• 12-03-2023, 21:44:46
    #64
    Bence similasyonda yaşadığımız çok belli labirentte gibi hissediyorum bazen kendimi rüyalarda bazen zorla uyutulma sanki başka bir gezengende gibi hissediyorum. Bilimler teknolojiler sürekli gelişiyor. Labirent filmini izleyenler bilir neden gerçek olmasın ki ?
  • 13-03-2023, 02:18:38
    #65
    İmtihan dünyasi
  • 13-03-2023, 11:40:35
    #66
    peki bu nasıl oluyor ? >> https://vm.tiktok.com/ZMYmqnR8B/
  • 13-03-2023, 11:53:28
    #67
    Üyeliği durduruldu
    Arada simülasyon bozuluyor arabaya yürüyen insanlar ve kaldırımda seni yok sayip üzerine gelen insanlar var o simulasyonlar duzelse mükemmel olur
  • 14-03-2023, 11:16:41
    #68
    Bolanka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Evrende kusursuz olan tek bir şey söyleyebilir misiniz?
    Siz bana bir kusur söyler misiniz insan dışında ?
  • 15-03-2023, 15:28:39
    #69
    KerMErbay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Siz bana bir kusur söyler misiniz insan dışında ?
    Tek tek saymaya gerek yok hocam. Ben aklıma gelen birkaç yaklaşımı sunayım:

    1- Entropi tüm cisimler için geçerlidir. Bir cisim zamanla bozulur. Atomlar bile zamanla bozulur. Canlıların yaşlanması da entropi sebebiyledir. Olan şeyler olduktan sonra kusursuzluğunu yitirir.
    2. yaklaşım: Bir odanın toplu olabilmesi için 1 yol vardır ama dağınık olabilmesi için sonsuz sayıda yol vardır. Bir kalemi bir yerden alıp başka yere koymak bile yeterlidir. Basit bir örnek ama oransal olarak kusursuzluğun, kusur yanında ne kadar zayıf kaldığını gösterir.
    3. Yaklaşım: Bing bang de bile oluşan madde ile anti madde arasında milyarda 1 lik bir fark vardı deniliyor bilim adamlarınca. Antimadde maddeyi yok edince kalan kısımlar diğer her şeyi oluşturan kısım. Bing bang gibi bir durumda bile anti maddenin maddeye eşit olmaması anlaşılamıyor. Bir kusur örneği olarak gösterilebilir.
    4. Yaklaşım: Genlerimiz kusurludur. Benim DNA dizilimimdeki kusur eşimde de olursa o gen parçacığının sorumlu olduğu kısım çocukta eksik veya hatalı olacaktır.
    5. Yaklaşım: Evren kaos içerisindedir. Yıldızlar doğar ölür. Gezegenler göktaşlarıyla dövülür. Kara delikler serseri mayın gibi herşeyi yutarlar.
    6. yaklaşım: Autocad vb.. vektrel çizim programları kullananlar bilir. Kusursuz görünen bir daire bile aslında çokgendir. Tüm mesele yeterince zoom yapabilmektir. Bunun gibi kendimize, çevremize vb... yeterince zoom yapabilsek her şeyin kusurlu olduğunu görürdük.