Selamun aleyküm sevgili r10 üyeleri,
Birçok üyemiz biliyor. Her Ramazan ayında, her gün bir konu açarak, ayet ve hadis paylaşımı yapıyoruz. Bu Ramazan'da da bu güzel adetimizi sürdürmek istiyorum.
Ne yapacağım? Her gün birer konu açarak:
1) Âyet-i Kerime paylaşımı
2) Sahih Hadis-i şerif paylaşımı
3) Video paylaşımı gerçekleştireceğim Allah bir mani vermezse.
R10 Ramazan Serisi Konu 1/30
Konu altına mesaj yazarak, konunun gün içerisinde yukarılarda olmasını sağlarsanız, daha fazla kişinin bu ayet, hadis ve dualardan yararlanmasına vesile olabilirsiniz. Şimdiden mesajlarınız için Allah razı olsun.
Herkese bereketli bir Ramazan dilerim.
Ramazan 1.Günü Âyet-i Kerime Paylaşımı
Bakara Suresi
21. Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet edin ki, Allah'a karşı gelmekten sakınasınız.
22. O, yeri sizin için döşek, göğü de bina yapan, gökten su indirip onunla size rızık olarak çeşitli ürünler çıkarandır. Öyleyse siz de bile bile Allah'a ortaklar koşmayın.
23. Eğer kulumuza (Muhammed'e) indirdiğimiz (Kur'an) hakkında şüphede iseniz, haydi onun benzeri bir sûre getirin ve eğer doğru söyleyenler iseniz, Allah'tan başka şahitlerinizi çağırın (ve bunu ispat edin).
24. Eğer, yapamazsanız -ki hiçbir zaman yapamayacaksınız- o hâlde yakıtı insanlarla taşlar olan ateşten sakının. O ateş kâfirler için hazırlanmıştır.
25. İman edip salih ameller işleyenlere, kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. Cennetlerin meyvelerinden kendilerine her rızık verilişinde, "Bu (tıpkı) daha önce (dünyada iken) bize verilen rızık!" diyecekler. Hâlbuki bu rızık onlara (dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır. Onlar orada ebedî kalacaklardır.
26. Allah, bir sivrisineği, ondan daha da ötesi bir varlığı örnek olarak vermekten çekinmez. İman edenler onun, Rablerinden (gelen) bir gerçek olduğunu bilirler. Küfre saplananlar ise, "Allah, örnek olarak bununla neyi kastetmiştir?" derler. (Allah) onunla birçoklarını saptırır, birçoklarını da doğru yola iletir. Onunla ancak fasıkları saptırır.
Ramazan 1.Günü Sahih Hadis-i Şerif Paylaşımı
Ebû Bekre Nüfey` İbni Hâris es-Sekafî radıyallahu anhden rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
İki müslüman birbirine kılıç çektiği zaman, öldüren de, ölen de cehennemdedir.
Bunun üzerine ben:
- Yâ Resûlallah! Öldürenin durumu belli, ama ölen niçin cehennemdedir? Diye sordum.
Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem:
- Çünkü o, arkadaşını öldürmek istiyordu buyurdu.
Buhârî, Îmân 22, Diyât 2, Fiten 10; Müslim, Kasâme 33, Fiten 14, 15. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Fiten 5; Nesâî,Tahrîm 29, Kasâme 7; İbni Mâce, Fiten 11
Ramazan 1.Günü Video Paylaşımı
https://www.youtube.com/watch?v=g5IA...etKuranMerkezi
Ramazan Serisi 1.Konu | İman edip salih ameller işleyenlere müjdele
14
●294
- 23-03-2023, 00:17:39