz kılan var, kılmayan var arkadaş! Herkes telefonundan namaz vakitlerini görebiliyor, kılacak adam telefonuna baksın öyle gitsin camiye.' söylemine kadar gider. Tutumunda öznel olarak haklı olabilirsin, lakin araya demokrasiyi kattığımız ve bu konuyu oylamaya sunduğumuz zaman ortaya çıkacak sonucu gayet iyi biliyoruz. Kültüre girme demişsin başında ama bu işin bir mantığı yok zaten günümüzde, sadece kültürel amaçlı yapılan bir şey. Oldukça yozlaştık kültürel olarak bir kaç şey kaldı, onlar da gitmesin elimizden.
    haklısınız ama demokrasi katınca sonuç şuan böyle, 15-20 yıl içinde nasıl olacak? başka sorum yok teşekkürler.
  • 24-03-2023, 19:53:56
    #53
    yorumlari görünce daha da cok gülüyorum unutmayın arkadaşlar laik bir ülkede yaşıyorsunuz
  • 24-03-2023, 19:55:56
    #54
    onurbusar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    yorumlari görünce daha da cok gülüyorum unutmayın arkadaşlar laik bir ülkede yaşıyorsunuz
    ülkedeki herkesin sevdiği ortam oluşmuş yine. Günün tüm gerginliğini birbirine saldırarak atıyor herkes. Kaos bu ülkenin en sevdiği şey sanırım. Siyaset Spor

    Hepiniz haklısınız